1. 1

  Tsja… George had wel eerst zn arm vuistdiep bij de etnisch Albanezen naar binnen gestoken.

  Nu nog de daad bij het woord voegen en anders moet ik nog zien of hij wéér welkom is. Maar ik zie dus wel kansen voor Bush in Taiwan: gewoon roepen dat China er met zn poten vanaf moet blijven voor je er op bezoek gaat. Maar dan moet hij eerst nog even een draai van 180° maken.

 2. 3

  “impopulairste Amerikaanse president ooit” ik betwijfel dat. De geschiedenis drukt vaak in restrospectie een ander stempel. De negatieven schreeuwen immer het luidst en dat verstomd.

 3. 6

  Hoe kijken we over 15 jaar terug op Bush? Ik kan me, op Dick Cheney na, eerlijk gezegd geen beroerdere president indenken.

  Maar toch; mij verbaasde de positieve teneur in bijvoorbeeld de Volkskrant over Ronald Reagan toen die een paar jaar geleden afhaakte. Dit terwijl Ronny in de jaren 80 door heul weldenkend nederland op zijn best werd weggehoond, maar gewoonlijk als gevaarlijke imbeciel werd weggezet.

 4. 10

  Om op de vragen te antwoorden: In elke door Rusland bedreigde staat die hij belooft in de NAVO op te nemen. Ik denk aan: Moldavie en Georgie. In de Baltische staten krijgt hij ook nog wel applaus (mits de goede rethoriek). Verder heb ik mijn twijfels. Mogelijke uitzondering: Vietnam, als hij daar met een leger invalt. Zeer waarschijnlijk meer succes dan zijn voorgangers 30-40 jaar terug!

 5. 11

  In het door Anti-Amerikaanse propaganda bedolven Oude Europa (ten behoeve van het zelfbeeld behoud) ontbreekt het zicht op de progressieve krachten in de wereld, voor Europa is de wereld nog steeds vlak en houdt de wereldkaart op bij Jeruzalem. Seculiere krachten in Islamitische wereld, Afrika, democratische krachten in Azie, de Balkanezen, wedden die op de Nederlandse/Duitse lijn of op de Bush lijn?