1. 2

  Dus het zijn geen echte sportschoenen? Sportschoenen zijn alleen echt als ze van de Nike-fabriek afkomen? Wie maakt zich nog zorgen om benzinevretende SUV’s als je deze energie- en hulpbronnenverspilling ziet?

 2. 4

  Nu de neppe Dolce, Levi’s, Lacoste, Diesel, Adidas, Ralph Lauren, Tommy, Armani e.a. nog. Wat een vechten tegen de bierkaai dit. Iemand van Adidas vertelde me dat de nepspullen maar een klein probleem zijn; de ‘echte’ spullen verkopen toch wel.

 3. 11

  Kwetsbare multinational, wat een leuke opvolger van de kwetsbare fabriekseigenaren in Engeland. Dickens verbaasde zich er nog over.

 4. 12

  @6: Dat bedoelde ik nou ook weer niet, maar tis meer dat de EU aan de ene kant roept dat we zuiniger moeten doen en aan de andere kant (tien-, honderd-?) duizenden producten loopt te vermalen die toch ook energie gekost hebben. Dat alles onder het mom van copyright, maar voor mijn gevoel meer voor prijsstuwing. Het is toch zo zonde.

 5. 14

  YP: Ik ben niet zeker dat het daarvoor toegepast kan worden. Los daarvan is er natuurlijk nog veel energie verloren gegaan in productie.

 6. 15

  Tuurlijk Bismarck,..energie/ grondstof/ kapitaalvernietiging enz. Tja,…bescherming van ”De Markt”. Heb ooit gezien dat een partij alhier met veel pijn en moeite gekweekte orchideeën ( pak ‘em beet 3 euro per stuk) zonder pardon werd geshreddered omdat de minimumprijs niet gehaald werd op de veiling. Je wilt niet weten wat dat aan energie en arbeid heeft gekost.