1. 1

  M.i. de beste publieksvoorlichting in jàren. Werken met simpele beeldverhalen zonder tekst, is trouwens dé trend nu, zeker als ook anderstaligen moeten worden bereikt. Van pictogrammen in de veiligheidssfeer naar louter uit foto’s bestaande manuals voor jonge moeders (pionierswerk van Kind & Gezin in Vlaanderen).

 2. 6

  @#4 : is geen paternalisme, is duidelijke communicatie. Zeker als je te maken hebt met een publiek dat analfabeet is, of wel kan lezen maar z’n weg niet vindt in teksten. Het gaat hier tenslotte om levens redden ! ! !

  Vergelijk het met een magazine : je leest de interviews niet, maar je hebt wel de foto’s gezien. Klikmelink en vertel me wat u binnen de 30″ hebt onthouden.

  Hoger opgeleide mensen moeten dringend begrijpen dat de methode van communicatie of organisatie (cf. de recente opmerking van MP over Firefox in het Nederlands als iets voor wussies ) moet versimpelen. Daar kan dan altijd nog een langer verhaal aan vast worden gekoppeld, maar de toegang tot essentiële informatie (of software) moet lààg zijn. Dat is basisdemocratie. En in dit geval : levensreddend. Je kan niet onder intellectuelen zwammen dat de paus laakbaar is voor zijn standpunt tgo. condooms en het hier dan over paternalisme hebben.

 3. 8

  @7 Alles is evolutie. Ook bij ingrijpen gaat de evolutie gewoon door. De omstandigheden waaraan de mens zich aanpast veranderen alleen.

 4. 9

  Goede voorlichting en baanbrekend omdat tegelijkertijd sexuele handelingen tussen 2 personen van hetzelfde geslacht getoond worden en daarvoor geen groter gezondheidsrisico voor geldt.

 5. 10

  Je kunt dat doen, #7 (René), maar heeft het zin, vandaag de dag ? Ook ik geloof in zachtjes aan doen evolueren, maar wel vanuit een basisanalyse en situatie. Plus voor ieder die al wat meer begrijpt, krijg je weer iemand anders die nieuw in de materie is.

  Voor het overige is géén pleidooi om taalcursussen af te schaffen, e.d. meer. Of om alles te verkleuteren binnen media die an sich al selectief zijn. De ketting mag ook niet zo slap worden als de zwakste schakel, of beter : het is te vermijden dat je geen goede kettingen meer kunt gebruiken in processen waar kettingen nodig zijn.

  Maar als het gaat over publieksvoorlichting … De kern blijft : professoren kunnen simpele teksten begrijpen, maar simpele mensen kunnen geen academische teksten begrijpen. Dus als het over simpele instructies gaat over belangrijke dingen.

  Zie ook : klikmelink. Verplichte kost, morgen examen !

  Bovendien zie ook de basiswet “de mens is lui”. We spreken het liefst zo min mogelijk lettergrepen uit, als we kunnen verkorten dan doen we dat, enz. Mag best ook ’s doordringen in de geschreven communicatie.

  Ceterum eens met #9.

  En terzijde : de oorspronkelijke blog ontwerper heeft gereageerd op de Franse blog.

 6. 12

  Naast het feit, dat het mijn volste overtuiging is, dat de tekeningetjes wel eens een betere oplossing voor Aids en SOA zou kunnen zijn, dan wat het Vatikaan voorstaat (O.A. het verbod op gebruik van condooms).
  Zijn de tekeningetjes best ook wel grappig, op een bijna speelse manier.
  Heel onschuldig omzeilen ze de taboe’s, die in die landen toch nog sterker verankerd zitten of ‘bij ons’.