Foto des Tages – Obama bashen

Kantoorhumor in het campagneteam van Hillary Rodham Clinton: een foto van Barack Obama in traditionele Somalische kledij werd (intern) rondgestuurd met een zurige opmerking: “Wouldn’t we be seeing this on the cover of every magazine if it were HRC?”. Obama als een Oboema soort van… dat is lachen blijkbaar? Eigenlijk klinkt hier de jaloezie van een verliezer in door. Het populistische DrudgeReport scooperdepoopt dit ‘heftige nieuws’ in een speciaal flash report. Jawel dat is het ‘blog’ een oude bekende van de Clintons: Matt Drudge (internet roddel entrepreneur) onthulde tien jaar geleden de Lewinsky-affaire (Oral history). Tot zover het non-nieuws, terug naar de studio in Hilversum.

 1. 1

  Bashen? Proef ik er niet in. Jaloezie wel. En terecht natuurlijk; merk op dat smeerblogs als The Drudge Report (en blijkbaar is Sargasso er ook een) dit onmiddelijk gebruiken om Clinton in een kwaad daglicht te stellen.

 2. 2

  “en blijkbaar is Sargasso er ook een”

  oh.. oh.. nodeloos tendentieze Sargasso Bashing wederom…
  ..en WAAROM TOCH???!!!

  Ik zie toch liever reacties als: “Dank u, dank u Carlos dat u in al uw drukke werkzaamheden er toch weer in geslaagd bent ons te voorzien van dat ene geinige/interessante/opmerkelijke/prikkelende nieuwsfeitje”.

  Maar ja je hebt het niet voor het kiezen in het leven, dus giet u nog maar wat azijn over mij en mijn blog heen.
  U wordt bedankt voor uw hits en clicks, ze maken mij zóóó rijk…

 3. 5

  Dit is geen non-nieuws. Tenminste, dat hoeft het niet te zijn. Samen met de nieuwste insteek van Hillary Clinton:
  http://youtube.com/watch?v=a1ckrEeHDRY

  en dit opinieartikel:
  http://www.nytimes.com/2008/02/24/opinion/24rich.html

  en het besef dat deze mail wordt verspreid:
  http://www.electoral-vote.com/evp2008/Pres/Maps/Feb23.html

  had het een prima (inhoudelijk) stukje op kunnen leveren. Amerikanen gaan – in tegenstelling tot wat hier over het algemeen wordt aangenomen – helemaal niet alleen maar af op toeters en bellen, maar hebben wel een hekel aan mensen die zich het presidentschap toe-eigenen voordat de verkiezingen over zijn.

  Clinton toont aan geen enkele controle te hebben over haar eigen campagne – en dat lijkt me toch een eenvoudiger taak dan het besturen van de VS.

 4. 11

  Dus, van belang is nu het volgende: Wie wordt McCain’s running mate?

  Want (Ik ga even flink speculeren) Hillary Clinton wordt hiervoor gestraft door degene die in de primaries stemmen, maar straks als de echte verkiezingen zijn, met meer stemmers, zullen er toch net even wat mensen zijn die zich dit herinneren. Voeg daarbij dat Ralph Nader mee gaat doen en je hebt McCain.