Foto des Tages | Index-zuipen in Toulouse


‘Bareigenaar Hervy Beton, oud handelaar in aandelen, miste de spanning van de beursvloer (!) en besloot in zijn bar Le Trader’$ Pub in Toulouse de beursregels toe te passen. Hoe groter de vraag hoe hoger de prijs’. Breaking news van NOS-correspondent Saskia Dekkers op haar weblog
Op een electronisch scherm boven de bar staan de koersen vermeld van de verschillende alcoholica en iedere honderd seconden worden die aan de hand van de actuele omzet bijgesteld. Index-zuipen dus en al hijsend op het juiste moment toeslaan. Sterke maag vereist, dat wel.

 1. 1

  Dit is allesbehalve nieuw. In de Volksstraat in Antwerpen was er destijds ook zo’n café (eighties, nineties), als project van kunstenaars, en in Brussel is er momenteel een gelijkaardig café (yuppiebar in 1000, 1040 of 1050 meen ik).

 2. 3

  1bis ivm Antwerps café : klikmelink. Hoe vroeger op de avond, hoe goedkoper de drankjes, hoe later op de avond, hoe schaarser ze werden, en dus hoe duurder.

  Bar in Brussel niet teruggevonden maar daar volgen ze de beursschommelingen. Verwerpelijk, want losgekoppeld van primair vraag en aanbod, natuurlijk. Virtueel vocht voor na het menuutje met de schuimpjes, wellicht.

 3. 5

  @4: De tempel zat in de prinshendrikstraat vlak bij het prinshendrikplein .. net buiten het centrum van het centrum zeg maar … en dus niet heel dicht in de buurt van de waag (welk geboorte jaar heb u dan Bianconero?)

  Hebben indertijd nog wel eens 50 biertjes voor 10 gulden ofzo gekocht.

 4. 8

  De Tempel inderdaad.. Als je slim bestelde had je tien Southern Comfort voor 2,50 (gulden) per stuk.. daar bestel je nu niet eens een biertje voor!

  Maar dat was Vroegah!

 5. 13

  Toen ik begon met studeren, hadden ze (sommige disputen) al een beursspel. Was heel foute boel, want het moedigde het zuipen van allerlei rotzooi door elkaar nogal aan (tja als eerst de jaegermeister 50 cent kost en daarna het bier een gulden en dan de baco…). Gewoonlijk stond je na een uur of 2-3 buiten te kotsen.

 6. 14

  De Beurs in Utrecht deed ook iets met variabele prijzen in de 90’s. Ben vergeten hoe het precies werkte…..hoe zou dat nou komen??

 7. 20

  In Brno, Tsjechië, heb je ook een leuke variatie op een bar met drankspel. Elke tafel zn eigen tap. Aan het einde van de avond betaal ej het aantal getapte liters. Om het wedstrijdelement in te brengen wordt het totaal aantal liters per tafel bijgehouden op groot scherm. En natuurlijk wil iedereen bovenaan staan…

 8. 23

  Dat is een goeie, La DS! Met een DS als DJ booth. Was ook wel echt coole house, daar.

  Hoe een berichtje over Toulouse een trip down memory lane kan worden…

  En Labierint, is iemand daar wel es geweest? Is volgens mij later als restaurant met een andere naam nog in dat programma van Herman den Blijker geweest.

  En dan dat kroegje in het Annastraatje. Ben de naam even kwijt, maar daar heb ik ook nog wel wat pieken laten liggen. Was altijd een heel bizarre sfeer. Super lachen, maar er kwamen ook nog wel eens skinheads. Was ik als pinda toch iets minder blij mee, maar het werd nooit vervelend.