1. 2

  Nou ja, de goede sier maken bij de buurlanden door de olie praktisch weg te geven, over de ruggen van de eigen bevolking, dat maakt nu eenmaal niet populair. Daarnaast wat kleinigheden, zoals het de facto afschaffen van de persvrijheid en iedere vorm van oppositie verbieden, maakt ook niet erg geliefd.

 2. 3

  Hmm, na lezing van het engelstalige wikipedia artikel (helaas is mijn spaans nog niet zo best) over Rosales weet ik niet of ze beter af zijn met deze meneer. Kan me voorstellen dat Chavez niet de beste optie is voor de Venezolanen, maar hij geeft in ieder geval wel kleur aan de internationale politieke arena.

 3. 5

  Volgens mij is Venezuala ongeveer 50-50 verdeeld. Chavez is wel degelijk populair onder vooral het armste deel van de bevolking, omdat hij zijn oliegeld ook gebruikt voor sociale voorzieningen. De middenklasse is veel minder enthousiast, die geven inderdaad iets om burgelijke vrijheden.

  Overigens is het volgens mij pertinente onzin dat onder Chavez “de oppositie is verboden”. Ik ben zeker geen fan van Chavez, het in de gevangenis gooien van vakbondsleiders en het verbieden van demonstraties gaan in tegen mijn linkse reflexen, maar hij heeft, als ik Jimmy Carter mag geloven, tot nu toe democratisch alle verkiezingen gewonnen.

 4. 12

  Lijkt me makkelijk. Liberalisme kan werken. Socialisme kan werken. Maar helaas kan socialisme dat richting het communisme drijgt te verwateren niet werken.

 5. 13

  Tja, verkiezingen zijn er om zo nu en dan een ander persoon de kans te geven om het land te besturen.

  Zelfs in Nederland waren er honderdduizenden die tegen het bewind van Balkenende protesteerden. En dat terwijl Balkie zo’n vriendelijk Harry Pottertje is. En uiteindelijk zitten we dus weer voor vier jaar aan hem vast.

  Maar uit het artikeltje:

  “Rosales — a state governor who favors free markets over Chavez’s brand of socialism — trailed Chavez by a wide margin in an AP-Ipsos poll conducted earlier this month.”

  Dus hoezo dictator als de oppositie leider gewoon de positie van “state governor” kan bekleden? En ondanks alle demonstranten moet die Rosales blijkbaar nog werken aan het verwerven van de steun van de meerderheid.

  Dus toch die verkiezingen maar afwachten. Net zoals hier, je kan wel denken en willen dat Balkenende en Verdonk dringend een andere baan nodig hebben, maar de verkiezingen hebben toch weer aangetoond dat ze heel wat stemmers trekken.

 6. 16

  Misschien is ’t filosofisch bedoeld, Brm. Met ‘je oren’ als symbool voor onze zintuigen, dus: waarom nemen onze zintuigen zo makkelijk genoegen met een Duitse zin, terwijl een Nederlandse meer op zijn plaats zou zijn?

 7. 22

  ..en waarom is dat niet gewoon citaat van de dag!? ..of Anführungsstrich des Tages..? [weedikveel of dat goed Duits is.. ook maar gebablefished..]

 8. 26

  In het GeenStijl jaarboek las ik dat ze de uitvinding van de Fotofuck claimen (en anderen van plagiaat beschuldigen) maar het is toch echt andersom. Want Reet heeft de fotofuck uitgevonden en is later bestolen (of heeft ie die BMW dan daarmee verdiend?).

  IJsqueen heeft het woord nekschot geherdefinieerd, deze herdefiniering werd overigens niet overal erkend als wettig betaalmiddel.

  Foto des Tages stamt af van Heftklammern de opvolger van Kutjebef. Potsjes vinden hun oorsprong in Mijncomputertje, terwijl reaguurders en Quote du Jour wel eens Toniesque zouden kunnen zijn (wat Mark de ouwe Loglynx ook al aangaf).

  Geile Neukseks is copyright Kolonel TM, ook al beweren kwade tongen dat bijna 2000 jaar geleden het ook al bedreven werd tussen Jesus Christus en Maria Magdalena de Hoer van Nazareth…

 9. 28

  In een wiki een claim leggen kan iedereen, het zou reet sieren als ie bij pots zou vermelden dat ie van Joost kwam. Voor reaguurders moet wellicht wat archeologisch onderzoek gedaan worden en/of Tonie worden ondervraagd als ie inmiddels al niet apatisch achter de geraniums zit? Internetjaren tellen namelijk tien-dubbel…

  Ik werd laatst al berispt een GeenStijl copycat te zijn omdat ik het woord ‘reaguuders’ gebruik, nou moet het niet veel gekker worden.

 10. 33

  @#32: de Taalunie ? DBNL ? Van Dale ? Stichting Battus ? Stichting Van Kooten ? Stichting Jan Mulder ? Of toch maar gewoon AIB Vinçotte – ze zijn duur maar ze zijn goed.