Foto des Tages – Generations Hierarchy


Een prachtige foto genomen in het Iraanse Abyaneh. Als u op de bovenstaande uitsnede klikt ziet u het volledige beeld waarin een man probeert te voorkomen dat de vrouw gefotografeerd wordt, een jongen op de achtergrond speelt eenzelfde rol. Toch liet de fotograaf Hamed Saber zich niet verjagen toen hij zag dat ze subtiel gebaarde dat ze wél op de foto wilde. De machtsverhoudingen in het Midden-Oosten in een notedop?

 1. 3

  Ik zou het al lang hebben opgegeven om ze te fotograferen.
  En we hebben natuurlijk ook enkel de uitleg van de fotograaf om te volgen. Wie weet kwam de jongen achteraan gewoon vragen ‘Ma mag ik straks gaan zwemmen?’

 2. 4

  De finesse van dit beeld ontgaat me ook een beetje.

  Over hoofddoeken en zwemmen gesproken, wat bizar is om mee te maken is dat islamitische vrouwen wel zwemmen in openbare baden, niet in bikini of zwempak natuurlijk, maar met al hun kleding aan, inclusief de hoofddoek.

 3. 7

  …waarin een man probeert te voorkomen dat de vrouw gefotografeerd wordt…

  Ik zie het niet hoor. Ik zie een redelijk vriendelijk in de lens kijkende man. Niks geen verontwaardiging of woede te zien en ook geen afwerende houding. (Ook niet bij de jongen)

  Het is natuurlijk wel een mooi spannend verhaal…. snif

 4. 8

  Neem een mooie vrouw ,gooi er een tafelkleed omheen en hang er wat zilverfolie boven .So what ? Dat is toch niet zo vreemd ? hollywood doet het wat dat betreft een stuk slechter als bollywood

 5. 10

  haha! “op een andere manier beter verpakt!” Ik zou zelf eerder het woord onderdrukt willen gebruiken

  [img]http://pravdaoislamu.cz/wp-content/uploads/2006/11/mother_in_burka.jpg[/img]