Foto des Tages – Feel Good Friday

Kan dat eens niet wat minder serieus, zwaar en zuur? Dat is een veel gehoorde reactie hier op Sargasso. Maar ongeveer even vaak hoort men hier ook: kan dat eens niet wat minder lollig, luchtig en onzinnig?
Vandaag komen we de eerste groep klagers tegemoet. Enwel met een prachtig feel good verhaal uit het land van echte helden en onbegrensde mogelijkheden. The People That Don’t Have Maps zijn hier om The Poor People With Lease Cars een beetje op te beuren in deze moeilijke tijden.

Het verhaal is eenvoudig te begrijpen en heeft een bevredigend plot met een magisch tintje:

Lake Michigan op een onstuimige dinsdag, loopt een man met z’n oude hond in de wind over de pier zoals ze wel vaker doen. De oude hond is dol op de golven, blaft ernaar en springt er op af om op tijd weer terug te rennen. Totdat die ene golf net iets groter en hoger bleek te zijn en de oude hond meesleurt het water in. Het arme dier blaft en trappelt maar kan de kant niet meer bereiken. De man staat machteloos aan de kant schreeuwt en zwaait. Een stoere surfer, die de man en de hond wel vaker op de pier had zien lopen, ziet het hartverscheurende tafereel en besluit samen met z’n maat een redding op touw te zetten. Met gevaar voor eigen leven redden de mannen de oude hond, nog net op tijd. Aan de waterkant geeft de dolgelukkige eigenaar de helden een High Five om daarna met z’n hond te verdwijnen nog voordat iemand iets kon vragen. Gewoon simpelweg mooi en hartverwarmend: Feel Good Friday. (bron)

  1. 13

    Nou ja, technisch gesproken heb ik sinds de geboorte van mijn kinderen helemaal geen vrij meer, tenzij ze een weekendje uit logeren zijn, en toevallig dit weekend…