Foto des Tages – Een foto zegt meer dan…

Eén week voor de Amerikaanse verkiezingen komt de New York Times met een uitgebreid fotoverslag van militaire begrafenissen van soldaten die vielen in Irak en Afghanistan. Het taboe op het afbeelden van lijkkisten lijkt hiermee definitief doorbroken. Terwijl de zeggingskracht van de kindergezichtjes misschien nog wel harder aankomt? A Most Violent Month, and Many Final Farewells (NYT). Is this a political system flip in progress?

klik naar slideshow

 1. 4

  Beelden die raken zeg… Natuurlijk is dit nauweurig getimed van de NYT, maar ik vind de beeldkeuzes eigenlijk nog wel gebalanceerd. Ze hadden veel meer voor sentimenteel effect te gaan door meer closes en iconen te gebruiken. Nu zijn ze eigenlijk wel gepast afstandelijk en raken ze nog meer. Wel jammer dat dit soort beelden nu pas weer kan. Hadden al veel eerder en op grotere schaal getoond moeten worden…

 2. 5

  Tja, heeft ook iets voyeurs in zich..niets is meer heilig, het verloren leven zeker niet, laat ik duidelijk zijn, maar ook het verdriet..ik vind het niks. Laat die mensen met rust.

 3. 6

  Al weglopende van mijn pc moest ik ineens denken aan een moment dat ik aangedaan van ouwe vrienden wegliep en nooit meer terugkeerde…ze gingen faces of death deel Xi bekijken…ondanks mijn heftige protest. De film komt terug in de bios geloof ik :(

 4. 7

  Bovendien heeft strategisch stemmen de afgelopen verkiezingen alleen maar steeds opnieuw kabinetten Balkenende opgeleverd.

  Hmm,..dat toch liever niet nee. En:…graag géén rechts kabinet maar goed links blok? Ja óók ja. Jullie hebben het (mij) er niet gemakkelijker op gemaakt daar in die bus. Kijken hoe ik met m’n strategische, is en zal ie altijd wel blijven, stem dáár inhoud aan kan geven. Zal op het laatste moment beslissen zijn geblazen…of ik zou per ongeluk vannacht woest moeten gaan liggen dromen natuurlijk,…van de tourbus en Femke,…met harde opgepompte banden over Sneerlands wegen denderend,…die dingen,..kan toch?,…en elke stem is er één…

 5. 9

  Zijn die militaire begrafenissen eigenlijk standaard, of is dat iets waar de familieleden zelf voor kiezen? Ik kan me namelijk voorstellen dat er ook families zijn die er géén behoefte aan hebben om zo’n opgevouwen vlag te ontvangen.