Foto des Tages – Bomb Iran

De Amerikaanse blogger MarkG nam bovenstaande foto afgelopen maandag in New Hampshire. In eerste instantie dacht hij dat het een grap was. Totdat hij de eigenaar van het bord complimenteerde met z’n goeie grap en ontdekte dat het hem bloedige ernst was. Iran bombarderen? Maar waarom dan vroeg de blogger: “Because they attacked us, man.”

“When?”

“On 9-11, man.”

“What are you talking about? Arabs attacked us.”

“Are you sure about that?”.

[via: Firedoglake]

 1. 4

  Het is a) een grap dat die blogger in eerste instantie dacht dat het een grap was. En doe b.v. maar eens een vergelijkend warenonderzoek onder de gedesillusioneerde soldaten in Irak. “Nuke them back to the stone age”.

  Maar b), kijk eens goed naar dat bord: professioneel drukwerk. Dat doet suggereren dat het campagneteam van McCain deze heeft laten drukken en uitgedeeld onder medestanders. En daar geloof ik geen snars van. Prankster.

  Overigens was er van de week een incidenttussen Revolutionaire Garde in 5 speedboten en enkele VS- destroyers.

  Hier is het bewijs dat die bootjes tjokvol explosieven vervaarlijk provocerend langsvaren terwijl het alle-hens-aan-dek weerklinkt en waarschuwingen regent. Tis dat die kapitein zijn geduld bewaarde…

 2. 9

  Hetzelfde als iemand opeens bij een CDA- bijeenkomst opduikt met het bord “God heeft óók wel eens een stijve lul”. Stem JP.

  Hmm..misschien trek je dan júist stemmen…

  Nou begrijp ik het zelf even niet meer…misschien eerst wat eten.

 3. 10

  @4: Er is in ieder geval iets gelogen aan die video. Dat zijn overduidelijk kustwateren (je kan in het begin duidelijk land zien op minder dan 12 zeemijl en er komt zelfs een boei in zicht), dus er kan onmogelijk sprake zijn van internationale wateren. Verder ben ik benieuwd naar je beweringen en waar je enig bewijs daarvan aan kan zien (Iraanse nationale garde, tjokvol explosieven). Ook heel conveniant was dat ze met twee (of lijkt het zelfs drie, want ik krijg het idee dat in de tweede helft we twee verschillende schepen na elkaar van voren filmen) fregatten samen aan het varen waren en meerdere camera’s bij zich hadden. Zou Bush het pentagon de opdracht hebben gegeven om McCain te steunen?

 4. 11

  Nee, was zelf verzonnen Bismarck. Om aan te geven hoe makkelijk een oorlog kan ontvlammen aan de hand van zo’n incidentje. Je ziet eigenlijk inderdaad niks. Ik hoorde wel op de radio dat er een kanon vuurklaar gericht was op 1 van die bootjes en de order “vuur” net op tijd ingetrokken. Maar je kan ook een scène in het filmpje plakken van een vurend kanon en een stuk van die boot. (“Zie je wel”). Afijn…Tonkin.

 5. 17

  “Waarom zou het campagneteam niet die borden hebben laten drukken?” ?

  Eehm, de drukker zat toevallig net zonder inkt? Offe…anders zou b.v. Nederland misschien de handelsbetrekkingen met de VS termineren c.q. herzien indien hij president werd? Ongehoord kwaaie JP aan de lijn het draaigekont in de Kamer na Irak best wel beu?…zeg het maar.

  Maar hij’s leuk Bm.

 6. 21

  Aha @luc..dat is volgens mij nu net de “pointe”..waarom mag elke bewoner zich in de maghreb en verder graag “arab” noemen. Slaat toch nergens op, je bent tunesier, marokkaan, algerijn of what ever toch.

  Moet ik me dan als blanke omschrijven?

 7. 24

  Iran heette ooit Perzië en Iraniers zijn inderdaad geen arabieren (geloof dat ze dat zelfs beledigend vinden). Irakezen zijn (al je wilt generaliseren) daarentegen wel tot de arabieren te rekenen. Effe geen zin in ondersteunende linkjes en zo…

 8. 27

  China en rusland dreigt met sancties /enz zodra ze iran aanvallen . Ik hoop maar dat Bush niet nog net even voor hij opdonderd ,Israël omluld om Iran aan te vallen.

 9. 28

  Om de financiele malaise te masceren ben ik bang dat er nog wel eens een al out treffen gaat plaats vinden.

  En dan die beelden van Bush.

  Het lijkt wel alsof ze denken daar dat de verlosser is gekomen.

  Enge Christen/joods fundementalisme

 10. 29

  Iran heeft in publiek domein uitspraken gedaan.
  Een daarvan was het wegvegen van Israël.
  Dat is dus van de aardbol.
  Andere uitspraken door de Islam leider[s]zijn ook niet goed voor andere landen.
  Of die moeten ,onderdanig, de wetten van Islam
  tolereren of gaan goedkeuren.
  Wat bezield mensen om zo slaafs en gewillig [ een Duitse uitdrukking over Nederlanders in WO 2] een toekomstige meester gewillig te zijn ?
  Ziekelijk vind ik het .
  Al begrijp ik dat 1 publieke terechtstelling
  van een diefstal [sharia law] kop er af,Amsterdam/Nederland crime free zal maken.
  Of een steniging van een vrouw.
  Een prima zaak om van dat kreng af te komen.
  Mijn sympathie, al blijft het ziekelijk.
  Een bom er op.
  Is en blijft het beste.
  Of bekeer u,nu het nog kan.

  Bas