Foto des Tages – Blue Sun over Giza


Op 14 december 2006 legde de PyramidCam een zeldzaam fenomeen vast: Blauwe Zon. De laatste betrouwbare waarneming van blauwe zon vond plaats in september 1950 in Edinburgh, Schotland. The main cause is thought to be smoke in the atmosphere (CoastToCoast). Opzich geen ongewoon fenomeen: rook in de atmosfeer. Maar heeft u wel eens een blauwe zon gezien (zonder drugsgebruik)?

  1. 5

    Al is de grap nog zo snel, de ernst achterhaalt haar wel: ik zit even wat te goegelen op ‘blue moon’ en vind een uitleg van de NASA die het verschijnsel verklaart dmv een heel specifieke korrelgrootteverdeling (blauwe maan, dat is. maar het mechanisme is hetzelfde, neem ik aan)

  2. 7

    Ik heb wel eens (op een zomerdag) een wolk gezien die bleef hangen op 1 plek en die elke paar seconden oplichte vanwege interne bliksem. Ik denk dat ik er een kilometer of tien vanaf stond (hoorde geen donders) in de zon (met een paar kleine wolkjes) te kijken. Heb een kwartier gekeken, maar wolk bewoog niet en bleef maar flitsen. Vond ik ook wel heel bijzonder.