1. 4

  Op het internationale plaatjesforum waar ik dit vandaan plukte zei een duitser in de comments: “What waste of resources and time”. Dat schoot mij in het verkeerde keelgat.

 2. 5

  @Carlos
  Die Duitser had natuurlijk wel gelijk.

  Het enige wat jij niet weet is of hij hetzelfde dacht over de waste of resources and time in zijn eigen land.

  Voortaan wat rustiger eten?

 3. 6

  Uit puur pacifistisch oogpunt uiteraard wel, maar als je het verslaan van Nazi Duitsland en Japan als een “waste of resources and time” beschouwd dan spoor je niet. Maar dat is ook maar mijn bescheiden persoonlijke mening.

 4. 7

  Als je er vanuit gaat dat de time en resources van geallieerde en axis elkaar uiteindelijk grotendeels heeft opgeheven, dan had die Duitser toch een beetje gelijk?

 5. 12

  @ 6 Pacifisme … Ooit stond dat woord voor ‘het geluk van de glimlach’ waarmee we allen zorgeloos de toekomst tegemoed gingen treden. Een betere wereld lag juist om de hoek …

  Heden ten dagen lijkt alles gedrenkt in agressie. Van reclame in eender welke media over politiek, de beurs, zelfs de solden ! Agressie: laat me d’r langs, ik was eerst, hoepel op !

  Pacifisme, een woord; al bijna uit de mond verdwenen. Doet wat denken aan Pacific; wuivende palmen, de zon die schijnt, tijdloos geluk.
  Agressie: het hier en nu, onder bewolkte hemel, wrange wind, hagelbui, vandaag is ’t al niet veel, morgen voorspelt niet veel beter.

  Heeeeel jammer. Maar het lijkt wel wel voorgoed, dat woordje…