1. 1

  Merkwaardig.

  Er zijn plannen om voetbalhooligans te laten betalen voor de inzet van de politie die zij veroorzaken.

  Krijgen deze jongelui in Pannerden nu ook een rekening voor de kosten die moeten worden gemaakt om middels democratische processen genomen besluiten te handhaven?

  Alsof onze jongens niet genoeg te doen hebben in Uruzgan.

 2. 4

  Is het de bedoeling om het fort weer permanent te gaan bewonen of is het alleen bedoeld als protest bezetting.

  Overheidsingrijpen voorbehouden uiteraard.

  Hoe dan ook veel succes toegewenst.

 3. 5

  Wij zijn bovenal woest over de gang van zaken om het een en ander op te sommen: het wurgcontract, de verassingsaanval, de landmacht die tegen burgers ingezet werd, antikraak waaruit blijkt dat de ontruiming puur voor leegstand is ingezet, het ontbreken van concrete plannen vanuit de gemeente waardoor werkelijk niemand van de bevolking weet wat er nu gaat gebeuren met het fort, het stelselmatig buitenspel zetten van belanghebbende, en zo verder.

  Kortom protest staat hoog in het vaandel, wat de toekomst betreft; we zullen zien.

  Hier het officieele persbericht:

  Krakers hernemen Fort Pannerden
  Veel steun buurtbewoners, protest tegen optreden politie en gemeente.

  Zeker 80 krakers vanuit het hele land hebben vanavond om 21.00 uur Fort pannerden wederom ingenomen. Dit tot groot enthousiasme van buurtbewoners.
  De herkraak is een protest tegen de manier waarop de gemeente lingewaard omgaat met de belangen van haar burgers en de gebroken beloftes om zorgvuldig om te gaan met de persoonlijke bezittingen van de krakers. In het Fort is inmiddels de ophaalbrug opgehaald en de toegangsweg wordt gebarricadeerd. Buurtbewoners zijn bezig de bezettingsploeg te voorzien van kaarsen en koffie. Kraker Titus “ we zijn vooral boos op de volstrekt belachelijke manier waarop de gemeente ons heeft behandeld. Blijkbaar tellen de belangen van bestuurders zwaarder als die van het Fort en buurtbewoners”

  In het Fort troffen de krakers een grote chaos aan. Ondanks beloftes vanuit politie en gemeente zijn persoonlijke bezittingen die nog aanwezig waren in het fort vernield en overhoop gehaald. Foto’s daarvan verschijnen vannacht nog op het internet.
  De krakers zijn echter vooral boos op de gemeente die de zakelijke belangen van enkele bestuurders zwaarder weegt dan de belangen van het monumentale fort, de buurtbewoners en de bewoners van het Fort. Het pand werd ontruimd omdat er niet gewoond zou mogen worden, waarop de gemeente doodleuk aankondigde er antikrakers in te gaan laten wonen. De bewakers die het Fort tot vanavond bewaakten lijken ook geen oog te hebben voor de veiligheid in de buurt. Elke sociale controle in het omliggende gebied ontbrak. Buurtbewoners zijn dan ook erg blij dat de krakers weer terug zijn en hopen dat de gemeente ditmaal een fatsoenlijk gesprek aanknoopt met de krakers en elk machtsvertoon achterwege laat.

  Op dit moment zijn er 10 agenten aanwezig aan het begin van de toegangsweg van het fort. Hen wordt de toegang geblokkeerd door een deel van de krakers. De politie meldt dat er hoe dan ook weer ontruimd gaat worden. Woordvoerder Titus: “We zijn weer binnen en daar kunnen jullie niks aan doen, haal het leger er maar weer bij als jullie ons eruit willen hebben”

 4. 7

  En in mijn ‘woede’ vergeet ik Manyang helemaal te bedanken voor het toegewenste succes, en ook Sargasso en de crew verdient wel een bedankje voor het bieden van een podium aan ons subversieve krakers.

  Bij deze.

 5. 8

  @nonutopia: de gemeente kon niet anders dan het op onbewoonbaarheid gooien aangezien zij geen eigenaar zijn als ik het goed heb. Waar staat staatsbosbeheer in dit geheel, wat zegt de eigenaar ervan? Aan de foto’s te zien heeft de gemeente juist een brandgevaarlijke situatie gecreerd, ook hebben zij huisvredebreuk en vernieling gepleegd. Ervan uitgaande dat de rechter de ontruiming inderdaad veroordeeld lijkt het mij dat jullie hier een mooie zaak tegen de gemeente hebben. Een tip± zorg ervoor dat voldoende maatregelen voor brandveiligheid genomen zijn en laat indien mogelijk een inspectie van de constructie uitvoeren door een onafhankelijk bureau.

  Succes verder!!!

 6. 9

  Uiteraard zijn de autoriteiten gebonden aan de regels van goed bestuur en de wet. Hun besluiten zijn gebaseerd op delegatie van bestuur middels democratiesche verkiezingen door de burgers, en kunnen gecorrigeerd worden door de rechterlijke macht.

  Welke activiteiten hebben de krakers genomen om op de juiste manier de door hen gewenste besluiten gerealiseerd te krijgen? Ik bedoel hierbij het trachten te verkrijgen van een draagvlak in de gemeenteraad, door met al die sympathiserende burgers deel te nemen aan de verkiezingen of door geoorloofde beïnvloeding van raadsleden en B&W, voor de doelen die men met het fort voor ogen heeft.

  En zijn er gedingen of rechtzaken aangespannen om de persoonlijke bezittingen terug te krijgen? Als mijn spullen ergens achter slot en grendel lagen dan zou ik direct juridische actie ondernemen.

  Overigens begrijp ik #3 niet. De staat zijn wij, dus ik vind het onzin dat wij moeten opdraaien voor alle acties die iedereen maar denkt te kunnen ondernemen. De vervuiler betaalt. We vinden het heel gewoon dat mensen of bedrijven die de grond vervuilen voor de kosten van de sanering opdraaien, zij zijn verantwoordelijk voor de gevolgen van hun acties. Hier is dat exact hetzelfde.

  Het geld dat bovendien in dit soort ontruimingen moet worden gestopt kan beter voor andere dingen worden gebruikt, zoals ontwikkelingshulp of taallessen, dus voor zaken waar democratisch toe is besloten. Of natuurlijk teruggeven aan de mensen die fatsoenlijk hun belasting hebben betaald.

 7. 10

  @nonutopia: ergens juich ik dit terug innemen van het fort wel toe, maar eigenlijk wordt niemand er beter van. Echt vrij wonen kunnen jullie er nog altijd niet en het fort verder herstellen levert in deze onzekere toestand niet veel op. Kortom, het is vooral een publiciteitsstunt.

 8. 11

  Of hebbende de krakers een bod uitgebracht om het fort te kopen? Nog makkelijker. Stichting, goeie doelstellingen, hypotheek van groene bank of van sympathisant. Met de eigenaren valt best te praten, als de doelstellingen enigzins parallel lopen.

  Zijn er stappen in die richting genomen?

 9. 13

  Ik erger me overigens bijzonder aan de discussie hierover op de waardeloze site van Elsevier. Voordat je kunt reageren moet je een account hebben, en per artikel mag je maar twee korte reacties plaatsen. Dat doet Sargasso duidelijk beter, en behalve dat hebben we hier ook nog eens minder kansloze reaguurders.

 10. 14

  Laat de gemeente eerst maar eens fatsoenlijk duidelijk maken wat ze gaan doen, wanneer etc. Naar mijn mening hebben jullie er al die tijd een stuk beter voor gezorgd dan de gemeente, of eigenlijk…jullie hebben er wel energie in gestoken.

  Succes met de actie.

 11. 15

  Hoe prioriteert krakend nederland nou welk pand wel en welk pand niet bezet moet worden?
  Opportunisme? (het kraken van zo’n fort is best verdedigbaar)

 12. 16

  Ik vind het prima, wat zou de wereld zijn zonder personen de de (positieve!) randen aftasten. Goed volk maar ik denk wel eens, ben niet geheel onbekend in deze scene, dat het ook gewoon spannend is..ongevaarlijke pret..saamhorigheid…erg veel lol…en gewoon lekker wonen, de betere plekjes zeg maar. De idealistisch gedachte staat niet voorop, bij de meesten, maar speelt een rolletje.

  Ga zo door, ik ben er niet maar sta naast U..krakers:)

 13. 17

  Op nu.nl wordt beweerd dat de gemeente […] na beraad met de politie en Staatsbosbeheer, de eigenaar van het fort, [laat] weten dat de kraakactie in Fort Pannerden ‘ontoelaatbaar’ is.

  Iemand enig idee waarom dat ontoelaatbaar is?

 14. 18

  Omdat het geen kraken is volgens de letter van de wet, het is pas kraken na een leegstand van een jaar.
  Dus het is gewoon inbreken en bezetten.

  Gewoon er weer uit meppen en als dat niet helpt, dichtmetselen met die lui er in.

 15. 22

  als die krakers het toch zo goed voor hebben met dat fort, waarom gaan ze dan geen vrijwilligers werk doen voor die stichting.

  ze willen gewoon gratis wonen en voor de rest niks, dat fort interreseert hun geen enkele moer.

 16. 23

  Sjonge jonge ze roepen gewoon op tot het afmaken van die krakers op de Elesevier website. Dat is volgens de letter van Ronald zijn wet ook niet correct. Maar daar hoor je hem dan weer niet over. Die rechtse rakkers zijn echt heel fatsoenlijk.

 17. 24

  @Ronald, ik kan U gewoon niet geloven. U heeft vast enige spannende zijpaden in uw bestaan, wie heeft die niet?, vergeten of opzijgezet wellicht..komaan:)

  Gaat U ff zitten en stel U een maatschappij voor waar ieder in het gareel van alledag loopt..ik loop in het gareel sortof in de regel, nu maar gister weer ff niet..maar wat zou het saai zijn..small people everywere..oef.

 18. 26

  Ik ben voorstander van kraken, maar ik krijg het idee dat er af en toe gewoon wordt gekraakt om te kraken. “Fuck the system, anarchy, blablabla, kraken gaat door.” Jaja, je bent er niet voor niets uitgezet. Accepteer dat dan gewoon. Jammer, joh.

 19. 27

  Ik las laatst een stuk over krakers die een bewoonbaar pand onbewoonbaar hadden achtergelaten.

  Ik twijfel dan ook aan de oprechtheid van de meeste krakers. Hoewel het gaan zitten in een oud tochtig fort zonder electriciteit (?) mij dan wel weer wat idealistischer in de oren klinkt.

 20. 32

  Dat, en een houtkachel weten te redden, we worden er wel even op gewezen dat als je hier 20 dagen niet stookt dat de leefbaarheid hard achteruit gaat.

 21. 34

  @ 34

  Komen 10 lijnen binnen als ik me niet vergis, wijkcentrale zit gewoon in Arnhem naar het schijnt. Het modem is de afgelopen 20 dagen gewoon online gebleven, alleen router was weg. Op http://fort-pannerden.nl/ staat een mooie foto van de aanleg van de voorzieningen eind jaren ’80.

  En nu ga ik m’n ogen even dicht doen.

 22. 36

  was zondag effe langs .. .. plotsjeunsproeidoos, ik kan begrijpen dat mensen daarheen naar toe terug gaan MMOOOOOOOOOISTE plek van nederland; als er een kringetje volkstuintjes omheen komt en . . .en …en. . . .helemaal natuurlijk! .. .. maar wat een vlijmscherp kontrast met wat er onder het dak te zien was. Godsgruwelijk wat een helse chaos en stofboel. Gelukkig bewijzen de fotos dat het er heus wel opgeruimd en schoon was voorheen.

  Maar ja, de realiteit is dat geboden weerstand op spulletjes afgereageerd werd, en dat autoriteitjes ‘det be over deeeer’ natuurlijk net zo dichte dovemansoren onaangedaan vol laten hopen als, pak ‘m beet de lui die ik achter mijn linkje probeerde aan te spreken.

  Over aanspraak gesproken:

  Ik probeerde zoals een week of wat geleden op indie en el, toen tot ruis verklaard, live wat krakertjes te kapen . .eh verleiden . . om een strategisch bevoorradingslijntje te leggen vanuit ex belastingkantoor dat als het niet gauw gekraakt word gegarandeerd plat gaat met wel 50 kamers in een 5 verdiepingen grote glazen kast. En als ik bij wijze van dank voor de tip daarin mijn boeken onder mag brengen, veryoutuben en aan fatsoenlijk publiek voorstellen in een stille alkoholvrije vleugel van het pand, zijn ze (als substantieel deel van mijn levenswerk) eindelijk gered.

  Helaas, dit zo enthousiast en enthousiasmerend mogelijk gebrachte voorstel (direct uit het land der werkelijk en onmiddelijk bestaande mogelijkheden en niet zo hoog gegrepen en ver vooruit gelopen streefdoel als bijvoorbeeld een complete familietakken huisvestende boomhutbuurt wat een milleniumpie tijd gaat kosten) werd beantwoord met ‘pasop, er staat een stille achter je’. Ja, daarop schreeuw ik ook voor 2 snappie? He he.

  Niet alleen dat maar mijn voorstel werd later nog eens afgedaan als (maar liefst al 10 jaar durend) geklaag. Iemand die mij al langer kent verwardde een grotere kans op direkt (en gebouw reddend) kraaksucces met mijn overigens mischien door de ruispaginas (inderdaad pas na 10 jaar) waarschijnlijk eindelijk mischien opgeloste en dus klaarblijkelijk inderdaad legitieme klacht. Of dat wegjorissen volledig uitsluit waag ik echter te betwijfelen.

 23. 38

  Tot mijn teleurstelling heb ik geen antwoord gekregen op mijn vragen in #9 en #11. Er waren wat verwijzingen naar lekker opstandig doen en zo, maar kennelijk durft niemand de discussie aan.

  Als een antwoord uitblijft dan kan ik alleen maar concluderen dat de krakers geen democratische of juridische actie hebben genomen om het fort of hun eigendommen in handen te krijgen. Spijtig, want dat is wel de manier om dingen voor elkaar te krijgen in Nederland.

  Kortom: deze mensen vinden het democratische proces en de wet niet van toepassing, maar wedden dat ze straks om het hardst om de wet roepen als ze worden gearresteerd?

  Wat mij betreft worden de kosten die de belastingbetaler en de eigenaar mogen ophoesten verhaald op deze anti-democraten.

  Niks idealisten, gewoon criminelen. Peleton voorwaarts!

 24. 39

  Juistem, bij gebrek aan een panklaar antwoord hoeft men niet zelf op onderzoek uit maar mag men de eigen vooroordelen als bewezen beschouwen.

 25. 40

  Vooroordelen hoeven niet noodzakelijkerwijs onwaar te zijn.

  Eigen onderzoek? Gewoon een rechtstreekse vraag stellen aan betrokkenen vond ik al heel aardig. Verder moest ik vrijwilligerswerk en boodschappen doen, koken, werken (om belasting betalen zodat het leger voorgefinancierd kan worden totdat de krakers hun doorbelaste kosten hebben betaald).

  Hoe haal je het trouwens in je hersens om te doen alsof de mening van een fatsoenlijk burger per definitie onzin is? Geef eerst maar eens een behoorlijke reactie.

 26. 42

  @Niet zo Nette Heer #40
  Hoe haal je het trouwens in je hersens om te doen alsof de mening van een fatsoenlijk burger per definitie onzin is? Geef eerst maar eens een behoorlijke reactie.

  Ik zet zelf ook wel eens een grote bek op hier. Zullen ze ondertussen wel aan gewend zijn. Maar zo’n blaaskaak als jij komt hier niet alle dagen kijken.

  Als jij denkt dat je redelijk antwoord krijgt terwijl je je te buiten gaat aan een buitenproportionele zelfverheerlijking (ik heb gymnasium, ik ben geweldig, ik ben fatsoenlijk… ) dan mis je volgens mij ergens de redelijkheid van de discussie-ethiek op het weblog.

  Niet dat ik daar zelf ook maar ene reet van begrijp of dat ik daar zelf maar in de verste verte aan voldoe maar mijn tenen krommen zich ondertussen als ik je naam maar zie aan de kop van een reactie. Zal je ongetwijfeld genoegen doen maar of het je nog zinnige reacties oplevert is te betwijfelen.

  Zie verder maar.

  En …belasting betalen zodat het leger voorgefinancierd kan worden totdat de krakers hun doorbelaste kosten hebben betaald…

  Onzin! Het leger is een machtsinstrument dat door het volk zelf wordt betaald maar slechts door een klein top-groepje kan worden gebruikt. Het is de schizofrenie en de tweedeling van de democratische landen.

  Ook door krakers betaald dus. Ze worden er dus uit geflikkerd door een instelling die door hen is betaald. Niks voorfinanciering. Het is hetzelfde idee dat de Chinezen onder Mao hun eigen executie moesten betalen. Net zo onzinnig. Maar je bent blijkbaar op een goede school geweest. Welke kostschool was dat? Werd er goed met de rotting gemept?

 27. 43

  Nog los van het feit dat het leger ze er helemaal niet uit behoort te meppen maar dat de politie dat zou moeten doen. Als ze er al uitgemept zouden moeten worden.

 28. 45

  loof looft allen de verheerlijkt beveiligde verheiliging van de fout(- maar ook zout en fut)loze staat . ..

  .. . .die sinds de teloorgang van staatsgeld geen vak- maar staatskundig de ingenomenheid van grote en vooral strakke lijnen (hemelse straaljagers en zo) theater ten toon spreidt en elk teken van leven dat niet in drievoud geleverd kan worden per definitie staatsgevaarlijk verklaart en geen moeite waardig acht maar in tegendeel op wenken te bedienen dient. Ik kan mij geen voorstelling maken van hoe nette heren met kinderen om gaan. Mischien maar goed ook.

 29. 46

  @Piet etc…
  Moest het drie keer lezen maar kan er mee leven ;)

  @Larie
  De adrenaline spuit uit m’n oren maar wordt aangevuld door een Saint-Emilion Grand-Cru 2001. Op temperatuur. Ik red me wel ;)

 30. 49

  @ Nette Heer #9, #11

  Excuses dat ik niet direct op #9 en #11 inging, nu ik wat bijgekomen ben zal ik antwoorden op je vragen:

  Naast altijd de deur opengehouden te hebben voor overleg hebben we natuurlijk wel gelobbyd in de gemeenteraad, maar wij hebben 2 van de grootste coalitie partijen tegen ons wat het zover heeft laten komen. Een partij als GL (deze periode voor het eerst in de raad met 1 zetel) steunt ons net als wat anderen kleinere partijen. Ook heeft het dorpsplatform nog proberen te bemiddelen maar ook hun werden snel genegeerd. Verder is er een voorlopige voorziening aangevraagd en verloren tegen de bestuursdwang die de ontruiming in gang zette, en het hogerberoep tegen deze uitspraak loopt nog.

  Een stichting is opgezet door de kraakgroep om de gemeente een alternatieve rechtsvorm te bieden, alsmede dienst te doen voor andere constructies.

  Het is duidelijk dat deze ontruiming voor leegstand is ingezet, uit betrouwbare bron weten we inmiddels dat er nog minimaal een jaar niet gebeurt.

  Verder dan nog dat openbare orde verhaal, dat zal ik zelf eerst wat helderder moeten krijgen voor ik er verder op in kan gaan. De praktijk leert dat dit soort acties nooit verhaald worden.
  Ja er is aan de advocaat gevraagd om juridische stappen te ondernemen tegen de vernietiging van onze spullen. Of dat een kortgeding of voorlopige voorziening wordt is mij nog even niet duidelijk. Maar dit haalt natuurlijk niets uit om de spullen daadwerkelijk te behouden, een aanzienlijk deel is al kapot geslagen.

 31. 50

  @nette heer #40

  Allereerst denk ik niet dat de mening van een fatsoenlijk burger per definitie onzin is. Het stikt hier van de fatsoenlijke burgers en ze hebben vrijwel allemaal bijzonder veel gezegd wat ik met geen mogelijkheid als onzin kan noch wil bestempelen.
  Ik wou je slechts op je eigen kortzichtigheid wijzen.

  Hoe haal je het trouwens in je hoofd om te veronderstellen dat ik geen fatsoenlijk burger ben? Alleen omdat ik sympathiseer met de krakers van fort Pannerden?

  Maar laat verder maar, voor mij heb je al lang afgedaan als serieuze gesprekspartner.

 32. 51

  @Manyang,

  Ach, in een ander draadje vergeleek TheRule, krakers met terroristen. Dus Nette Heer is nog mild gestemd.

  Ik weet niet of je Nette Heer moet afschrijven, hij is duidelijk opgevoed met het idee dat links georiënteerde mensen fundamenteel slecht en bovenal heel erg dom zijn. Er gaat hier op Sargasso een wereld voor hem open. Hij wordt nog een beetje heen en weer gegooid tussen verschillende sentimenten. Ik gun hem nog wel wat meer voordeel van de twijfel ;P Maar als hij blijft volharden, wordt het toch Sparky ben ik bang ;)

 33. 52

  Ieder @Manyang die zijn beeld middels argumenten uitdraagt is een serieuze gesprekspartner lijkt me. Het is mijn indruk dat nette Heer hieraan voldoet toch? U kunt de uitgedragen visie wellicht niet zien zitten, ik heb soms ook mijn immer aanwezige twijfels, maar serieus is het toch wel..oder?

  Wat de door mij, ik kan niet precies verwoorden waarom want ik kan mijzelf soms niet vatten, gewaardeerde dames heren op het fort aangaat, als krasse knar een groet:

  [IMG]http://img209.imageshack.us/img209/2370/gadoor2jr.jpg[/IMG]

 34. 55

  Ach til vooral niet te zwaar aan die bewoordingen. Een van de eerste reacties die ik van nette heer heb mogen lezen gebruikte exact dezelfde woorden om Pelayo af te schrijven. De woorden zijn blijven hangen en ik had vooral gehoopt dat hij ze zelf zou herkennen en hem aan het denken zou zetten.

 35. 59

  Is elke dag zo,..door de bank. Had nog een verhaal over Rutte en Verdonk saampjes,..maar gaat op floppy voor later of ergens anders misschien. Morgen weer bezig houden met wereldleed denk ik….

 36. 62

  Nou mannen, er gaat inderdaad een wereld voor me open. In plaats van een normale discussie krijg ik eerst geen reactie. En prik ik dan een beetje door dan krijg ik een golf van onverdraagzaamheid over me heen die ik niet voor mogelijk had gehouden, maar vrijwel geen ter zake doend verhaal. Hier worden geen vooroordelen bevestigd maar gemaakt.

  Gelukkig is er één reactie die wel is ingegaan op mijn vraag. Nonutopia: dank je, dat was precies wat ik wilde weten. Ik kan niet goedkeuren wat jullie doen, maar in ieder geval bewijs je dat het geen blinde actie is. Eén tip: geef je advocaat een schop onder z’n kont dat hij wat doet, want een geding kan je binnen een uur laten plaatsvinden. En als de gemeente geen fatsoenlijk alternatief plan inclusief tijdspad kan aanleveren dan maak je een goeie kans, zie wat er net met het kabouterdorp in Rotterdam is gebeurd.

  Begrijp nu dat er gepraat gaat worden, wens je veel succes met een oplossing.

 37. 63

  @De nette Heer,

  Kom kom niet zo naïef, je bent vast wel op andere weblogs geweest. En die onverdraagzaamheid valt toch alleszins mee hoor. Het spits afbijten met een gemeenplaats is gewoon niet handig als je een serieuze discussie wilt. Bovendien, Nonutopia is zo ongeveer de enige terzake deskundige als ik het goed inschat.

 38. 73

  om het ‘kruist hen’ (jaag het uitschot van de kruising) gekakel wat op scherp te stellen biedt ik hier wat kruiswoord en gekruist zwaard raadselen.

  Kunstenaars, ook en zelfs as ze absoluut verwaarloosde, afgelegen en goedkope oorden opzoeken worden vaste prik, zodra ze op gang gekomen zijn en de zaak beginnen te ‘beleven’, vanwege puur onbegrip en afgunst over de grondregeltjes die gezelligheid mogelijk maken, uit de markt geprijst.

  http://www.schuledesrades.org/palme/books/sog/?Q=1/1/4/0/0/1/5 in het kruis van behoeften.

  De staat — zo geprezen door Spinoza — is tandeloos tegenover tijdrovers, erger nog, een wapen van de voormalige partner geworden. Over vijandige overnames gesproken.

  Spinoza die leefde in een tijd vol echos van en uit een bloeiperiode (met wapenhandel gerelateerde schaduwzijde trouwens) waarin de 1000 soorten geld circuleerden. Daarmee viel heel wat minder theatraal te goochelen dan met de zeg maar vrouwelijke kant van de krant (de geruchten, het angst en beven, kleine verwachtingen en grote hoopjes [die] op [doen] leven) omdat de pers even aktueel, minstens net zo constant en gelijkwaardig gewag maakte van daadwerkelijke tutti quanti (verhandelingen).
  Tussen drang en daad die dringt en doet aan de ene kant en het te goed en te kwaad hebben aan de andere, werden 2 stabiele elkaar stuttende kriskraskruis en leilatnetwerk assen gevormd die tezamen een realistisch beeld van de werkelijkheid neerzetten.

  In de natuur betekent een kruising vaak een verkeersstroomversnelling maar op ’s heren wegen verandert feest vaak in richtingstrijd en konfessionele konfusirigheid.

  Mij zweeft een kruis voor waarvan de rechte oprichtende ‘as’ als een ontwakend excalibur in rotsvast potentieel wortelend zich naar mogelijkheid STREKKEND eruitworstelt en het los- en uitbarstens dringend werk van or- en vulkaan enigszins voorkomend te snel af weet te wezen (inplaats van zoals vandaag de dag, door ‘onmogelijk’, ‘onbestaanbaar’ verklaringen VERREKKEND zoals almaar schaamtelozer blijkt ((een heropvoeding en bijspijkerkursus over het verrekenen (((Ulrich von Beckerath))) zou de hele westerse wereld goed doen, vooral omdat daar de bron van al haar deugden ligt. Er is trouwens ook een veel dieper evolutionair ‘voor wat hoort wat’ soort perspectief dat door een ouwe grijze nieuw zeelandse hippie, Chris King aardig uit de doeken gedaan word – zoek ‘sexual paradox’)), zie links en kompas/kruisbeschrijving hieronder). De laterale as kan verst rekkend de afvloeiiing van overvloed ((migrantenstromen) enigszins in betere banen leiden (en ook de invloed van overheersing indammen),

  Het is overdreven te zeggen dat mieren, die elkaar zoals voor hun te doen gebruikelijk ongelooflijk vaak plegen af te tasten, al model stonden voor het soort beslissingen dat handelaren dagelijks maken; hun tot zaken doen leidend ‘stemgedrag’ (krantengeblader) was het balanceren en belonen van vertrouwen en betrouwbaarheid aan de ene kant en risikovol ‘uitoeveren’ (oeverloosheidgevaar). De mier is een kleinschalig 1 op 1 jahovah getuige-achtig soort bende fanatiekelingen die naar ik aanneem, geheel onbewust en ook geheel zonder massa ‘amassment’ middelen een monopol-, fundamental- en absolutistisch systeem tot troef hebben weten te verschoppen (wat op zich al meer dan 1 veeg teken had moeten zijn) —

  http://www.schuledesrades.org/palme/books/sog/?Q=1/1/4/0/0/1/5 in het kruis van behoeften.

  http://www.schuledesrades.org/palme/books/nichtsimetwas/?Q=1/3/31/0/0/1/3 nog een leuk kruisje:

  westen: konservatief, kapitalisties en geld betrokken.

  zuiden: groen, ecologisch, geinterreseerd in riten en getalmatige verhoudingen (matigen van aantallen, veelzijdigheid garanderen, monocultuur en overheersing afraden, ontmoedigen en desnoods ontmantelen en in de kou zetten.

  noorden: liberaal, technokratisch, wetenschappelijk en waarheid betrokken

  oosten, revolutionair, socialist, recht en solidariteitbetrokken

 39. 74

  http://www.lhasadogs.com/TheSnowLion.htm
  The Four Dignities

  These four animals: the Garuda, the Sky Dragon, the Snow Lion, and the Tiger, are seen in the corners of many Tibetan prayer flags. Known collectively as “The Four Dignities,” they represent sacred qualities and attitudes that Bodhisattvas develop on the path to enlightenment, such as: awareness, vast vision, confidence, joy, humility, and power.

  via een discussie over de omslag van het nieuwe Pynchon boek (deze week uit in de VS): http://www.waste.org/mail/?list=pynchon-l&month=0611&msg=109651&sort=date

 40. 75

  emphasis attempting to make up for (LACKing) content (hence not ‘heer’ but ‘nette heer’); welcome to branding war. Call the Nato meet disastrous all we want but woe be those who examine ethical and hormonosociopsychic effects of jetfighters fueling the sad circus.