Filmpjes: hoe 9/11 resoneert

Gisteren stuitte ik op twee interessante filmpjes die beide veel zeggen over de sfeer die na 9/11 ontstond.

Het eerste filmpje komt uit Engeland en laat zien in hoeverre Engeland al tot een politiestaat verworden is.

Het tweede filmpje is mogelijk nog enger (gisteren in de waanlink). Het is onderdeel van een groot project van de Washington Post waarbij tien journalisten twee jaar lang zich een weg hebben proberen te banen door het Top Secret America. Conclusie: niemand heeft er meer zicht op. Het filmpje beschrijft eigenlijk heel mooi de totstandkoming van het security industrial complex. En denk maar niet dat dit in Europa niet gebeurt.

Huiver….

 1. 5

  Die kramp overvalt ons allemaal uiteindelijk, ik deel de bezorgdheid…

  Hopen maar dat de tussentijdse verkiezingen gunstig uitvallen voor Obama & de democraten, dan zal het op termijn allemaal wel loslopen…waait de change die nieuwe wind vanzelf ook deze kant weer op…

  *toch alsnog Wolfowitz, Cheney, Rumsfeldt aan de LSD of natriumthiopental wenst (of erger) vanwege medeplichtigheid aan 9/11*

 2. 6

  Misschien kan men ook eens onderzoeken waar die 2.3 triljon dollar van het defensiebudget naartoe zijn, zoals Rumsfeld op 9/10 2001 on the record aankondigde. Hij wist goed genoeg dat men dat de dag erna zou vergeten zijn.

  @Yevgeny Podorkin

  welke change? helaas nog niet veel van gemerkt. Obama zet het beleid van Bush gewoon verder, of hij dat nu wil of niet; zoveel macht heeft depresident van de VS nu ook weer niet.

 3. 7

  Ja dpthefirst, maar de erfenis was dusdanig dat, en en dan toch Healthcare en toch die banken willen…en die olie- industrie. Lastig, heel lastig.

  Hoe toch op te boksen tegen het dollar doordrenkte rep.corporate/military/ oliecomplex whatever wat als een kanker door die VS democratie waart…

 4. 8

  Ahhh de verworvenheden van democratie en tokkies.
  Terreur als overdreven vorm van idealisme.
  Danwel terreur als staats massnahme.
  Huiskamervragen als: hoe komen we eraan? En: hoe komen we er vanaf?
  *terugdommelt in schommelstoel*

 5. 9

  Tja. die war on terror. ’t is vreselijk. Ze tappen onze mails en telefoontjes, en dat kost klauwen met geld. En dan werkt het ook nog geneens! Schande!

  Na bijna 9 jaar War On Terror zijn de voornaamste resultaten:

  – tussen de 1.5 miljoen en 5 miljoen burgerdoden (niemand weet hoeveel want “we don’t do bodycounts” zoals het Pentagon zegt) in een dozijn landen
  – een onbekend veelvoud van die burgerdoden aan zwaargewonden, vaak voor het leven verminkt door de afwezige zorg
  – een onbekend veelvoud daarvan op de vlucht in het Midden Oosten of centraal Azie voor het geweld dat wij daar brengen
  – op grote schaal martelen van onschuldige burgers is normaal
  – gericht vermoorden van burgers zonder enige vorm van proces is normaal
  – de toch al zwakke infrastructuur van diverse landen (zoals drinkwater voorziening, scholen, ziekenhuizen, electriciteit) volledig in puin
  – Osama bin Laden nog steeds niet gepakt

  Ons als westerlingen druk maken over de kosten, de inefficiency en de schendingen van *onze* burgerrechten is… een beetje ziek. In het licht van ons onvermogen om *onze* democratisch gekozen overheden te laten ophouden met de grootste massamoorden van de afgelopen 40 jaar.

  Hoeveel onschuldige maar buitenlandse, raar-pratende, anders-gelovende mensen mogen onze overheden dood maken voordat we er wat aan gaan doen?

  Hoe kan het dat Bush, Blair, Berlusconi en Balkenende gewoon vrij rondlopen?

  En de aanleiding van het hele feest blijft net zo vaag als het Tonkin incident dat het startschot was van de Vietnam oorlog.

  “So there were all kinds of reasons we thought we were set up to fail.”
  – Thomas Kean and Lee Hamilton (Voorzitters 9/11 Commission)

  Dit, niet de kosten van een falende inlichtenapparaat, zijn de vragen die journalisten zouden moeten stellen.

  Je beklagen over de stank van het concentratiekamp zonder te willen nadenken waar die stank vandaan komt is, in a nutshell, wat de meeste westerse burgerrechten organisaties momenteel doen. In het westen krijg je de regering die je toekomt, want je kan er wat aan doen.

 6. 10

  @ Arjen Kamphuis

  zeer goed onderbouwde reactie! Je weet duidelijk waarover je praat. Zeer veel mensen hebben hier allemaal geen weet van, de gecontroleerde mainstreem media heeft dus zeer goed werk geleverd om de waarheid af te dekken.

  Maar we hebben vandaag de dag het internet waar deze info (naast zeer veel des-info)nog voor iedereen beschikbaar is. Voorlopig toch, want de kraan wordt langzaam dichtgedraaid.

  Wake up people! Of gaan we ons weer verschuilen achter dat zinnetje “wir haben es nicht gewusst”.

  “The War on Terror” is gestart vanuit een hoax (9/11 = false flag operation) maar door het creëren van duizenden Bin Ladens in het midden-oosten (met name door het voeren van twee illegale oorlogen omwille van geld, olie, militaire slagkracht en rauw imperialistisme met alleen de voordelen en geen verantwoordelijkheden)hebben de VS ervoor gezorgd dat hun plaatje enigszins begint te kloppen. Op naar de volgende hoax… de mensen trappen er toch telkens weer in. De geschiedenis herhaalt zich zegt men dan:-)