1. 2

  Heb toch het gevoel dat Baron Cohen allerlei fases in dit spel al tevoren heeft bedacht. En hij krijgt natuurlijk gelijk. Met de boodschap: we mess with you, so you would better not put your trust in the Word of the Law.

  Nu was die iemand dat toch al niet van plan, maar het maakt toch wel een verschil of dat een ervaren Amerikaan betreft (die weet al heel goed dat het recht niets met rechtvaardigheid heeft te maken) of een onnozele derdewerelder die nog iets heeft onthouden van fatsoen, rechtvaardigheid onder het vaandel van Westerse Mensenrechten.

  Waarom zou b.v. het publiek van Al-Jazeera het niet zo willen zien:

  Dit is de ultieme verkrachting en devaluering van de zogenaamde theoretische humane waarden. Nou @EU, daar ga je met je mensenrechten. De echte bedoelingen zijn wel duidelijk. Je wordt te schande gezet door die vuile Engelse jood. Die in Engeland en Amerika zeker zijn gelijk haalt, miljoenen dollars verdient met het te kakken zetten van ons en door de zogenaamd eerlijke rechters door de zogenaamd eerlijke MensenrechtenWet van jullie geen strobreed in de weg wordt gelegd.

  Volgens mij is hier sprake van een wereldcrisis.

 2. 8

  @2: Alsof Al-Jazeera publiek naar een film zou gaan gemaakt door een jood (en een fors westers-kapitalistische ook nog), ongeacht de inhoud.

 3. 10

  Mr Bean is leuk: een stuntel van jewelste, maar verder vrij onschuldig. In de 21 ste eeuw moet dat zonder op smuk gebracht dus dan maar locals pesten en de cultuur te kakken zetten. Succes verzekerd tegenwoordig. De onschuldige roemenen worden afgekocht voor twee kwartjes en de miljoenen daar gaat de sterkomiek mee vandoor.

  @Snaporat

  Inderdaad, ben benieuwd of onze sterkomiek al eens kennis heeft gemaakt met ‘echte’ Kazachen want mening Kazach kan hem inderdaad wel fileren.

 4. 11

  F. vanJole had laatst een hypothese dat Borat juist de onwetendheid en arrogantie van het Westen t.o.v. andere culturen wil aankaarten door deze houding extreem uit te vergroten. Ik weet nog steeds niet wat ik van deze hypothese moet vinden?

 5. 13

  Overigens Roemenie… Is dat niet binnenkort EU (oftewel Het Westen)? Dus Borat zet alleen westerlingen te kakken! Zou het Al-Jazeera publiek toch wel grappig moeten vinden.

 6. 14

  @Carlos,

  Punt is dat de gemiddelde burger niet zo veel van Kazachstan weet. Om dan vervolgens een typetje neer te zetten uit Kazachstan die vervolgens allerlei onwaarheden vertelt over zijn land(?) om zodoende de lachers op zijn hand te krijgen zaait enkel en alleen maar verwarring.

  Het is opzich wel aardig om de onwetendheid en arrogantie van het Westen aan te kaarten, maar ondertussen bereikt hij mijnsinziens het tegenovergestelde.

 7. 16

  @14: Het lijkt me dat dhr. Cohen de zaken toch wel voldoende in het belachelijke doortrekt om duidelijk te maken dat het beeld dat hij schetst van Kazachstan voornamelijk op fantasie gebaseerd is.

  Ik bedoel maar, ik weet eigenlijk bijna niets van Malawi, maar als je me vertelt dat de leeftijdsgrens voor films met geweld, sex en grove taal 3 jaar is, voel ik wel aan dat dat een tikkeltje ongeloofwaardig is.

 8. 19

  Van Jole?? is die dan nog niet in het bejaardehuis?

  Het gaat om gebruiken en gebruikt worden. De mensen die het typetje leuk vinden, weten ook wel dat het verhaal uit de grote duim van Cohen komt.

  Wat een betutteling tegenwoordig, zeker hier op linksdraaiende sokkenwassersite van Sargasso.

 9. 20

  @Matamores Ik begrijp je heerlijke reactie (en die van alle buurmannen zoals jij) helemaal. Maar neem even deze draai: jij denkt dat je deze linkse sokkenwasserette begrijpt. Dat is echt een ENORM misverstand. Bismarck volgde het al niet eens helemaal. ;-)

  Gewoon voor de goede sfeer, mannen onder elkaar, deze lekkere plaat. Sorry Bever/PF.

  [img]http://www.frontkjemper.info/images/propaganda/l_bolsj.gif[/img]

 10. 22

  Bismarck:@16 je schreef”
  @14: Het lijkt me dat dhr. Cohen de zaken toch wel voldoende in het belachelijke doortrekt om duidelijk te maken dat het beeld dat hij schetst van Kazachstan voornamelijk op fantasie gebaseerd is.”

  Het leed is dan al geschied en ik toch van mening ben dat mensen bepaalde van hen toch naar voren zullen brengen als Kazachstan in the picture komt.

  @Matamores 19,

  Jeschrijft.” De mensen die het typetje leuk vinden, weten ook wel dat het verhaal uit de grote duim van Cohen komt.”

  Ja dat is dus de vraag. Je kunt mensen veel wijs maken.

  “Wat een betutteling tegenwoordig, zeker hier op linksdraaiende sokkenwassersite van Sargasso.”

  betutteling? Tja, ’t is maar wel woord je er aan hangt.
  linksdraaiende sokkenwassersite ? U draait hier al jaren mee om tot dit genuanceerde beeld van Sargasso te komen?