1. 2

  Shit! Heb ik iets gezegd dat niemand meer durft of is de tekening zo beroerd dat na deze opmerkingen mijn beoordelingsvermogen geheel en al niet meer geaccepteerd wordt?

  Soms denk ik dat ik wat goeds zeg en dan twee uur later twijfel ik in hoge mate. Het is wat met dat webloggen.

  (Webloggen zit trouwens niet standaard in de spellchecker van Firefox. Dat lijkt me een misser.)

 2. 3

  Zoekplaatje is natuurlijk niet het goede woord. Beeld, mening, houding. Dat is de zoektocht. En een lange deze keer, maar ik vond dit pad: eerste vorm, tweede vorm, derde vorm, blind en organisch-natuurlijk.

 3. 8

  vrouwelijk antwoord: helaas
  mannelijk antwoord: en wàt voor één
  verward antwoord: ik dènk het
  reflectief antwoord: als ik in de spiegel kijk wel
  biologisch antwoord: mijn grote liefde verwacht over twee maanden een zoontje van mij/ons
  vragend antwoord: stel dat laudabor een vrouw is, stelt zij altijd van die directe vragen?

 4. 11

  Crachat beeld dicht de vrouw een centrale rol toe in de samenleving, als steunpilaar in het voortbestaan treedt zij op als een vrouwe Justitia die beslist over nieuw leven.

  Wat die moederkoeken daar doen dat weet ik dan weer niet ;-)

 5. 13

  @biologische man: Wist u dat uit twijfelachtig onderzoek in Amerika is gebleken dat meer dan 20% van de kinderen een andere biologische vader heeft dan zij denken?

 6. 14

  Ook zeer raak getroffen, MP, de blinddoek is inderdaad deels bedoeld als Justitia. Verder het verwarrende krioelen van concurrentes-concubines-combines-conflictines- die soms met èn tegen elkaar een formidabele macht vormen, soms destructief -want wanneer Zij roept ‘doodt haar’ moet Hij zich wel zeer eigenwijs gedragen om dat niet te doen- soms constructief: want U daar zou er niet zijn zonder Haar — maar, merkwaardigerwijs, wanneer een vrouw zich verschuilt achter inertie, kan dat al even gevaarlijk of heerlijk zijn.
  Het waren bedenkingen op de Vrouwendag, toen ik tussen echte arbeiders op een werf stond te werken, en om de oren werd geslagen met ‘verwenweekends’ allerhande vie populaire radiostaions -en dit naar aanleiding van Femindag.
  Dus dacht ik: ik richt een Stalen Standbeeld op, met zogenaamd onvrouwelijke materiaal, en laat Haar openheid, solo- en solidariteit en kracht opééngestapeld zijn werk doen.
  Sorry, hààr werk doen.

 7. 17

  Hah, Caprio The Rational Irrational! :-)
  Ja, verbluffend hé, ik dacht dat het een Engels onderzoek was.
  Ik ben echter zeker: de DVD van in de buik geeft nu reeds visueel bewijs :-)

  Maar als ie eruit is zal ik het ‘m eens vragen, doe me eraan denken.

 8. 18

  @16: als Tijd het me gunt, wil ik wel graag die tocht langs herinnering wandelen in het hoofd.
  Gevaarlijk! Er zijn twee kampen op Sargasso, zij die een ‘verklaring van den maker’ willen lezen, en zij die dat hoegenaamd niet willen.
  De zoete eer van het beeld!
  En de nederige eer van de uitvoerder.

 9. 19

  Een ander (biologisch) onderzoek – geen link helaas – toont aan dat het een voortplantingsstrategie van vrouwen is om het beste genetisch materiaal te vinden. Die ene kerel die je op de middelbare school ziet blijkt na een jaar of 10 toch wat sleets. Zoekt dus verder.

  Kan ik nog wel wat verder op doorgaan. Aangezien elke kerel wil weten of het kind van hem is moet het vrouwtje nogal slim te werk gaan. Lukt prima zo blijkt.

  Maar de kerels hadden dat ook door en daarom hebben ze religie – waar haalt ie het vandaan hoor ik mijn lezers al roepen – uitgevonden. De vrouw is onderdanig aan de man en de man heeft het alleenrecht op de vrouw. Allemaal geïnstitutionaliseerde anti-biologie. Op basis daarvan kun je ook zeggen dat bij een vrije wereld de religie zal verdwijnen. Dat is ook de reden dat de religieuze instituten zo aardsconservatief en anti-liberaal zijn.

  Afijn, het is weer mooi geweest.

 10. 22

  Oneenee, Hans, ik heb somtijds een volkomen surreële humor, hey, je suis nen Belg hé!
  ik las je woorden en kwam op bovenstaande, dit uitgebeeld uiteraard op een koppelriem, boven een mooie set Glänzende Stiefeln.

  (ik lig overigens in een deuk bij het beeld dat jij denkt dat ik door jouw woorden diep beledigd was, en vervolgens MIJN EER HEET VROUW inramde…)

 11. 23

  @Crachàt
  LOL, die koppelriem en Stiefeln maken een mooi passend beeld.

  Nee, ik dacht niet echt dat je DIEP beledigd was maar snappen deed ik ‘m ook niet :)

 12. 24

  “Mijn eer heet vrouw”
  prachtige titel voor een Heere Heeresma novella, helaas is de man dood, anders had het hem beslist geinspireerd alsnog een nieuw boek te schrijven, hetgeen het het eerste boek zou gemaakt hebben dat ontstaan was uit een titel inspiratie opgedaan op een internet forum’s comment.

 13. 25

  Heeresma, met “Een Hete Ijssalon”, en ‘reeds een flinke kerel’ toen ie een jonge clitoris beschreef — wat lang geleden dat ik aan hem dacht.
  Gelukkig dat je Jefke Pataat niet koppelde aan Mijn Eer Heet Vrouw, -die nietblozende rakker van de Orde der Walgelijkste Nitwits zou de titel nog wèl kunnen bezigen, maar dan, o gruwel, zònder humor.

 14. 27

  Heeresma – Hete IJssalon. Zo ongeveer het minst erotische boek met erotische verhalen dat ik ooit gelezen heb. Alleen een bundel erotische verhalen van Duitse huisvrouwen die als tijdverdrijf dat soort dingen schreven was NOG slechter. Ze hadden beter op genenjacht kunnen gaan. Ben de titel vergeten. Maar goed ook.

 15. 29

  @Crachat,

  Ja die twee kampen, nou een compromis is uiteraard een aantal dagen wachten met je tocht langs je herinneringen. Uiteraard moeten wij sowieso jouw objectiviteit in twijfel trekken omdat je ook werkt vanuit je onderbewuste! ;)

 16. 30

  Heere Heeresma is vooral HET erotische literaire symbool omdat hij schreef over erotiek voor een generatie die nog steeds denkt dat ze sex uitgevonden hebben, zoals die generatie sowieso denkt dat ze alles uitgevonden hebben wat ons jongere generaties gelukkig maakt, inclusief onze vermeende geborneerde ondankbaarheid.

 17. 31

  Kama Sutra (Stanshall / Innes)

  Kama kama kama Sutra with me. (Yay Yay)
  Kama kama kama Sutra with me. (Yay Yay)
  We tried position 31, it was a lotta fun,
  In position 72 you were me and I was you.
  Kama kama kama ….