Fatwa: geef uw collega borstvoeding

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Hallo hallo hier uw gemarginaliseerde margelogger drs Boobelino de Soto. Dacht u even dat we in de Hollandse media een verhit debat achter de rug hadden over de (vanzelfsprekende) seksuele spanning tussen mensen-vrouwen en mannetjes-gorilla’s. Nou vergeet het maar! In de Arabische wereld ging het er de afgelopen dagen nog een stukje hitsiger aan toe. Daar heeft men van Marokko tot Jemen gediscussieerd over een nieuw fatwa dat mannen de mogelijkheid geeft om borstvoeding van hun vrouwelijke collega’s te krijgen (JPost). Wat wil het geval: volgens de koran mogen een man en vrouw (indien er geen familieband is) niet met elkaar in een ruimte verblijven en dat is lastig op de werkvloer. De oplossing zit in het geven van borstvoeding. In de Arabische wereld komt het nog regelmatig voor dat baby’s (ook) gezoogd worden door vrouwen die niet hun moeder zijn, een eeuwenoud sociaal netwerk dat zijn nut ruimschoots heeft bewezen. De sociale regel is dan wel dat de baby vervolgens een familieband met zijn surrogaatmoeder krijgt en in de toekomst ook niet mag trouwen met de kinderen van deze vrouw. Tsjakka!! dacht godsgeleerde Ezzat Attiya van de Al Azhar University: laat mannelijke werknemers borstvoeding krijgen van hun vrouwelijke collega’s en ze kunnen fijn saampjes en 100% halal in de kantoortuin blijven zitten.

Miljoenen Arabische mannen keken vervolgens likkebaardend uit naar de eerstvolgende werkdag. De Al Azhar universitiet, geschrokken van de uitleg van het fatwa, herriep het onmiddelijk maar het was al te laat. In talkshows rolden men met opgeklopt schuim op de lippen over elkaar heen. Zou geloven in het Midden-Oosten dan uiteindelijk toch weer leuk worden?! In de levendige Arabische blogosfeer was het al niet anders: Now. I would not be surprised that men all over the Muslim world standing erect while a queue of women pass by, boobs hanging out and breast feeding the line in order to protect their rights and allow them to live in a halal environment with men. (Global Voices)

..en nu hophophop met uw collega’s naar het terras voor een paar forse pinten lauwwarme moedermelk in de zon!

Reacties (11)

#1 @bacus

Moedermelk smaakt voor geen meter…
Maar de verpakking, he? :)

 • Volgende discussie
#2 TRS

je vraagt je toch elke keer weer af hoe gekker ze kunnen worden

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Raven

ajaja de frustratie van die mannen daar…ik heb met ze te doen hoor

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 larie

@Raven..in hoeverre is kleding der dames eigenlijk bestemd om de strijd der elementen te weerstaan? Know whatahmean, know whatahmean, nudge nudge, know whatahmean, say no more?

[IMG]http://img482.imageshack.us/img482/5435/nudge3nn8.jpg[/IMG]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Grobbo

[img]http://i3.photobucket.com/albums/y83/leftbehindchild/bitty.jpg[/img]

I want bitty

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Raven

hihi nouja ik snap het wel hoor, zo’n burka. Als man dan he? Als bokito zeg maar. Ik ervaar een rondje park in de lente toch telkens als een enorme proeve van beheersing. Jij niet Larie? Eerlijk zeggen hoor?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Z’s

Nipply nipply, de Soto, de Soto…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Jurriaan

[img]http://www.phinnweb.org/links/cinema/directors/kubrick/pic/korova2.jpg[/img]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Tjerk

Salim, de slaaf Abu Hutaifa was een voormalige slaaf en de geadopteerde zoon van Abu Huthaifa en Sahla, de dochter van Suhail. Zij merkte dat haar echtgenoot jaloers werd toen Salim ouder werd, en vroeg de profeet Mohammed om raad.

Hadieth Malik 2641:

Sahla dochter van Suhail en de vrouw van Abu Huthaifa kwam naar de Profeet en zei: O, profeet, we waren gewoon Salim in ons huis te ontvangen. Maar ik denk dat mijn echtgenoot jaloers aan het worden is. Wat denkt u dat ik moet doen? Hij zei tot haar: voedt hem vijf maal aan de borst en jouw melk zal het wettig maken voor hem om bij je te komen.

Zodoende nam Aisja, de vrouw van Mohammed, de moeder van de gelovigen, het als gewoonte hetzelfde te doen voor enige man van wie ze wenste dat hij in haar nabijheid zou komen. Maar de andere vrouwen weigerden hetzelfde te doen voor enige man die ze wensten in hun nabijheid te komen, zeggend dat de toestemming hiervoor enkel gegeven was aan Sahla, de dochter van Suhail.

Hadieth Muslim 2636:

Sahla de dochter van Suhail kwam bij de Profeet en zei: O Profeet, ik zie jaloersheid in het gezicht van Abu Huthaifa wanneer Salim ons huis binnentreedt. Daarop antwoordde de Profeet: Geef hem de borst. Daarop vroeg Sahla: Hoe kan ik hem de borst geven terwijl hij een volwassene is. Daarop glimlachte de Profeet en zei: ik weet dat hij een oudere man is.

Dezelfde hadieth wordt ook herhaald in hadieth Muslim 2637; hadieth Muslim 2639 en hadieth Muslim 2641

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Bart

“De Al Azhar universitiet, …”

Was dat een typo, of een heeel flauwe woordgrap? :-P

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Folquerto

Godheremientiet, kan het gekker…..

 • Vorige discussie