1. 1

  is dit nu een autoriteit op dit onderwerp die dit post?
  of iemand die graag in een keer alle klein-rechtse partijen even over een kam wil scheren?
  Dat klein rechts slecht is in screenen van leden is geen nieuws. Zijn de partij-doelstellingen van al die partijen extreem rechts of gewoon rechts ?- lijkt me een uitdagender vraag voor dit verkiezingsonderzoek.

 2. 3

  Wat is dit nou voor een tendentieuze posting? Een link naar de linksextreme beweging Kafka die allerlei beschuldigingen uit (bv. “Bij EénNL hebben zich ook een aantal rechtsextremisten aangesloten”) terwijl er geen enkele naam wordt genoemd en geen enkel bewijs wordt geleverd.

 3. 6

  Pffff, dat artikel (nou ja, klein los stukje tekst is een betere omschrijving denk ik) gaat echt helemaal nergens over, zelfs een slecht televaag artikel is beter dan dit.

 4. 7

  @banner

  Nee, ik lees alleen maar allerlei verdachtmakingen over mensen die hun handtekening ergens onder hebben gezet.

  Allereerst wordt er geen bewijs geleverd dat genoemde personen hun handtekening hebben gezet. Maar eigenlijk is dat ook niet zo van belang. Want volgens mij kan iedereen zijn handtekening zetten. Ze hadden ook hun handtekening kunnen zetten bij de oprichting van Groenlinks, en dan zou die partij toch ook niet extreemrechts zijn geworden daardoor, of wel? Verder ben je volgens Kafka al extreemrechts als je je kritisch uitlaat over de multikul samenleving, dus waar hebben we het over.

  Bij Groenlinks extreemlinks staat Duyvendak zelfs prominent op de lijst. Maakt dat GL extreemlinks?

 5. 9

  De Internationale Socialisten (IS) hebben zich vorig jaar 150 man sterk, onder aanvoering van extreem links activiste Miriyam Aouragh, aangemeld bij de SP.
  Daar hoor ik Kafka niet over.

 6. 10

  Verkiezingsonderderzoek??

  Als het allemaal waar is, vind ik het wel degelijk nieuws: Dat Wilders (die niet ophoudt zijn eigen bedreigde situatie te benoemen) twee types die veroordeeld zijn voor bedreigingen prominent in zijn partij zou hebben, heeft wel nieuwswaarde, lijkt me.

  Maar ook ik zou bij de partijen wat meer informatie willen: Welke rol spelen deze personen binnen de partij? zijn ze verkiesbaar? dat soort dingen.

 7. 12

  @TRS 3,

  Inderdaad staat bij GL Duyvendak op de lijst.
  Wat is daar mis mee?

  @Tim 9,

  De IS, 150 man sterk. Inderdaad alsof daarmee de revolutie wordt binnen gehaald.

 8. 14

  Jeeezus, wat een digitale mestvaalt zeg. Dat Sargasso ernaar linkt.
  Speciaal fotootjes uitgezocht waarop de lijsttrekkers boos kijken, alles en iedereen uitmaken voor extreem rechts – het woord ‘rechts’ lijkt op deze site sowieso als scheldwoord te worden gebruikt.

  En, zoals #7 al zegt, een handtekening zegt niets. Als de pedopartij bij mij was langsgekomen hadden ze ook een krabbel gekregen. Maar daar werden ze nog niet hetero van.

 9. 15

  3: “Wat is dit nou voor een tendentieuze posting?”

  14: “Dat Sargasso ernaar linkt”

  We zijn blij dat we u hiermee nog altijd kunnen verrassen TRS en BartB. U vindt het kennelijk belangrijk genoeg om erop te reageren, dus dan is het toch niet zo gek dat wij het plaatsen?

 10. 16

  [img]http://www.xs4all.nl/~foz/michielsmit.jpg[/img]

  If you have a racist friend
  Now is the time, now is the time
  For your friendship to end

  The Specials

 11. 17

  @Michiel Maas: als je zou linken naar kinderporno zou ik er ook wat van zeggen. Dat betekent nog niet dat je het moet doen.

  Door hier als Sargasso naar te linken zonder commentaar, wek je de suggestie dat het hier om een inhoudelijk sterke site gaat, zoals Sargasso zelf is. Maar het is een rechtsofoob krakersprojectje.

 12. 18

  Nee, dan op links; daar zijn ze pas echt goed op dreef?
  de meest wonderbaarlijke voorzetten, pardoes op je wreef.

  Gisteravond Afshin Ellian en Thomas v/d Dunk met dat andere radio mannetje (is Thomas al eens eerder z’n autistenkoppie komen laten bewonderbuizen? Niet eerder gezien, behalve die keer dat ik hem in zijn weekblad zag, in vlekkeloos zwart leer) rept over ‘vreedzaam nederland’ maar heeft, waarschijnlijk door gehechtheid aan verworvenheden geen oog meer voor de onlosmakelijk nodige offers (Bedriegelijk behoorlijk beheerst ver(‘ant’)woord door Ministers Kamp van transgrenserend grenzeloze agressie en staatkundig terrorisme in imperiale dienst, ook wel in 1 woord ‘defensie’ genoemd) en dat heeft te maken met aspecten van dialektiek dual- en polariteit die moeilijk te begrijpen zijn. Godsdiensten en allerlei ‘schappen’ lopen en bijten er zich op stuk. Daarvoor moet je echt langs het soort cosmologen die met werkelijk werkbaar wereldbeslag op de proppen komen (zoals in mijn geval: John Hamaker, Arnold Keyserling, Jose Arguelles, etcera, wiens theorieen het corresponderen der werelddelen beslaan; ruimtelijk en echt globaal denken dus .. . maar daar dan niet meteen de mens aanplanten, ten tonele en tot revolutie op roepen want dat bederft het schouwspel maar.

  Of heeft iemand anders ook nog Panorama op Canvas gezien over het soviet recht, politie en gevangeniswezen (een ARD program trouwens)? Dit liet zien hoe het bureaucratisch gearrangeerd rangorde spel in exBolshevania haar springlevendheid bewijst, zij het dan in spoorvorm; voetvolk word de totale corruptie en kruimeldieverij uitgeleverd terwijl de fats oenen .. .. .ach wat lul ik toch allemaal .. .. . .als Marten Toonder al geen begrip heeft kunnen wekken wat moet een ijsknijn als ik dan nog proberen? Wie ben ik om het iedereen naar de zin te maken? Allen hun en alles haar op maat en sterkte gebrachte medicijn voor te spiegelen, fabriceren en toe te dienen?

  Dat weerhoudt me er niet van om wakker te worden met de droom voortaan als oprichter van de KOVIEA knelpunt onpartij voor iedereen en alles van wal te steken.

  STEMT MIJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

 13. 19

  @BartB: Zit je nou te klagen dat ’t subjectief is?

  Handtekeningen en norse foto’s; als jij daar doorheenprikt zullen wij dat ook wel kunnen. En de rest vond ik in ieder geval interessant genoeg om nog even door te blijven lezen.

 14. 21

  “Maar het is een rechtsofoob krakersprojectje”

  Dat is uw persoonlijke mening. Als wij alleen linkjes opnemen naar websites die uw goedkeuring kunnen dragen, is het met de discussie op Sargasso vlot gedaan. Het in perspectief plaatsen van dit soort informatie kunnen de lezertjes van Sargasso heel goed zelf…

 15. 22

  Het is non-informatie. Zonder bronvermeldingen of tenminste foto’s van de ‘extreem-rechtsen’ blijven deze verdachtmakingen van Kafka precies dat: verdachtmakingen.

  En net zoals GeenStijl kan Sargasso niet ieder verantwoordelijkheid voor haar linkjes afwijzen door te zeggen ‘de lezers kunnen zelf wel een redelijk oordeel vellen’.

  Heel matig Michiel.

 16. 24

  Okee, wat zegt Kafka over EénNL:

  EénNL van Marco Pastors en Joost Eerdmans is al iets rechtser. Opvallend is dat de partij geen leden wil hebben, wat zeer ongebruikelijk is voor een democratische partij. Bij EénNL hebben zich ook een aantal rechtsextremisten aangesloten

  Wat is het ‘bewijs’ hiervoor?

  Het zal niemand verbazen om veel mensen vanuit de LPF en Leefbaar Rotterdam onder de handtekeningzetters aan te treffen.[…] Bij Smolders zitten daar ook twee voormalige CentrumDemocraten (CD) tussen. Miriam Elling (1969) en Markus Klijsen (1967) uit Tilburg hielpen Janmaats CD in 1995 bij de Provinciale Statenverkiezingen. Klijsen was toen zelfs kandidaat en bestuurslid van de Tilburgse CD afdeling.

  Dus als ‘rechtsextremisten’ tekenen voor jouw partij, dan hebben ze zich bij jouw partij ‘aangesloten’. Goh, zullen we even kijken hoeveel Stalin-aanhangers een handtekening voor SP en GroenLinks hebben gezet?
  Kortom, er wordt veel beweerd en maar matig onderbouwd.

 17. 25

  Wouter gaat bij Pim te leen? Pimppauwoutertje Bushje doet/kan het met iedereen? .. .. . ..als we met een kwinkslag draai aan het voormalig slechts als ‘lekker’ begrepen Wouter Bos kontje geven, kunnen we mischien het onbegrip dat hem niet maar hij nu eenmaal wel opwekt beter begrijpen.
  Zulke moeilijke vragen hervorderen bekentelijk wat dis(a)lekketiek, volgens welks wetten de volgende vergelijking (op)geldt:
  via neukstier (in de lage landen al zowat eeuwen kansloos wat eigen keus betreft; dat beest word zwaar bij de neus genomen, met alle koeigek makende gevolgen vandien), dus lekkerkontje naar draaikont (turnsnout):
  reukniets
  riektsneu
  niestreuk
  neerkuist
  kneursriet
  enzovoorts

  er valt nogal wat te kiezen in anagrammatische zin:
  keusriten

  Maak gisteren nog de oefenrit met onze grootmachonist op de choice choochoo (keustrein)gaat het kiesturen, de keusriten.

  Als Wouter op zoek is naar medicijn voor Monomanic MachiNaZionz moetie toch wat handiger raadsliederen gaan bezingen.

 18. 26

  over transparant nederland: “Opvallend is dat twee ex-gemeenteraadsleden die niet zo transparant gehandeld hebben zich bij Nederland Transparant aangesloten hebben. Ook zijn er enkele rechtsextremisten betrokken.”

  En dat zijn dan de savvy onderzoekers van ons aller splintennutz???

  Waarom weigeren ze dan lessen van de Zapatistas te leren? Omdat die fout voor transparantie vechten?

 19. 28

  links blijft ‘ledigvol’ met zich zelf in tegenspraak: helemaal geen id hebben is ok; helemaal niet mee doen ook, zelfs lekker vies en hemeltergend tegenwerken moet kunnen want alles moet anders, Schumpeter is onze held, macht is machtig. Maar misbruik van digitale vermomming op grote schaal begrijpen ze van geen vierkante lichtjaar meter. Dat Michael Hudson in amerika geen groter naamsbekendheid geniet dan bijvoorbeeld acresusa is nog tot daaraantoe, maar dat zijn graafwerk alhier niet bekend is is makkelijk te verklaren als je intellullinks met kruimelrechts bezig ziet; dat is zo’n beetje net als de aandacht van jsfjes afleiden met gevaarlijke motorfietsen en echte schietpistooltjes. O wee.

 20. 29

  “Het is non-informatie. Zonder bronvermeldingen of tenminste foto’s van de ‘extreem-rechtsen’ blijven deze verdachtmakingen van Kafka precies dat: verdachtmakingen.”

  Dat zijn het ook. Maar dat noem ik geen non-informatie. Het is gekleurde informatie. Wat je er ook van vindt. Maar het feit dat die informatie hier sterk in twijfel wordt getrokken, geeft toch aan dat het de moeite is om hier te posten.
  Stop nou toch eens met de moraalridder uit te hangen. En stop jij nou eens om alles persoonlijk te maken JSK.

 21. 31

  @su:

  Smolders (EenNL) affilieert zich openlijk met ex-CD leden. Dat gaat mij toch wat verder dan een handtekening bij oprichting.

  Hij heeft (waarschijnlijk) ex-CD’ers in zn vriendenkring. Dat is héél iets anders dan je als partij ‘affilieren’ met extreem-rechts. Anders kan je ook de SP een stalinistische partij noemen, want mijn hooggeplaatste SP-vriendin heeft ook wel wat niet zo frisse extreem-linkse kenisssen. Storm in een glas water hoor.

  En stop jij nou eens om alles persoonlijk te maken JSK.

  Persoonlijk? Ja hoor… anders groei jij eens wat kortere tenen oké?

 22. 35

  Heerlijk, vertrouwd geluid van mensen die in alle macht het negatieve nieuws over simpel-rechts proberen te bagatelliseren.

  Doet denken aan de tijd van Fortuyn, die 4 neo-nazi in de Rotterdamse gemeenteraad bracht en zijn Volksunie-vriendjes de handtekening voor de verkiezingen liet verzorgen. Ook toen werd het hevig ontkend. Ook toen de extreem-rechtse partijtjes zelf afzagen van verkiezingsdeelname omdat hun kiezers toch op Pim gingen stemmen. Zelfs toen ze op zijn begrafenis met de arm schuin omhoog op de Coolsingel stonden.

 23. 36

  Hij heeft (waarschijnlijk) ex-CD’ers in zn vriendenkring.

  In zijn partij JSK.

  Ja, maar nu is hij van EénNL, de partij zonder CD’ers op de lijst. Wat is in hemelsnaam je punt? Dat de aanwezigheid van Hans Smolders – die foute vrienden van de bruine categorie op zijn lijst heeft gezet – op de lijst van EénNL, de laatstgenoemde een extreemrechtse partij maakt? Dat lijkt me niet.

  Zoals ik al zei: op die manier zijn SP en GroenLinks communistische partijen; er zijn echt wel vrienden en kenissen van ex-stalinisten en milieuradicalen te vinden op hun lijsten. Ik geloof niet zo in guilty by association, je bent geen nazi omdat je nazi’s kent, en EénNL is geen nazi-partij omdat zij mensen op de lijst hebben staan die nazi’s kennen.

  Heerlijk, vertrouwd geluid van mensen die in alle macht het negatieve nieuws over simpel-rechts proberen te bagatelliseren.

  Een iq van 140, maar toch zo’n verschrikkelijke autist.

 24. 37

  Ja, maar nu is hij van EénNL, de partij zonder CD’ers op de lijst. Wat is in hemelsnaam je punt?

  Dat er een aantoonbare lijn loopt van EenNL naar de CD via Lijst Smolders. Tel daarbovenop de handtekeningen uit extreemrechtse hoek en het wordt moeilijk te ontkennen dat EenNL een vrijage met deze discutabele groepen niet uit de weg gaat. Het is te gemakkelijk om te doen alsof Smolders opeens squeaky clean is als hij zich binnen een andere partij begeeft en even te gemakkelijk om te doen alsof EenNL niet op de hoogte was van Smolder’s politieke kleur of die van zijn achterban.

 25. 38

  Zoals ik al zei: op die manier zijn SP en GroenLinks communistische partijen

  Ja en? Wat heeft de SP en Groenlinks hiermee te maken?

  Het is een overzicht van partijen met foute leden/vriendjes/enz wat zich beperkt tot partijen in de rechter hoek. Logisch, gezien de doelgroep van die site.
  Nergens wordt beweerd dat deze partijen extreemrechts zouden zijn, alleen dat er extreemrechtsen tussen zitten. Ik zie niet wat je probleem daarmee ook maar zou kunnen zijn…

 26. 39

  Of je het verband nou linksof rechts om draait (‘maar toch’ zou wel meer dan eens of nog veel vaker, mischien zelfs wel eens meestal ‘en dus’), het blijft een lelijke grote monden wond.

 27. 40

  @ALO

  Doet denken aan de tijd van Fortuyn, die 4 neo-nazi in de Rotterdamse gemeenteraad bracht en zijn Volksunie-vriendjes de handtekening voor de verkiezingen liet verzorgen.

  Dat probleem is ook door extreem links opgelost?

 28. 42

  Dat er een aantoonbare lijn loopt van EenNL naar de CD via Lijst Smolders.

  Net zoals er een aantoonbare ‘lijn’ loopt van GroenLinks naar Rara via Duyvendak, van de Socialistische Partij naar Mao via Marijnissen en van de VVD via de monarchie naar Videla?

  Ja, mensen van EénNL kennen en zijn wss bevriend met extreem-rechtse figuren. Dat is heel iets anders dan jezelf als partij affilieren met extreem-rechts, hetgeen kafka beweert.

  Nergens wordt beweerd dat deze partijen extreemrechts zouden zijn, alleen dat er extreemrechtsen tussen zitten. Ik zie niet wat je probleem daarmee ook maar zou kunnen zijn…

  van de site:

  Bij EénNL hebben zich ook een aantal rechtsextremisten aangesloten.

  Dat is juist mijn probleem: er zitten geen ‘extreemrechtsen’ tussen. Wie op de EénNL lijst is extreem-rechts? (wijs ze eens aan SN) Ze hebben handtekeningen geaccepteerd van ‘extreemrechtsen’, dat klopt, maar dat maakt iemand zelf niet extreem rechts.

  Ik heb geen behoefte om voor EénNl op te komen, maar iemand schuldig via associatie te maken (de
  zogenaamde ‘lijn’ van su) gaat mij te ver.