Extragratis TV-kijktip

In Douglas Adams’ Hitchhiker’s Guide to the Galaxy raakt op een gegeven moment de hoofdpersoon verzeild op een ruimteschip met een opvallende bemanning. Het schip zit vol met kappers, tweedehands auto-verkopers, account managers en (u raadt het al) telefoonschoonmakers. Het blijkt een zogenoemde ‘B-ark’ te zijn die is vooruitgestuurd van een planeet die een vreselijke ramp stond te wachten. De ‘A’- en ‘C-ark’, waarop respectievelijk de grote leiders/kunstenaars en de makers/uitvoerders zouden inchecken, bleken helemaal niet te zijn opgestegen, maar hadden de middlemen van hun samenleving voorgelogen over de aanstaande ramp om van hen af te komen. Zo waren ze op ramkoers op een planeet afgestuurd.

Als op aarde ooit zo’n truuk zou worden uitgehaald, dan is de kans groot dat übermanager David Brent van de Engelse comedy The Office op het B-schip terecht was gekomen. Brent, vertolkt door Ricky Gervais, is een nietsnutterige manager die… nouja, ik ga het niet uitleggen ook. U hebt zoveel kansen gehad om The Office te kijken, dat onwetendheid van de misschien wel beste comedy ooit, wel een bewuste keuze moet zijn. Wel wil ik u wijzen op de start van een nieuw project van dezelfde makers: Extras, vanavond om 22.00 uur op BBC 2.

David Brent: “You do not punish someone Dutch or otherwise for having big boobs”[mp3]

 1. 3

  Het was wel aardig maar ik heb altijd al het idee gehad dat die kerel gewoon zichzelf speelt en dat werd weer eens bevestigd. Hij is nu iets minder irritant maar nog steeds heel erg irritant, op zich wel goed dus. Het zou gewoon het vervolg van de office kunnen zijn. Toen ie werd ontslagen bij de office werd hij toch ook artiest of zo iets ?

 2. 4

  En verdulleme, alsof toeval niet bestaat potst Reet gewoon dezelfde kijktip, gepikt van mij natuurlijk en dan twee minuten eerder antedateren. (En even eerder had Sargasso al een bericht over ontploffingen in Londen met Geenstijl gemeen.)

 3. 7

  Dat stukje met Ben Stiller, dat jochie en z’n moeder was inderdaad hilarisch! Die scene aan die tafel, met dat gelul over yellow, Chinese en Japanese, was overigens ook erg vermakelijk.

  Het hele halfuurtje was trouwens wel goed. Nog net niet Curb your enthousiasm-goed, maar wel goed.

 4. 12

  “Ben Stiller en het jongetje + met pistool bij die oma”

  Dat was inderdaad een hoogtepunt. Maar het was toch z’n moeder? “Hoe zou je het vinden als ik je moeder voor je hoofd schoot? Zou je dan nog lachen?” Kijk, zó motiveert een top-regisseur een acteurtje-in-de-dop om zich beter in zijn rol in te leven.

  De plot van Carnivale was een beetje een anti-climax. En waarom had die pastoor ineens zwarte oogbollen?

 5. 14

  There were errors while parsing this feed. The following error occurred:Could not detect the type of this feed! Please check if the source really points to a resource provided in one of the supported syndication formats!Entity: line 2: parser error : Extra content at the end of the document
  Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /home/virtual/site11