1. 1

  Ligt het aan mij, of moeten de spelen in China koste wat kost zwart gemaakt worden? Ik bedoel, gezeur over mensenrechten in Tibet, persvrijheid, internetcensuur en alsof dat niet genoeg is, halen we er nog verkeerschaos, smog en algen bij. Acht jaar geleden (toen de stand van zaken ongeveer hetzelfde was) konden we ons dat allemaal niet bedenken?

 2. 2

  Nou ja zwart maken was niet mijn intentie, prima plan die Spelen in China, alle sporters moeten gaan. Maar het feit dat de zeilbootjes in het flab dreigen vast te komen zitten is best relevant, toch?

 3. 6

  Tis maar hoe je tegen een probleem als dit aankijkt. “blooming over more than 12,900 square kilometers, or 5,000 square miles”? Groeit dacht ik een meter PER DAG. Hoeveel ton zou daar dan totaal voor de kust liggen? Oké, tis erger dan normaal maar die algen schijnen daar permanent te drijven. Gratis voor niets en zo om te zetten in biobrandstof, voedsel, supplementen enz. “Much of it was being transported to farms as feed for pigs and other animals”. Nagenoeg gratis dan want moet vnl. met de hand worden opgeruimd door duizenden Chinezen. En die maken alleen de stranden (aangezicht vanuit hotels, toeristen) havens en venues (OS zeilbootjes) vrij van algen, het leeuwedeel blijft gewoon drijven.

  Hoeft dus niet per se “in eigen staart te bijten”, kan het omzetten in nut zeker met de almaar stijgende energie en voedselprijzen. Moet je het wel op grote(re) schaal makkelijker gaan/ kunnen oogsten. Met het principe van b.v. een radarboot met schoepen aan weerszijden (maar dan met soort van ronddraaiende grijphaken) en een opvangsysteem direct naar het ruim.

  Als iemand nou even gauwgauw het principe logisch werkend uittekent met autoCAD o.i.d. en e.e.a. op kleine schaal uittest…liggen hier vast nog wel twee geschikte bootjes weg te roesten…of in de havens van Urk en Scheveningen…

  Kan de Zilvervloot weer uitvaren…