1. 1

  En de oorzaak van die verouderde infrastructuur? Nutsbedrijven die meer moesten betalen aan de energiecentrales dan dat ze wettelijk aan hun klanten konden doorrekenen. Enron wist hier trouwens nog een mooi slaatje uit te slaan, omdat ze de verkoop van energie via het door de staat CA gecreëerde veilingsysteem kon misbruiken.

 2. 3

  @2: San Francisco is links! Trouwens hoor ik niemand hier over “infrastructuur” als het de snel- en spoorwegen in Nederland betreft. Beetje hypocriet hoor.

 3. 4

  Ik bedoel: sinds de Deltawerken zijn investeringen in fysieke infrastructuur een rechts ipv links speerpunt. En nu gaat een extreem-links weblog zich beklagen over het feit dat de rechtse Amerikanen niet genoeg bouwen? Flikker op man.

 4. 6

  The ruptured main belongs to Pacific Gas & Electric (PG&E)
  This is a company that spent $46 million dollars to buy a California ballot initiative in the primary to keep municipalities from maintaining their own utilities.
  The pipe that ruptured was installed in 1948
  (OP link)

 5. 9

  @7: Gister 2 uur gedaan om met de trein de route Haarlem-Utrecht (60km) af te leggen. Wisselstoringen en dergelijken is ook een kwestie van onderhoud.

 6. 11

  @jsk: ik denk het wel. De impact van de crisis verschilt van staat tot staat; niet iedere staat heeft een huizenbubbel gekend (plus de bijbehorende crash). Dito voor werkloosheid en de belastinginkomsten.