EUTube: sex sells

De Europese Unie heeft uiteindelijk YouTube ontdekt. Rijkelijk laat voor een organisatie die volgens de bevolking vaak te overhaast te werk gaat, maar goed. EUTube is geopend. Op de site vind je allerlei filmpjes over hoe en waar de Unie haar werk doet. Van de liberalisatie van de energiemarkt tot een “wat doen we tegen terrorisme“-filmpje.

De filmpjes zijn inmiddels tienduizenden keren bekeken, en dat mag je wel een succes noemen. Echter, dit succes is grotendeels veroorzaakt door een ander filmpje, dat enthousiast verhaalt over de Europese filmsubsidies. Saai? Nee hoor:


Maar of de goede boodschap hier wordt overgebracht, ik weet het niet. Maar ach, aandacht voor Europa is aandacht voor Europa. En dit keer is die aandacht zelfs positief.

 1. 2

  Ontzettend banaal en ordinair; het geeft te denken als de EU zich hiermee denkt te kunnen verkopen. Dat wordt weer tegenstemmen.

 2. 4

  @3 Inderdaad. Ik heb tot nu toe geen (te weinig) EU-wapenfeiten waarvan ik onder de indruk ben. Waarom zijn hier amper wetenschappelijke resultaten? Sufgemagade zooi die het woord serendipiteit niet eens kent. Dat er zaken goed gaan is ONDANKS die rukkers, niet DANKZIJ.

 3. 9

  SGP en ChristenUnie “walgen” van het filmje, en eisen een verbod.
  Verbod hier, verbod daar, altijd staat wel een Christenhond klaar.

 4. 10

  Wat doe je wanneer je een heel saai verhaal moet vertellen, wanneer je ook nog eens geen uitstraling hebt, wanneer je dus echt helemaal niemand kan boeien, en iedereen zit te gapen en propjes te gooien?
  Natuurlijk!
  Dan laat je je broek zakken.

 5. 13

  Is het niet sneu om dit soort filmpjes nodig menen te hebben om überhaupt nog enige aandacht te genereren? Goed dat CU en SGP dit soort kansloze onzin willen verbieden.

 6. 15

  Als “kansloos” en “onzin” de voorwaarden zijn voor het verbieden van zaken moet we ook geloof, RTL4, goedkoop zwerverspils, Hoog Catharijne, de Telegraaf en “verbieden” verbieden.

  Sic.

 7. 16

  Het gaat hier om de EU, de overheid, niet om een krant of een tv-zender. De bouw van Hoog Catharijne had van mij overigens ook verboden mogen worden.

 8. 17

  Het is natuurlijk wel raar dat je tegenwoordig alleen nog met sex de aandacht van mensen krijgt. Lijkt me dat er dan toch ergens iets mis is gegaan.

 9. 18

  Als ik het goed begrijp zijn het gewoon stukjes uit films die de EU heeft gesponsord. Als je dus het sponsorfilmpje wil verbieden zou je ook de films zelf moeten verbieden? Geen verbeelden van seks dan wel liefde bedrijven meer in films? Terug naar de repressieve jaren 50?

 10. 21

  “Ik zie overigens geen enkel bloot lichaamsdeel.”
  Tja, als je seks alleen maar associeert met het zien van blote lichaamsdelen, dan hebben telefoonseks en dark rooms ook niks met seks te maken.

  Het gaat hier overigens natuurlijk helemaal niet om het verbieden van films, maar om het gebruiken van seksscènes in films om bij ‘de burger’ aandacht te vragen voor de EU. De EU als potloodventer dus.

 11. 23

  Wat kwalijk is, is dat hier personen een censuurpoging van christelijke partijen menen te moeten steunen. Censuur hoort niet thuis in ons land. En zeker niet bij een paar onschuldige filmpjes.

 12. 24

  Het is gewoon een ludieke actie die veel meer goed doet (ontspannen sfeertje rond EU oproept) dan kwaad (aanstoot geven). Geen gewoonte van maken maar ook niet te lang over lopen zeiken zou ik zeggen.