Europese vissers rellen vanwege gevolgen oprakende olie en weggevangen vis

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 Bartb

Tsja, op = op, hè. Daar kan Brussel verder ook weinig aan doen. Als mijn geheugen mij niet bedriegt, is de Europese visserij jarenlang gesubsidieerd, dus waarom zijn die vissers nou nog boos op de politiek? Zij hebben er zelf voor gekozen om het geld te investeren in meer en krachtiger schepen, in plaats van een onbezorgde oude dag op de kant.

Ik zou wel eens hun kant van het verhaal willen horen, maar met al die rookbommen en knuppels zien ze er niet erg spraakzaam uit.

  • Volgende discussie
#2 JaaP

Achja, vissertjes raar volk.

Zo is er EU regelgeving die het vermogen van visboten beperkt om zo de “viscapaciteit” en het brandstofverbruik te beperken. Zat echter altijd wel ergens een knopje ergens op zo’n motor waarmee ie opeens 2x zoveel vermogen had als ze eenmaal van de kant waren…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Popeye

Maar niets zo schreiend als de vis quota.
Men mag maar zoveel kilogram van die en die vissoort aan de wal lossen.
Er werd dus op het laats gevist tot de laatste quota van vb: kabeljauw. En was het quota van al de andere vis reeds bereikt dan ging die (onverbiddelijk) overboord (met weinig of geen overlevingskansen) totdat men huiswaards kon keren met het quota kabeljauw.

De grote discrepantie tussen wetgeving (in sé altijd een artificieel gegeven), en oncontroleerbaar (op de ‘werkvloer’) vissersvolk.

Eén ding, vissen is een onwaarschijnlijke zware stiel, waaraan er een heleboel ‘propere computerboys’ zelfs niet zouden moeten over denken, om eraan te beginnen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 PepijnK

Volgens mij rellen ze voornamelijk omdat de sector langzaamaan doorkrijgt dat de subsidiestroom wel eens eindig zou kunnen zijn.

  • Vorige discussie