Eurlings: Rouwstoet doorsnijden verbieden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Eurlings wordt geïnterviewd (Foto: Flickr/Wessoo)

Ah, de kamer houdt zich weer bezig met de belangrijker zaken van het leven. Of liever, de dood. Minister Eurlings (van de ‘fatsoen moet je doen, of we dwingen je wel’-partij) wil namelijk het doorsnijden van begrafenisstoeten verboden maken. Voor 1990 was dit al verboden, maar begrafenisstoeten waren in toenemende mate niet meer te onderscheiden van normaal verkeer, dus was het verbod niet langer houdbaar.

Blijkbaar is de technologie nu zover gevorderd dat dit niet meer het geval is, en kunnen mensen nu ruiken dat ze te maken hebben met een auto die deelneemt aan zo’n stoet. Het voorstel kan op een brede meerderheid in de Tweede Kamer rekenen. Madlener van de PVV vindt het zelfs een sympathiek idee: “Volgens mij vinden de meeste mensen het al vanzelfsprekend dat je even wacht op deze voertuigen.”

Ah, en daarom maak je er maar meteen een wet van. Laten we dan het niet bedanken na een cadeautje en het voordringen bij de kassa ook maar meteen strafbaar stellen. Dat is immers ook niet meer dan vanzelfsprekend. Fractiewoordvoerder Sander de Rouwe ziet behalve het toenemende (gedwongen) respect nog aanvullende voordelen: het is goed voor de doorstroming en de verkeersveiligheid.

Ja, meneer de Rouwe, ik denk dat het aantal files en ongelukken met rouwstoeten hierdoor flink zal verminderen. Zeker gezien de vergrijzing, die ervoor zal zorgen dat de rouwstoeten straks in colonne stapvoets op de wegen rijden.

En wie gaan hier straks de boetes krijgen? Uiteraard de mensen die per ongeluk in een rouwstoet verzeild raken, en niet degenen die hem expres doorbreken. Want waarschijnlijk is die eerste groep veel groter dan de laatste. Maar misschien heeft de wet een goed bij-effect, en zorgt deze ervoor dat deze situatie niet meer voorkomt.

Reacties (1)

#1 Henk van S tot S

Ik heb al wat zwarte vlaggen gekocht:
Als ik haast heb neem ik de stationcar en laat een paar bekenden achter me aanrijden van bijvoorbeeld Drachten naar Schiphol ;-)