1. 2

  Kleine edit nodig op hun site:

  “In de afgelopen jaren heeft de New Knowledge Club zich binnen de muren van de Erasmus Universiteit ontwikkeld tot een club die door lezingen en discussies op een praktische en onbaatzuchtige wijze flauwekul overdraagt.”

 2. 3

  Ach, de voorspellingen van astrologen kunnen toch moeilijk zo fout zijn als wat economen de afgelopen jaren hebben gepresteerd.

 3. 11

  Wetenschappelijker zou zijn, als de mevrouw gewoon zou zeggen WAT er aan het veranderen is in ons zonnestelsel, en WELK PATROON er dan zou duidelijk is geworden. Dan kun je kijken of het interessant genoeg is om te kijken hoe zij dit ontdekt heeft. Misschien heeft ze een nieuwe methode ontwikkeld, of bewezen, etc. Nu lijkt het Netwerk wel, of beter, alle moderne journalistiek: niet to de kern komen en vaag houden. Alleen het spannende muziekje ontbreekt nog.

 4. 16

  Ik ben toch behoorlijk actief geweest op de EUR vorig jaar maar heb nog nooit van dit clubje gehoord. Nog geen postertje.

  Ik lees verder dat ze samen komen in de Faculty Club en die is vrij te huren. Dat kost gewoon een redelijk bedrag, wordt commercieel gerund en is door iedereen te huren.

  Het zou mijns inziens kwalijker zijn als de academici dit zouden verbieden omdat het naar hun mening geen wetenschap is. Daar hebben ze niet zoveel mee te maken en deze mensen roepen niet op tot haat of iets dergelijks.

 5. 20

  Wat een gelul mescaline (hoeveelste fles vandaag is dit voor u?)

  Linktips zijn regelmatig voor en door reaguurders. Ik zal zijn/haar naam niet noemen, zo ben ik namelijk ook wel weer, maar dit kregen we binnen maandagavondlaat:

  “Erasmus Universiteit geeft podium aan geheel nieuwe invalshoeken op de
  kredietcrisis: http://www.newknowledgeclub.nl/bijeenkomsten/bijeenkomsten.html

  Ik neem de moeite om deze tip door te zetten, check nog wel even snel of die Faculty Club iets met de Erasmus universiteit te maken heeft, et viola u heeft weer uw gratis brood en spelen.

  Twaalf uur later komt een Rotterdam-kenner de nuancering maken dat die gotvergeten Faculty Club vrij af te huren is?! Prima, geweldig, nuancering… staan we om bekend bij Sargasso zowel bloggers als reaguurders…

  Maar dat doet niets af dat die Knowledge Club vuistdiep in het Rotterdamse academische wereldje zit. Dat het niet direct de universiteit zelf is maakt niet zoveel meer uit als je blijkbaar dit over jezelf kan zeggen: “In de afgelopen jaren heeft de New Knowledge Club zich binnen de muren van de Erasmus Universiteit ontwikkeld tot een vereniging die door lezingen en discussies op een praktische en onbaatzuchtige wijze kennis overdraagt. Door de betrokkenheid van jonge academici, studenten, hoogleraren, managers, alumni, ondernemers, ambtenaren, politieke vertegenwoordigers en gepensioneerden is er een breed toetsingveld ontstaan. De New Knowledge Club is het platform voor kennisuitwisseling dat zich bevindt op ‘de rand van de universiteit’ en midden in de samenleving.” Precies het grijze gebied waar wiggelroedelopers hun kans grijpen.
  http://www.newknowledgeclub.nl/leden/over-het-lidmaatschap.html

  Maar nee, de danig verzuurde mescaline ziet zijn kans weer schoon om een steek onder water te maken met een valse insinuatie naar een van de hardst werkende Sargasso bloggers te maken. Goed gedaan knul, staat je goed.

 6. 21

  *ReinoutS maakt zichzelf bekend als linktipper*

  Dit viel me als eerste op in de officiële agenda op de site van de Erasmus Universiteit. Als het daar al in staat kun je toch niet meer spreken van een club die alleen faciliteiten gebruikt maar verder niets met de universiteit van doen heeft?

 7. 23

  Wel is het zo @Carlos, dat ik toevallig vandaag geraakt werd door een stuk van een stom Egyptisch socioloogje (F) uit 1982. En dat ging ook nog eens in tegen alles waar jij (impl.) en GS (expl.) al jaar en dag voor staan. Dus vind je het gek dat ik eventjes uithaalde ? Wie dan het dichtst in de buurt is krijgt ook de eerste klappen Carlos. Simpele natuurkunde.

  Hemaworstje lacht zich nu een bult. Met mate a.u.b. manneer.

 8. 25

  erasmus universiteit = vooral economie = van alle wetenschappen de meest wiggelroederige = niet gek dat zo’n club daar mee doet.

 9. 26

  “..waar jij (impl.) en GS (expl.) al jaar en dag voor staan..”

  mescaline, u praat in raadselen en/of insinueert in het wilde weg. Hoe kan een redelijk mens als ik hier nog op een zinnige manier mee omgaan?

 10. 27

  @26 True. Zelfs een onredelijk mens kan dat niet meer. Maar goed, wat staat dat staat.

  Met en dankzij Bootvis denk ik dat je de EURasmus een lik verf hebt gegeven die onterecht was.

  Maar zal ik eens een postje maken over de Egyptienne ?

 11. 29

  Ik vindt het nog steeds een schande. Als universiteit heb je toch een bepaalde standaard aan te houden, ook aan wie je wel of niet je zaaltjes verhuurt.

 12. 31

  Een beetje commercieel denken kan ook geen kwaad natuurlijk. De faculteit kan al het geld goed gebruiken.

  Dat het op de agenda van de EUR staat is wel een slechte zaak natuurlijk. Vraag me af wat je moet doen om daar te komen. De NKC overdrijft hoop ik over haar connecties.

  Als het je echt aan het hart gaat zou je contact op moeten nemen met decaan franses of erasmus magazine.

 13. 32

  @3 en 25: de economische wetenschap kan heel goed ‘verklaren’ maar niet ‘voorspellen’ dat u dat wel verwacht is op zijn minst vreemd te noemen. Wat in ‘de economie’ gebeurt is het resultaat van het handelen van 6,5 miljard mensen, dat kun je niet voorspellen. De suggestie dat economen de crisis niet aan zagen komen is overigens niet juist. Zeer veel economen wijzen al jarenlang op die zaken die nu de crisis veroorzaken, inclusief huizenmarkt, overcreditering, US-schuld, monetair gesteunde Chinese groei etc.

  Podium geven aan dit soort gewauwel is wel vreemd. Hoewel het geen officiele Erasmus activiteit is, steunt de Universiteit dit clubje wel en dat lijkt me slecht voor de uitstraling.

 14. 33

  van de website van Eramsus Podium:
  “Erasmus Podium ontwikkelt zelf publieksprogramma’s namens de Erasmus Universiteit en Erasmus MC on ondersteunt initiatieven van anderen binnen en buiten de universiteit, zoals Studium Generale, Erasmus Academie, Science4You, New Knowledge Club, Studentenpastoraat. Steeds vaker worden programma’s ontwikkeld in samenwerking met Rotterdamse organisaties (bijvoorbeeld Kosmopolis, Art.1, Rotterdamse media).

  Een wetenschappelijke adviesraad, onder leiding van de rector magnificus, ziet toe op de kwaliteit en inhoud van de programma’s.”
  http://www.eur.nl/erasmuspodium/overerasmuspodium/adviesraad/

  Correctie op mijn vorige post: het is niet alleen slecht voor de uitstraling, het is een schande!

 15. 34

  Hmm, stel je wilt iets cultureels of educatiefs doen. Bij de Leidse univ. kun je dan een zaal huren of het LAK-theater en bij het univ.blad je onderwerp, tijd en plaats aankondigen. Dat gebeurt zo vaak. Zelfs de Rozenkruisers doen dat zo.

 16. 35

  @32: “Wat in ‘de economie’ gebeurt is het resultaat van het handelen van 6,5 miljard mensen, dat kun je niet voorspellen.”

  Bij andere sociale wetenschappen is het anders de normaalste zaak van de wereld om wel te verwachten dat er voorspeld wordt.

 17. 36

  @34: “bij het univ.blad je onderwerp, tijd en plaats aankondigen. Dat gebeurt zo vaak. Zelfs de Rozenkruisers doen dat zo.”
  Bij de advertenties of de culturele agenda misschien, maar niet in de officiële academische agenda. Hier lijkt me toch een duidelijke faalactie aan ten grondslag te liggen.