1. 1

  Ik vond dit wel een grappig commentaar van een zekere NothingTooFear:

  Can God heat up a burrito so hot that He Himself cannot eat it?

  Grappig variant op kan ‘God een steen maken die zo zwaar is dat hij die zelf niet kan optillen?’.

 2. 2

  Tja, als je toch weet dat je ter dood veroordeeld kan worden als homo bent dan blijf je toch geen seconde langer dan nodig in dat land.

 3. 6

  Steeph (3), er zijn mogelijkheden zat, je hoeft niet te vluchten, je kan ook gewoon verhuizen hoor, er wonen zat voormalige inwoners van SA in de VS en europa.

  Kern van mijn opmerking is dat je bijvoorbeeld beter illigaal in Nederland kan zitten dan legaal in de SA in dit geval.

 4. 7

  @Ronald #6

  Of je hebt pech en zit hier een aantal jaar miserabel als illegaal, word opgepakt en teruggestuurd. Dan zul je het ook gezellig hebben…

 5. 8

  @7: En als je pech hebt zit er hier ook nog een minister die je dossier mee terugstuurt, zodat ze daar ook weten waarom je er vandaan gevlucht bent.

 6. 9

  IC, in een land wordt iemand in het openbaar , voor een persoonssamenstelling, met zweep geslagen tot de botten zichtbaar worden en de schuldvraag wordt weer in abstracte zin naar hier (sic) overgeheveld. Kan ik je zo samenvatten in deze Bismarck?

  Waarom nu niet een gerichte veroordeling in deze, kan dat niet over de lippen ?

 7. 11

  @9: Nee, Verdonk treft in dat soort gevallen niet meer dan medeplichtigheid aan moord, als dat je gemoedsrust goed doet.

  Als je het graag wilt horen: De nederlandse regering is schuldig aan medeplichtigheid bij de dood- en lijfstraffen die “bevriende” dan wel “veilig bevonden” regimes opleggen aan andersdenkenden of -geaarden.

  En wat ga je ermee doen Larie?

 8. 12

  Het zou informatief geweest zijn als het artikel ook vermeldde wat die homoseksuele handelingen waren in een land waar mannen in jurken lopen, elkaar bij begroetingen in het openbaar uitgebreid zoenen, niet naar de vrouwen kijken en hun godsdienstoefeningen doen in een houding die universeel al seksueel uitnodigend geldt. (Een potje SM was het vast niet)

 9. 13

  @Bismarck #11: Harde conclusie, valt echter niet veel op af te dingen…

  @Larie : misschien een muur van 8 meter om Den Haag bouwen en de rest van het land onafhankelijk verklaren? Noemen we het Nederland 2…. en voeren de gulden weer in.