Engeland – aparte scholen voor zwarte jongens

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Commissie voor Raciale Gelijkheid in Groot-Britanni

Reacties (6)

#1 mark

Als een commissie voor gelijke behandeling dit adviseert, dan zijn ze echt door alle ideeen heen cq volkomen ten einde raad….

Doet me onwillekeurig denken aan controversiele speech die Bill Cosby tijdje terug gaf en zwarte ouders verweet opvoedkundige taken te verwaarlozen:
“Are you not paying attention, people with their hat on backwards, pants down around the crack. Isn

  • Volgende discussie
#2 Pelayo

Kunnen ze dan ook dit soort minkukels bij ’t grof vuil zetten? Persoonlijk vind ik die hele rap “cultuur” racistischer dan menig zuidafrikaanse boerenleider..

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 caprio

@Mark: wat een onzin, je moet niet zo spastisch met huidskleur omgaan. Dit soort onderzoeken zijn al jaren bekend, maar dan van vrouwen-jongens, gemengde klassen. Als bepaalde groepen in de samenleving nu liever vrijwillig bij elkaar gaan zitten met een bepaald oogmerk zonder anderen systematisch uit te sluiten, wat is daar dan op tegen? Vind je het ook vreselijk dat alle christelijke jongeren naar een en dezelfde school gaan? Het is juist jouw houding die blijk geeft van de superieure blanke man die er alles aan gelegen is om de prestaties van vrouwen en zwarten te onderdrukken door ze in hun nadelige onderwijssystemen te persen.

caprio X

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Pelayo

De term bling bling is overigens gewoon negerts voor wat vroeger spiegeltjes en kraaltjes heette.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 mark

@caprio: Als een commissie voor Raciale Gelijkheid pleit voor “segregatie”, dan zijn ze volgens mij wel door hun plannenarsenaal heen en weten ze echt niet meer hoe de toekomst vorm te geven.

Van mij mogen mensen zich afzonderen wat ze willen, maar om dat van boven op te leggen, word ik niet enthousiast van. Bij onderwijs heb ik overigens wel het idee dat een enigzins goede afspiegeling van de maatschappij in de klas de kinderen op een goede (lijkt net de grote mensen-wereld) en sympathieke (geen oogmerk van elite netwerkje) manier voorbereidt op de toekomst.

Het afzonderen van christelijke jongeren vind ik best* als de ouders dat graag willen, maar ik zie daarbij geen rol weggelegd voor de overheid om dat financieel te ondersteunen (ergo exit financiele bronnen tbv bijzonder onderwijs die per se gelijk moeten zijn aan die tbv openbaar onderwijs).

* Noot: (maar vind wel dat kinderen hun ouders later moeten kunnen aanklagen vanwege indoctrinatie met valse waarheidsaanspraken van het onbewijsbare opperwezen)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie