Elders zit familie van Azerbeidzjan’s president er warmpjes bij

Azerbeidzjan mag dit jaar gastland zijn voor het Eurovisie Songfestival. Dat is natuurlijk al een uitdaging voor veel Europese landen. Want zo heel democratisch is het daar nou ook weer niet. Maar dat mag de pret niet drukken.
En als er dan ook nog de schoonzoon van president İlham Əliyev, als tussenact naar voren geschoven wordt, klaag je ook niet. Want klagen zou het politiek maken…. Maar natuurlijk.
De werkelijke populariteit van die schoonzoon, Emin Agalarov, is moeilijk online te peilen. Maar er lijkt een luchtje aan te zitten.

En als dan toch de schoonzoon ter sprake komt, dan ook de vrouw waar hij mee getrouwd is. De dochter van de president. Die is namelijk via via via mede-eigenaar van een maatschappij die naar goud gaat zoeken in Azerbeidzjan. En ook dat verhaal voelt niet helemaal comfortabel. Er zijn in ieder geval weer gedupeerden. En het zijn niet de machthebbers.

Ook oncomfortabel is het verhaal over pillen die van China naar Zuid-Korea gaan, gemaakt van dode foetussen of dode kinderen. Schijnt goed voor de potentie van mannen te zijn. Eigenlijk alles wat fout is qua medicijnen is kennelijk goed voor mannen.
Maar Zuid-Korea snapt inmiddels wel dat ze in de vaart der volkeren mee moet en gaat proberen er een rem op te zetten.
Het roept dan wel de vraag op wat er dan met al die dode Chinese foetussen gebeurt. Want daar is nog steeds een overschot van.

Ander nieuws komt uit India. Terwijl we hier ons blindstaren op de economische crisis en eurocrisis, en ons zorgen maken over de afnemende groei van China, sputtert er inmiddels een andere grote motor in Azië, India. Effect mag niet onderschat worden.
Leuker kunnen we het niet maken. Wel duidelijker.
 
 
We zijn altijd op zoek naar goede tips voor artikelen en blogs/media. Die graag in de comments.

 1. 1

  Wat betreft O-Europa is het de vraag of Europa het oosten de democratie intrekt of dat Europa door het oosten het grote vacuüm in wordt gezogen.

  Wat betreft die Chinese pillen : elke pil uit China is verdacht.

  En tot slot India. Ach India… bevolkingsgroei neemt globaal af dus ook de economie. Wat is slechter? Overbevolking of stagnerende economie?

  Leuke serie zo trouwens, beetje lezen, beetje roepen, kopje koffie.

 2. 2

  Wat is dat toch met Chinezen en potentieverhogende middelen? Zijn de mannen daar allemaal zo slap, dat ze poeders van neushoornhoorn en Siberische tijgertand nodig hebben? Als je dat zo hoort vraag je je af hoe het toch kan dat er meer dan een miljard mensen in dat land wonen.

 3. 3

  Overigens, misschien een idee om van Azië minus China gewoon Azië inclusief China te maken? Het blijkt dat China niet zo makkelijk los te koppelen is van de rest van Azië, gezien de Elders Azië (“min China”) stukjes dusver.