EK-Evaluatie: Wat is je eindoordeel over Nederland

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Goed, we liggen eruit. Maar wat is je eindoordeel over het Nederlandse optreden op dit EK?

Zoals altijd: motivaties graag in de comments!

Reacties (16)

#1 Joost

Hoe kut het gisteravond ook was, over het hele toernooi heb ik Nederland goed zien spelen.

 • Volgende discussie
#2 Anne

Ik heb genoten van de eerste twee wedstrijden, zelden zulk goed nederlands voetbal gezien. Gisteravond was een grote teleurstelling, maar in het algemeen heb ik een goed gevoel aan het toernooi overgehouden. En ik verheug me erg op de resterende wedstrijden. Ach, en Duitsland wordt natuurlijk gewoon europees kampioen… dat dan weer wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 bou(on)geluk

@2 was veel goed, maar gisteren was barre ebarre slecht, dus maar redelijk slecht gestemd. en ik ga voor de turken, nu oranje naar huis moet

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Stekkie

Hier zie je maar weer een oude waarheid bewezen: Je bent zo goed als je tegenstander het toelaat…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Lenin Strawskim

Is dat geouweh**r over voetbal nou nog niet voorbij? Ik dacht dat we er met de uitschakeling van verlost zouden zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Paul

Erg sterke in eerste wedstrijd, met prachtige goal waarin van Bronckhorst pass ‘aan zichzelf’ gaf. Gelukkig in de tweede wedstrijd toen Nederland twee keer een goal maakte op het moment dat Frankrijk de overhand leek te krijgen. Derde wedstrijd niets.
Vierde wedstrijd: die Russen waren bijna voortdurend beter en hadden geluk dat vlak voor verlenging die man er niet uitgestuurd werd omdat de scheidsrechter toch maar geen gele/rode kaart gaf.
Nu moet Spanje maar winnen: mijn joker in cafépool.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Domino

Mooie groepswedstrijden en ze hebben gedaan wat we van Nederland gewend zijn: onder druk vloeibaar geworden…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Martijn

Het Nederlandse elftal was op twee wedstrijden na net zo matig en wisselvallig als het altijd was onder Van Basten, de één na slechtste bondscoach van de afgelopen 20 jaar. Bij Ajax kunnen ze hun borst nat maken (hoewel ze daar inmiddels wel wat gewend zijn.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 RH

Tja, het waren twee fantastische wedstrijden. Verder een spek-en-bonen-potje en een afstraffing. Zeer wisselvallig kortom. Lichtpuntje: het is een elftal dat nog jaren mee moet kunnen, alleen Van der Sar is een enorm gemis.

Zou Guus over te halen zijn om voor zijn pensioen nog één keer Nederland te coachen…?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Eurocraat

Nederland heeft mooi voetbal gespeeld dat leuk was om naar te kijken en dat is voor mij het belangrijkste. De Russen waren duidelijk beter dus het is geen frustratie daarvan te verliezen. Ik gun ze de EK-overwinning ook wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 erik

nooit meer, nooit meer zal ik me laten meevoeren door de Oranje-gekte. Geen koude kermis meer voor mij….nooit meer. Nooit geen Oranje meer in mijn huis, op mijn TV. Niks, ik heb het verlaten, ben het gaan haten….

Oranje, beda…blehg!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Obscura

Ik heb het beste voetbal gezien dat ik bij leven heb meegemaakt van het Nederlands Elftal, en daar ben ik Oranje zeer dankbaar voor. Daarom heb ik ‘fantastisch’ ingevuld.
Sommige minuten tegen Italie, sommige minuten tegen Frankrijk… het was hemels. Alle ballen waren raak, alles klopte. Het was Total Fussball zoals het ook in 1988 niet werd gespeeld.
En dat ze dan een mindere wedstrijd spelen: zeer kut, maar dat doet niets af aan de eerdere prestatie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 merel

De russen stonden heel slim op goeie posities en bleven zich op een zo te zien eenvoudige wijze vrijlopen.Nederland leek
een heel dom te spelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 pedro

Blij dat het voorbij is, ondanks dat ik het op een na beste NL elftal uit de geschiedenis aan het werk heb gezien (74 was imho beter). Hoewel mijn visie natuurlijk wel (oranje) gekleurd wordt door de gekte die er nu wel en toen veel minder was.

Maar waarom toch altijd die rellen?

Ik wil hierbij meteen afstand nemen van de relschoppers en mijn afkeuring daarover laten horen. Wie dat niet doet, staat immers aan de kant van de relschoppers.

Toch? ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Micha

Wat een shit wedstrijd. Het was helaas weer stil staan en denken dat je er al bent. Je zag het al in de derde wedstrijd met Melchiot.

Was wel te verwachten na het stapje terug in de wedstrijd tegen Roemenie. Van een dergelijk op adem komen is volgens mij nooit iets goeds gekomen.

Jammer. Had de hoop dat met het opstellen van de volgende generatie die volledig los stond van 88 dit geneuzel voorbij was.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 bougeluk

@14 ik ook.
zonder alle gekkigheid, r s veel aand8 voor de spelers. maar de fans gedroegen tijdens dit tornooi voorbeeldig. een paar opstootjes na het verlies, ag nou en!!

 • Vorige discussie