1. 2

  Ik heb genoten van de eerste twee wedstrijden, zelden zulk goed nederlands voetbal gezien. Gisteravond was een grote teleurstelling, maar in het algemeen heb ik een goed gevoel aan het toernooi overgehouden. En ik verheug me erg op de resterende wedstrijden. Ach, en Duitsland wordt natuurlijk gewoon europees kampioen… dat dan weer wel.

 2. 3

  @2 was veel goed, maar gisteren was barre ebarre slecht, dus maar redelijk slecht gestemd. en ik ga voor de turken, nu oranje naar huis moet

 3. 5

  Is dat geouweh**r over voetbal nou nog niet voorbij? Ik dacht dat we er met de uitschakeling van verlost zouden zijn.

 4. 6

  Erg sterke in eerste wedstrijd, met prachtige goal waarin van Bronckhorst pass ‘aan zichzelf’ gaf. Gelukkig in de tweede wedstrijd toen Nederland twee keer een goal maakte op het moment dat Frankrijk de overhand leek te krijgen. Derde wedstrijd niets.
  Vierde wedstrijd: die Russen waren bijna voortdurend beter en hadden geluk dat vlak voor verlenging die man er niet uitgestuurd werd omdat de scheidsrechter toch maar geen gele/rode kaart gaf.
  Nu moet Spanje maar winnen: mijn joker in cafépool.

 5. 8

  Het Nederlandse elftal was op twee wedstrijden na net zo matig en wisselvallig als het altijd was onder Van Basten, de één na slechtste bondscoach van de afgelopen 20 jaar. Bij Ajax kunnen ze hun borst nat maken (hoewel ze daar inmiddels wel wat gewend zijn.)

 6. 9

  Tja, het waren twee fantastische wedstrijden. Verder een spek-en-bonen-potje en een afstraffing. Zeer wisselvallig kortom. Lichtpuntje: het is een elftal dat nog jaren mee moet kunnen, alleen Van der Sar is een enorm gemis.

  Zou Guus over te halen zijn om voor zijn pensioen nog één keer Nederland te coachen…?

 7. 10

  Nederland heeft mooi voetbal gespeeld dat leuk was om naar te kijken en dat is voor mij het belangrijkste. De Russen waren duidelijk beter dus het is geen frustratie daarvan te verliezen. Ik gun ze de EK-overwinning ook wel.

 8. 11

  nooit meer, nooit meer zal ik me laten meevoeren door de Oranje-gekte. Geen koude kermis meer voor mij….nooit meer. Nooit geen Oranje meer in mijn huis, op mijn TV. Niks, ik heb het verlaten, ben het gaan haten….

  Oranje, beda…blehg!

 9. 12

  Ik heb het beste voetbal gezien dat ik bij leven heb meegemaakt van het Nederlands Elftal, en daar ben ik Oranje zeer dankbaar voor. Daarom heb ik ‘fantastisch’ ingevuld.
  Sommige minuten tegen Italie, sommige minuten tegen Frankrijk… het was hemels. Alle ballen waren raak, alles klopte. Het was Total Fussball zoals het ook in 1988 niet werd gespeeld.
  En dat ze dan een mindere wedstrijd spelen: zeer kut, maar dat doet niets af aan de eerdere prestatie.

 10. 13

  De russen stonden heel slim op goeie posities en bleven zich op een zo te zien eenvoudige wijze vrijlopen.Nederland leek
  een heel dom te spelen.

 11. 14

  Blij dat het voorbij is, ondanks dat ik het op een na beste NL elftal uit de geschiedenis aan het werk heb gezien (74 was imho beter). Hoewel mijn visie natuurlijk wel (oranje) gekleurd wordt door de gekte die er nu wel en toen veel minder was.

  Maar waarom toch altijd die rellen?

  Ik wil hierbij meteen afstand nemen van de relschoppers en mijn afkeuring daarover laten horen. Wie dat niet doet, staat immers aan de kant van de relschoppers.

  Toch? ;-)

 12. 15

  Wat een shit wedstrijd. Het was helaas weer stil staan en denken dat je er al bent. Je zag het al in de derde wedstrijd met Melchiot.

  Was wel te verwachten na het stapje terug in de wedstrijd tegen Roemenie. Van een dergelijk op adem komen is volgens mij nooit iets goeds gekomen.

  Jammer. Had de hoop dat met het opstellen van de volgende generatie die volledig los stond van 88 dit geneuzel voorbij was.

 13. 16

  @14 ik ook.
  zonder alle gekkigheid, r s veel aand8 voor de spelers. maar de fans gedroegen tijdens dit tornooi voorbeeldig. een paar opstootjes na het verlies, ag nou en!!