Eins, zwei, polizei

Edu Nandlal heeft op Kerstavond de vruchten mogen plukken van uw stemgedrag: de politie treedt tegenwoordig keihard op tegen half verlamde vliegrampoverlevenden die ‘s avonds een busje bij een woning parkeren om spullen in te laden.

Niemand had in het donker Nandlal herkend – het was een man met een licht getinte huidskleur en dan neemt de Utrechtse politie geen enkel risico meer. Eentje maar! Die kunnen ze makkelijk hebben. Eentje wel. Nou, dat heeft Nandlal geweten, hoe makkelijk dat is om een kerel met een dwarslaesie uit zijn auto te sleuren en over straat te trekken.

Ze hadden al snel door dat hij de dader niet was, zegt woordvoerder Jens nu. Desondanks moest hij toch even langs de dienstdoende arts die zijn werk bij de politie niet ziet als artsen- maar als beulswerk. Het soort arts dus wat nog wel eens in oudere films voorbij komt, meestal voorzien van veel te grote, matstalen instrumenten en een Duits of Russisch accent. Het soort arts dat niet in een politiebureau hoort te zitten, tenzij het in een cel is.

De woordvoerder zinspeelt er bovendien op dat Nandlal een kort lontje zou hebben gehad. Je wilt niet weten hoe kort mijn lontje zou zijn als ik alleen al zou zien dat agenten een gehandicapte zo zouden mishandelen. Dus Nandlal mag van mij op zo’n moment echt alles zeggen. Al wenst hij ze hartstikke dood. Veel meer kan de man ook niet doen tegen zo’n overmacht.

Maar daarvoor zou de politie begrip moeten tonen en dat is nu net iets wat ze niet mag. Begrip tonen voor misdadigers is verboten in het nieuwe Nederland dat we mede dankzij het nu ineens krokodillentranen huilende GeenStijl hebben gecreëerd. En ja, iemand die verdacht is, is al meteen een misdadiger. Ook dat is de frisse rechtse wind waar het alfabetboerende GS-volkje de vingers bij aflikt, getuige de vele foto’s van verdachten die met naam en toenaam door de drek worden getrokken op hun homepage.

Dat intens schijnheilige jankstukje zal voor Nandlal wel de kers op zijn kerststol zijn geworden. De steun van dat deel van het volk dat  “zielige negerts” normaal gesproken met de nek aankijkt, en dat schuimbekkend van de morele verontwaardiging toeziet hoe iemand op een autoraampje stompt, daar zal hij vast op hebben zitten wachten.

 1. 3

  Ben benieuwd of we hier nog een fatsoenlijke verklaring over gaan krijgen van de verantwoordelijken. Met maatregelen tegen de dienstdoende agenten enzo.
  Maar wat een overlever, die Nandlal. SML-ramp, voetballen bij Emmen en nu dit. Er zijn mensen die voor veel minder de handdoek in de ring werpen.

 2. 4

  Je hoeft niet eens bruin te zijn hoor, een Duits accent is ook genoeg. Hand gebroken omdat je je fiets terug wilt. Geen dokter toelaten. Dan nog even pesten. Er zit een patroon in. Extra geweld gebruiken als de agent fout zit. Zodat je kunt zeggen dat hij zich verzette, etc. Getuigen geven meestal aan dat daar niets van klopt.

  http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/leidenenregio/article11981241.ece/Agent-geeft-Duitse-student-voor-de-lol-een-stroomstoot

 3. 5

  tja, en wij maar denkendat dit soort incidenten alleen maar in de VS gebeuren in slechte B films. Edge slaat de spijker op de kop. Dankzij dat jarenlange gezeik dat in NL de politie te soft is en dat er harder moet worden ingegrepen en gestraft moet worden is er een klimaat ontstaan dat het publiek liever 10 onschuldigen in de cel heeft dan 1 schuldige op straat…waar zijn de tijden dat je oom agent om een vuurtje vroeg voor je spliff?

 4. 8

  1312.

  Dat gezegd hebbende, hoe ontwikkelen we in dit geval nu eens zoveel kabaal dat de politie wel extra diep door het stof moet?

  Worden die knuppels die dit op hun geweten hebben nu minstens op non-actief gezet, in afwachting van steviger maatregelen? Het artikel op nrc.nl zegt er niets over. Alleen dat e.e.a. “onderzocht” gaat worden.

  Maar daar zit Akelige Aleid Wolfsen ook weer tussen, dus dat belooft niet veel goeds.

 5. 9

  Ouwe koek ,het is heus niet zo dat de kit ineens harder optreedt.Dat doen ze al zo lang ik me kan herinneren.Ze keken in het verleden alleen beter uit wie ze mishandelden,daar worden nu foutjes gemaakt.Dat ze mensen mishandelen die dit soort praktijken aan de grote klok kunnen hangen baart ze meer zorgen dan het mishandelen op zich.

 6. 10

  Natuurlijk is het van alle tijden, vroeger was het zelfs nog erger. Toen ging bromsnor nog met de blanke sabel op vermeende wetsovertreders en andere ongewenst uitziende figuren af. Dat betekent niet dat we dergelijk gedrag nog moeten accepteren.

 7. 12

  Inderdaad.
  Ik fiets net naar huis vanaf mijn ouders. Snijd de politieauto hard de bocht af, vol gas op het moment dat het komt. Ik reageer vrij snel en knal de stoep op, anders lag ik eronder. Wanneer het 14 jarige meisje dat 5 meter achter mij fietste, druk met haar telefoon bezig (Niet dat het verstandig is, maar je weet hoe de jeugd is tegenwoordig) lach ze eronder.
  Lekker asociaal, nergens iets om geven. Ook geen zwaailichten of sirene aan.
  Ik ben goed boos, mooi dat ik dat hier even kwijt ben >.<