1. 7

  Niks ‘eindelijk duidelijkheid’. Ik snap geen reet van die plaatjes. Als ze hiermee duidelijkheid willen scheppen dan hadden ze toch op zijn minst een muur in het plaatje kunnen opnemen. De enige juiste volgorde is overigens: muur-rol-flap

 2. 8

  @7: Dan ben je het dus eens met het voorhangen. Ik mis in de hele uitleg overigens het argument van de muur. Als je achterhangt, ligt het papier tegen de muur en is dus moeilijker te grijpen dan bij het voorhangen, waarbij het papier mininaal 3 cm (bij een rol die bijna op is en hangt aan een klassieke pleerolbeugel) los hangt van de muur.

 3. 10

  Wat te denken van de stelling dat muur-rol-flap (voorhangen zo u wilt) typisch mannelijk is en muur-flap-rol typisch vrouwelijk. Dat is althans de uitkomst van mijn n= 1 onderzoek.

 4. 11

  @10: Dat lijkt me onmogelijk. Je hebt minstens n=2 nodig (1 vrouw en 1 man) om die conclusie behoorlijk onbetrouwbaar te kunnen trekken. Nu moet ik zeggen dat mijn n=2 onderzoekje die hypothese wel bevestigt. Ik hang voor, minstens 1 van mijn vrouwelijke huisgenotes hangt achter.

 5. 12

  @11 hoho, n= 1 slaat hier op het aantal huishoudens dat, overigens in ’t geheel niet a-select, in de steekproef is betrokken. Dat huishouden bestaat uit 1 mannelijk en 1 vrouwelijk persoon. Maar afgezien daarvan staat mijn hypothese nog als een huis.

 6. 14

  Door de rotatie van de kartonnen binnenrol over de beugel van de houder werkt bij een flap aan de vóórkant een kleine kracht van de muur af; bij een flap aan de achterkant is die kracht naar de muur gericht. Dit fenomeen, wat ik maar even bescheiden het MvL-effect heb gedoopt, zorgt ervoor dat in het eerste geval de wrijvingskracht tussen de rol en de muur iets verlaagd wordt en in het tweede geval iets verhoogd.
  Conclusie: bij een flap aan de voorkant heb je minder kracht nodig voor het afrollen, en is de kans dat het papier scheurt kleiner. Slordig dat de onderzoeker niet bekend is met dit effect.

 7. 15

  Wijsneuzen, volgens mij gaan de pictogrammen over wat u beschrijft als niet onderzocht.

  Ook te onderzoeken : correlatie met mannen die links / rechts dragen ;-)

 8. 18

  Nou ken ik dus mensen he, en die hebben zo’n desainrolhouder, en die staat dus recht op de muur, dus de rol met de zijkant naar de muur toe. Die oplossing heeft waarschijnlijk hun huwelijk gered.

 9. 21

  ik ben geboren in de meest asociale gemeente die ik ken … kennelijk

  een meeltje aan het gemeenthuis (zie link voor de voorgeschiedenins)

  is er zelfs maar door meer dan 1 persoon (piet) een afweging gemaakt over wie het oude winkeltje van de bruin (pal tegenover jullie) gegund werd?

  ik wilde de winkel huren, de dorpshuis beheerders kregen het en hielden vervolgens alle uren van elke dag en nacht in de maanden sindsdien de luxaflex dicht. Weg kans een sociaal centrumpje te proberen.

  Had ik het volledig pand wel gekregen als ik de daarmee verdiende prijs had willen betalen?

  Nu houd men mij voor de grootste gek# en koestert naar ik vermoed een zekere mate van vergenoegdheid over het dwarszitten van iemand die ze eerder als concurrent dan collega beschouwen (en anders ik hun ((type drank jolijt)) wel).

  # als volgt:
  nadat piet mij te kennen geeft dat het wat jullie betreft nog steeds wel op te delen is vroeg ik nog een keer en poogde hun sociaal geweten aan te spreken.

  Goedkeuring van ‘hoofdhuurder’ heb ik om diverse (teveel om op te noemen) redenen niet kunnen veroveren maar de absurdste van opgegeven ‘reden’ (en als ik me op dergelijke liet vernederen, wel degelijk vernederendste smoes):

  Het toilet papier moet achter de etalage ruiten opgeslagen worden ‘want daar is in de spil geen ruimte voor’. Als een voorganger plots zou beginnen te spotten hadie niet lang meer een betaalde baan. Zoook denk ik dat de Gespilbroeders aan het ontvangend eind van de zorg beter tot hun recht zullen komen.

  En jullie als gemeente kan op zijn zachtst gezegd geen hart voor boeken toegedicht worden terwijl nuchtere ambtenaren zich toch gesterkt zouden moeten kunnen voelen door een seculiere tegenhanger voor de hier gebruikelijke smaak boekwinkel.

  Ik hoef maar weinig kwader te worden om een stukkie braak land te kraken, keet erop, reuzetent erover a la nieuwe meer voor de ‘renovatie’ (flaneer boulevard en strandje aangelegd).

  Het zou me niks verbazen als het (zorg)bouw project van de voormalige gymnastiekhal ook nog jaren op zich zal laten wachten.

  ‘Niet van jullie’, is het weerwoord? Een plicht tot begrip op en overbrenging hebben jullie zeker ook niet?