1. 1

  Nu moeten we alleen nog van die klimaatvoorspellingen en peak oil prekers af.
  Het ging er even erg op lijken, met al die natuurrampen en zo, maar de aardas is niet verschoven en de derde wereldoorlog die Nostradamus voorspelde loopt ook met een sisser af.

 2. 2

  Ernest, dit jaar wordt mondiaal gezien het warmste jaar ooit gemeten, peak oil kreeg dankzij de economische crisis een adempauze, evengoed de regenwouden (want de bouw lag/ligt op zijn kont). Echter wat het eerst gaat klappen is ons financiele systeem dat is gebaseerd op gebakken lucht, vals vertrouwen en de afhankelijkheid van de fysieke onmogelijkheid van oneindige groei. Economisch gezien zijn de consumerende BRIC landen onze enige hoop op tijdelijk economisch herstel. Maar de autoritaire Poetin krijgt een blote studentes kalender in plaats van een Maya kalender, dus we kunnen het schudden. De cliniclowns Wilders en Sarrazin lopen zich al warm voor hun morbide “Jetzt bin ich dran” dansje. Een goedemiddag!

 3. 3

  The good news is that the Mayan “Long Count” calendar may not end on Dec. 21, 2012 (and, by extension, the world may not end along with it). The bad news for prophecy believers? If the calendar doesn’t end in December 2012, no one knows when it actually will – or if it has already.

  Het zou dus zomaar kunnen dat het einde van de wereld al geweest is, maar dat wij het niet doorhebben omdat we zo op 2012 lopen te focussen!

 4. 9

  Mijn advies: goud wegdoen (VS laat over 2,5 week de geldpersen draaien) en vet alles in het regenwoudhout Een pietsie koper, futures koffie en tuinbonen…o nee, de tuinbonen gingen zo ook al best lekker…

  Kazen, is dat niks? In de kazen?

 5. 10

  Damn. Mijn oudedagsplannen waren allemaal gebaseerd op het over een jaar of twee vergaan van de wereld. Je weet wel, er tussenuit knijpen met zoveel mogelijk schulden.