1. 4

  @1: dat was toch waar de politie voor ingehuurd is: journalisten aftuigen?

  @2: +1

  Over een paar jaar gaan we hier ook verboden demonstraties tegen het regiem houden!

 2. 5

  @2: Het is te hopen want in Egypte lopen ontzettend veel mensen (militie, veiligheidstroepen? Ik weet het niet, de meeste hebben geen noemenswaardig uniform) met een AK over de schouder rond, die overigens heel mager betaald krijgen om willekeurige objecten waar toeristen komen (hotels, de betere straten, alles historisch) te bewaken.

 3. 7

  @Maxm: wat het leger doet is slechts één factor in of een dictator wordt verdreven of niet. Bovendien is dat niet onafhankelijk van wat er verder nog gebeurt.

  Dit niveau van analyse (ook al bij Tunesië) is uitermate lui: als je alleen een hamer hebt (het leger) ziet alles eruit als een spijker.

 4. 8

  De Amerikaanse minster van Bui zaken mevrouw Clinton, heeft gezegd dat het huidige regime de stabiliteit kan garanderen. M.a.w. alles is toegestaan om de huidige toestand te handhaven. Meneer Moebarak mag blijven.

 5. 9

  @7 Zo werk een dictatuur, kijk maar rond in de geschiedenis. Uiteindelijk staat of valt elk dictatoriaal regime bij hebben van een hamer waarmee onwillige aan het kruis gespijkerd kunnen worden. Zo onidealistisch werkt de wereld, de romantiek van een volksopstand eindigt onmiddellijk als de tanks eroverheen rijden. Officieren maken uiteindelijk die beslissing, soldaten die weigeren worden in de regel gewoon gefusilleerd. Denk niet dat zo’n hamer makkelijk is te verkrijgen of te handhaven. Daar gaat al je dictatortijd aan op. Een moment van onoplettendheid kan al genoeg zijn om zelf vast gespijkerd te worden. Et tu, Brute?