1. 1

  Het woordje omkoping had ook gerust in de titel gemogen.

  Die Klink is op dit dossier toch al een redelijke doorduwer die zich van bedenkelijke methodes bedient. Eerst al die opt-out naar alle burgers (waarbij de burger voor de opt-out tot onevenredige inspanningen gedwongen werd), terwijl de wet nog behandeld moest worden.

 2. 2

  En gezien de kosten die Klink al gemaakt heeft in het kader van de EPD, lijkt het erop dat hij een sunk costs val aan het opzetten is.

 3. 3

  Ministers lijken steeds vaker de volksvertegenwoordiging te negeren. Dat moet stoppen. In een echte democratie is de enige wetgevende macht de volksvertegenwoordiging; de regering is slechts uitvoeringsorgaan.

 4. 4

  Sja, na zijn opmerking over de PvdA die de iets ernstigs als politieke ideeen inzette in hun strijd tegen marktwerking in de zorg verbaasd me niks meer van Klink

 5. 5

  Na 8+ jaar knutselen, meer dan 100 miljoen euro out-of-pocket kosten, 150.000 onnodige ziekenhuis opnamen (kosten 11 miljard) en meer dan 10.000 doden zijn we dus functioneel geen stap verder. Alle zorgen en bezwaren die tussen 2002 en 2005 door experts zijn aangevoerd zijn inmiddels werkelijkheid geworden.

  En niemand is echt verantwoordelijk.

  Ongelofelijk.

 6. 6

  @3 +1… Geeft echter ook aan wat democratie voor de betreffende bewindspersoon betekent: Via democratie kom je op een post waar je vervolgens de meest maffe ideeën in beleid kan omzetten, want wat de volksvertegenwoordiging zegt is minder belangrijk dan het eigen inzicht. Duidelijk…

  Waarom gaan we op 9-6 eigenlijk nog stemmen als dit de mentaliteit van de politici is?