1. 2

  Het was effectiever geweest als hij gebleven was en – na de installatie van minimaal 6 CDA-Kamerleden tot staatssecretaris/minister – als Kamerlid zich had aangesloten bij de oppositie. Maar dit is wel eleganter.

 2. 3

  als er straks kamerleden doorstromen naar ministers/ staatssecretarisposten kun je geen onruststokers gebruiken in je fractie.. maxime is dus goed bezig :-)

 3. 6

  @2 Dat heeft Schinkelshoek zich ongetwijfeld ook gerealiseerd. Misschien weet hij wel iets over collega-(aspirant-)fractieleden wat wij niet weten en kan hij op deze manier veilig een signaal afgeven?
  </speculatie>

 4. 7

  ReinoutS: anderzijds is principieel tegen samenwerking met de PVV zijn en onprincipieel in de fractie plaatsnemen en tegenstemmen misschien niet helemaal goed verdedigbaar…. ;-)

 5. 8

  @7 Daarmee maakt iemand zich wel behoorlijk onmogelijk, dat geef ik meteen toe. Aan de andere kant, als je je pensioen toch al in zicht ziet komen, kun je het risico nemen.

  Nog een bonuslinkje dat ik tegenkwam toen ik op zoek ging naar de leeftijd van Schinkelshoek.

 6. 10

  Nou, nu is de hele fractie in beraad, ik denk dat het na vandaag wel eens afgelopen zou kunnen zijn met het PVC/CVP/VPC kabinet.

 7. 14

  Hij zat nu niet in de 2e kamer en na de volgende verkiezingen (ik schat begin volgend jaar) zou zijn kans geheel utopisch zijn.. dus een hoop gebler en weinig wol.

  @12: zou inderdaad een forse kwaliteitsverhoging inhouden…

 8. 15

  Komt “goed”..te korte termijn denken van enkelen, krasse bijna dood knarren en gefrusteerde in tweede positiemensen Bij falen nog wat gedoe ter linkerzijde wat niet lukt en dan verkiezingen en dan een partij als “winnaar” die het wisselgeld komt ophalen (eisen)..en dat is het doembeeld wat Verhage scherp voor ogen heeft.

  Verhage is niet gek, ik begin hem ietwat hoger te plaatsen op mijn politieke ladder..”de rat”;)

  ps; Wat hier naar boven komt drijven is steenmans “de honden blaffen maar de caravaan trekt verder”..uitspraak na een losvast bond van protestanten/katholieken gemaakt te hebben (newborn..CDA)