1. 4

  IK WEET HET ZO NIET.

  Dit eerbetoon (de Dag van Theo van Gogh) lijkt op een of andere manier wel erg veel op de stille tochten van bange simpelburgers. En heel, heel veel lui hadden het niet op Theo van Gogh. Wat mij betreft mag het voetstuk wel wat kleiner.

 2. 5

  Mmmm, verkeerde kop gebruikt. Het was niet bedoeld als eerbetoon van mij uit.
  Ik probeerde alleen maar de suggestie te wekken dat de amerikanen een eerbetoon hadden gemaakt.

  Maar passend was het wel, toch?

 3. 6

  True, maar dan ook passend in een wat overtrokken eerbetoon. Over Ischa hoor ik niets, over Van Gogh (te) veel.

  De vraag naar humor in de Islam is wel boeiend. Maar na lezing van Naipaul lijkt mij de kans nihil dat er iets moois is te vinden.

 4. 8

  Als die Amerikanen vinden dat ze op de wereld iets moeten oplossen, krijg ik een ongemakkelijk gevoel, want wie gaan ze nu weer over de kling jagen? (= nieuwe haat zaaien)

  Dat hangt samen met hun mentaliteit. Illustrerend was een reportage over Afganistan waarin het verschil tussen de nederlande aanpak aldaar in vergelijking met de Amerikaanse. In het verhaal van een amerikaanse militair was het woord “KILL” oververtegenwoordigd, tewijl de Nederlandse militairen streefden naar samenwerking.