EenVandaag op de Geert Wilders-toer

Hoeveel vluchtelingen uit West-Afrika zijn van plan om naar Nederland te komen? Volgens EenVandaag wacht ons land een invasie van Afrikanen. Afgelopen maandag meldde de nieuwsrubriek dat de op handen zijnde pardonregeling in Nederland ter ore is gekomen van een heleboel Afrikaanse vluchtelingen. In en rond Milaan zou een grote gemeenschap illegalen uit West-Afrika wonen, die van plan is naar Nederland te komen. De koffers staan al klaar! En dus stuurde EenVandaag een verslaggeefster naar Milaan om ter plekke poolshoogte te nemen. En ja, volgens EenVandaag was het dus waar. De invasie van illegale Afrikanen in ons land is aanstaande! “Dit wordt een chaos”, kraaide Edith Schippers (VVD) in de studio.

Zou het echt waar zijn? Op haar weblog schrijft verslaggeefster Caroline van den Heuvel heel iets anders te hebben gezien. Het verhaal over Afrikanen die hun koffers al klaar hebben staan, viel wel mee, schrijft ze. “De context van het verhaal is radicaal veranderd. Vervolgens komt de reportage in een bedding terecht die niet goed is”, aldus de verslaggeefster. Mogen we kortom EenVandaag hierbij feliciteren met de Gouden Zwatelaar van Sargasso?

 1. 4

  Ik blijf moeite houden met deze problematiek. Ik zie het probleem namelijk niet zo. Als deze mensen nou hierheen komen om een bestaan op te bouwen en daarin slagen. Wat is dan het probleem? en als ze echt zo opportunistisch zijn als wordt voorgesteld, soms, dan verdwijnen ze ook vanzelf weer als ze denken dat het ergens anders beter is.

  In mijn optiek dien je vluchtelingen te steunen die vanwege een beperking op hun burgerrechten of veiligheid op drift zijn geraakt, door ze op te vangen en een bijdrage te leveren aan het verhelpen van de onveilge omstandigheden in hun thuisland. Economisch vluchtelingen zijn wat mij betreft onbeperkt welkom als ze zichzelf weten te redden hier. Dat wil zeggen zodanig een bestaan hier op bouwen dat ze zonder in de criminaliteit te vervallen zichzelf kunnen onderhouden. Dus tegen de afrikaanse migranten in Milaan: kom vooral deze kant op en probeer het.

 2. 5

  “Economisch vluchtelingen zijn wat mij betreft onbeperkt welkom als ze zichzelf weten te redden hier. Dat wil zeggen zodanig een bestaan hier op bouwen dat ze zonder in de criminaliteit te vervallen zichzelf kunnen onderhouden.”
  Hoe dan? Zonder Sofi-nummer, vaste woon- of verblijfplaats en de nodige papieren… Mensen zijn niet illegaal, je maakt ze illegaal. Daarentegen kun je niet iedereen toelaten tot “de verzorgingsstaat”. Dus hoe wil je het dan regelen? Wel de lasten, maar niet de lusten voor economische immigranten? Dat levert al problemen op met Polen.

 3. 6

  v: Heeft u gehoord dat Nederland migranten wil legaliseren?
  a: Nee
  v: Zou u naar Nederland gaan als u de kans kreeg?
  a: Ik denk het wel

  Zó verspreid die informatie zich dus..
  Slecht één geïnterviewde zou daadwerkelijk onder de pardonregeling kunnen vallen. Valt dus wel weer mee, mevrouw Schippers.

 4. 7

  @arieT

  “Economisch vluchtelingen zijn wat mij betreft onbeperkt welkom als ze zichzelf weten te redden hier.”

  Dus als ze hun baan verliezen er weer uit schoppen?

  Verder ga je uit van een onbeperkte hoeveelheid “schaarse” goederen zoals woningen, zitplaatsen in het openbaar vervoer, ruimte op de wegen, bedden in ziekenhuizen en blijf-van-mijn-lijf huizen etc etc etc.

  Nogal naief.

 5. 10

  @Cees: Inderdaad dat viel mij toen ook op, rare aanpak van de verslaggeefster.

  Het verhaal zou als een lopend vuurtje de wereld over gaan, maar binnen één gebouw slaat de brand blijkbaar dus niet over, aangezien niet iedereen in dat gebouw er van gehoord had.

 6. 12

  Zijn er al VVD-ers onderweg om in alle Europese steden de illegalenghetto’s voor te liegen over een mogelijk aankomende pardonregeling, met als enige doel juist de sabotage daarvan?

 7. 15

  Geweldig dat de Tros de gouden zwatelaar krijgt.
  Hier was sprake van uitlokking over de ruggen van mensen in Milaan die toch al in de verdrukking zitten.
  De Tros had beter een uitzending kunnen wijden aan de meest effectieve voorlichting aan asielzoekers over de beperkte pardonplannen van de Nederlandse overheid. De Tros had er ook goed aan gedaan als ze de kamerleden bevraagd had over deze urgentie.

 8. 17

  Ja het generaal pardon is een specifiek generaal pardon. We weten allemaal dat de mensen waarom het gaat met precies dezelfde redenen en voorwaarden als deze mensen gekomen zijn.
  Kortom over tien jaar volgt er dan weer een generaal pardon om ook deze mensen en hun kinderen en allerlei schrijnende gevallen te legaliseren. Iedereen weet dat, iedereen met logisch verstand moet dan kunnen bedenken.
  Een generaal pardon is misschien erg sociaal, maar heel, heel erg slecht voor Nederland. Niet aan beginnen dus.

 9. 18

  Oh en for the record. Als deze reportage tendentieus en neigt naar Wilders. Dan stem ik de volgende ook voor de PVV. Het lijkt me namelijk dan de meest verstandige partij.

 10. 19

  @jimmy: hopelijk begrijpen die hordes die deze kant dan opkomen iets van kansberekening.
  Dat je namelijk over een periode van 10 jaar in aanmerking komt voor dat generale specifieke generaal pardon is namelijk orde grootte 1%
  Nee, daar zou ik ook al mijn hoop op zetten.

 11. 21

  er zijn nog al wat linkse idioten die een ware invasie
  van nog meer gelukzoekers toe juichen, en wie gaat
  dat betalen?? huizen uitkeringen enz , laat deze mensen
  hun eigen land opbouwen ,dat hebben wij na de 2 wereld
  oorlog ook gedaan [behalve de roden dan] nederland
  is vol de grenzen moeten dicht voor dit soort parasieten
  criminelen en andere antiesocialen die linkse rotzakken
  willen alleen maar anarqui en chaos, mijn advies is
  laat die linkse idioten naar afrieka gaan om die
  zogenaamde vluchtelingen te helpen, en aub daar te
  blijven

 12. 22

  Beste Steeph,

  Ik bewonder mensen, die altijd uitgaan van de rationaliteit, ruimdenkendheid, goede wil en tolerantie van anderen. Echt. Zelfs als ze daar elke keer weer mee voor de gek worden gehouden.
  Maar laten we eerlijk zijn, illegalen zullen elke kans (al is die 1%) met beide handen aangrijpen. De bittere realiteit voor illegalen en voor Nederland is dat wij de problemen van mensen in de 3de wereld niet hier voor hen kunnen doen. Wij kunnen wel helpen door die mensen daar te steunen het land op te bouwen. Dat is de enige manier. Ontkennen of mededogen tonen leiden tot niets. Een generaal pardon klinkt sociaal, maar is een hele slechte oplossing en een verkeerd signaal van de regering. Hoe zeer ik zelf ook mee kan voelen met die mensen.

 13. 23

  @jimmy: precies, ze zullen die kans aanpakken. Maar dan gaan ze dus wel mooi naar Duitsland of Spanje waar illegalen met 100.000 tegelijk een pardon krijgen itt de plusminus 500 in NL
  Dus specifiek als gevolg van dit pardon bang zijn voor hordes slaat nergens op.

  En ja, het zou helpen om hun welvaart thuis op te krikken. Maar is iedereen bereidt daar de offers voor te brengen?

  En liever een paar vluchtelingen teveel als gevolg van een humaan gebaar dan rigide zijn uit angst.

 14. 24

  Het lijkt wel alsof de rechtse kamp alleen maar gefocust is op het vluchtelingenproblematiek…Als je dat probleem aan wilt pakken, zul je eerst de oorzaak moeten weten. Waarom willen Afrikanen naar Europa? Zet daar ondernemingen neer, bouw steden, maar laat hun cultuur in de waarde. Want wij (het Westen) doen aan cultuurterreur…Wanneer je in Afrika de Afrikanen als mensen ziet en hun gereedschap geeft en hun schulden kwijt scheld, kunnen ze alleen maar als continent groeien. Waarom wij dit moeten doen? Wij ze nou eenmaal veel verschuldigt…

 15. 25

  Vanavond, zojuist, kreeg ik hartverscheurende mails uit somalie..mijn hart weent..echter ze doen het zichzelf aan.

  Ik zie het niet zitten die braindrain verergerd de problemen.

 16. 26

  Somalie: as we speak worden delen van het land, naar goed voorbeeld van de VS, “preventief” gebombardeerd door Ethiopie, andere delen door Eritrea. Prettig kerstfeest sargassolezers, ik zou wel weten waar ik het liever vier, braindrain of niet.

 17. 27

  Hou toch eens op met je VS verdomme, met de koran in de hand worden daar de meest afschuwelijke dingen gedaan…wilt U voorbeelden, ik heb pakweg 1000 brieven uit dat land van afgelopen twee maanden.

 18. 28

  @larie: de vergelijking met de VS slaat inderdaad nergens op. maar ik zit het boek van Ayaan te lezen en dan wordt me wel duidelijk dat ze daar geen Koran nodig hebben om het elkaar heeeeeel moeilijk te maken. Het is gewoon een nieuw excuus.