1. 8

  Tsja, het kan beter weet ik uit ervaring (met mijn ouders) maar het komt voor. Dit gebeurt er als je incompetentie en domheid de mogelijkheid tot leiding en bevel geeft: zorgnazi’s. Trutten en eikels die nauwelijks kunnen lezen, laat staan denken, hebben de leiding over een van de grootste, complexe, organisaties van Nederland: ouderenzorg. Maar het probleem lost zichzelf op als er geen ouderen meer zijn. Zo’n dertig jaar te gaan.

 2. 10

  @8 Er zijn zeker wat hoogopgeleide managers nodig? Het probleem is eerder dat ouderenzorg een grote, complexe organisatie is.

 3. 11

  De overheid met z’n duizenden regeltjes en protocollen.

  Een ‘geprivatiseerde’ markt waarbij de overheid alles bepaalt en regelt, tot aan de kleur van de gordijntjes toe.

 4. 12

  @Carlos; Hamster-in-je-reet is een heel speciaal fetishje – dat had ik niet achter je gezocht.

  @gronk; #1; Een enkeltje Faro, dan met de taxi naar Ponta de Sagres, en een hele mooie laatste duik het zwarte water van de Atlantische oceaan in. Als ik kan.

 5. 13

  @11: Bureaucratie vind je ook bij grote bedrijven. Sterker nog, grote bedrijven (zoals KPN) overleven soms alleen maar doordat ze aan voorwaarden zitten te klooien en je allerlei kosten in rekening brengen waar je alleen met heel veel gedoe van af komt.

  @12: verdrinken is nou niet echt een hele fijne dood. Dan zou ik liever doodvriezen op de mont blanc.

 6. 16

  KJ, ik hoop echt voor jou dat je het kan uitvoeren, en niet gevangen komt te zitten in zo’n bejaardenbewaarplaats. Ik heb zelf de methode nog niet bepaald maar ook ik weet zeker dat ik in zo’n situatie geen natuurlijke dood ga sterven.

  Gronk, verdrinken is inderdaad niet fijn maar anderzijds: het duurt maar een minuutje of twee, drie. Daar moet overheen te komen zijn. Of, eh, juist niet dus.

 7. 17

  Ik heb wel eens gelezen dat verdrinken juist een (relatief) aangename manier is om te gaan; doordat je vrij snel zonder zuurstof komt te zitten ga je hallucineren en maak je niet meer zo bewust mee dat je aan het sterven bent, zo was de verklaring.

  Het lijkt mij bepaald geen pretje, vooral omdat ik denk dat je heus nog wel een minuutje of wat beseft wat er aan het gebeuren is. Nee, ik laat mij t.z.t. liever ritueel ombrengen via een halssnede.

 8. 19

  Sorry jongens maar jullie zullen allemaal gewoon netjes en verantwoordelijk in een saai bed creperen. Ook in je laatste uur zal je leven niet meeslepend en poëtisch zijn — al was het maar omdat je door de kanker niet alleen te zwak bent om in oceanen te duiken maar al drie weken zelfs niet meer zelf naar de WC hebt gekund.