Een grote vlucht

Hulp aan/voor vluchtelingen.

Het Rotterdamse cultureel centrum WORM zamelt oranje spulletjes in om aan vluchtelingen ui te delen.

Twee burgers uit Emmeloord gaan maandag duizend welkomstgroeten brengen naar Ter Apel.

Fotoveiling ‘My Amsterdam, your home’. Doel: geld werven t.b.v. eten en drinken, niet alleen in de nachtopvang maar indien nodig ook voor onderweg, – toiletartikelen als shampoo, tandpasta/borstel, luiers, damesverband etc., kosten ten behoeve van openbaar vervoer/treinkaartjes, bellen naar het buitenland, kleding en schoenen (dames, heren en kinder), beltegoed, reiskostenvergoeding voor de vrijwilligers die nachtdiensten draaien in de opvang voor vluchtelingen.

Vluchtelingen bedanken met bloemen.

Initiatieven van ondernemers voor vluchtelingen.

Vrijwilligers geven taalles.

De Nederlandse tafeltennisbond draagt bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden in de asielzoekerscentra.

Meer vrijwilligers dan vluchtelingen in Oud-Beijerland.

Vluchtelingen komen tot rust in PVV-gezinde wijk in Den Bosch.

Tilburger vliegt maandag samen met 35 andere Nederlanders naar Lesbos om daar hulp te verlenen aan de vluchtelingen.

Hulp voor betere nachtrust: In Ede hebben inwoners en bedrijven in enkele dagen tijd zeker 500 sets oordopjes geschonken aan het Leger des Heils en het Rode Kruis. De spullen, bestemd voor vluchtelingen in de noodopvang in Ede, kwamen binnen na een oproep van de organisaties.

Basisscholieren Den Bosch verzamelen massaal tekenspullen voor kinderen van vluchtelingen.

Massale steun van burgers voor vluchtelingen in Cadzand-Bad. Idem in Roelofarendsveen.

Dit is slechts het topje van de warme berg.

 

 

 1. 1

  Ellende en schreeuwende tokkies leveren clicks en kijkcijfers op, van NPO tot EO doen ze daar allemaal aan mee.

  Dit is veel leuker om te lezen!

 2. 4

  @1

  Alles heeft twee kanten. Schreeuwende tokkies en vluchtelingen die rozen uitdelen. Zie het als twee kanten van dezelfde medaille.

 3. 7

  @5

  De roos is een symbool in de islam. Met name bij de soefie’ s.
  De doornen staan voor de regels van de sharia. De steel staat voor de innerlijke weg. De bladeren voor de innerlijke kennis en ervaring met Allah. En de geurende bloem voor het ervaren zoals de werkelijkheid is.

  Ja, dat is andere praat dan van de PvdA….

 4. 10

  Men moet zich wel realiseren dat deze Arabisch-sprekende, vaak analfabete en moeizaam in onze cultuur passende mannen weinig kans maken op een productieve toekomst hier. Dat is niet goed voor hen, en ook niet voor ons. Per saldo boert Nederland met deze mensen achteruit.

  Al die berichtjes hierboven spreken tot het hart, maar niet tot het verstand. Nu én later zullen wij het gelag betalen.

 5. 14

  @10

  Men moet zich wel realiseren dat deze Arabisch-sprekende, vaak analfabete en moeizaam in onze cultuur passende mannen weinig kans maken op een productieve toekomst hier.

  Zal ik je eens wat vertellen? Ze komen hier voor een veilig heenkomen. Dat is de insteek. Of ze productief worden is niet relevant. Of vraag jij je soms ook af als je een kind verwekt of die later productief is?

  Soms denk je met je verstand en soms denk je met je hart.
  Wat jij doet moet je zelf maar weten….

 6. 17

  Onderbuikje (dat denkt dat het verstand heeft).

  Damascus was een universiteitsstad.
  Een IQ quizz tussen de zelfverklaarde ‘bezorgde burgers’ en vluchtelingen zou een interessant tv-programma op kunnen leveren.

 7. 18

  Een tv-programma wat al overduidelijk is voor velen zou een positief iets kunnen zijn, inderdaad.

  Ik linkte deze van de week al in café:

  http://www.huffingtonpost.com/2012/01/27/intelligence-study-links-prejudice_n_1237796.html
  http://www.united-academics.org/magazine/mind-brain/connection-between-racism-and-stupidity/
  http://www.rt.com/usa/conservative-ideologies-science-group-477/
  http://www.alternet.org/story/154082/conservatism_thrives_on_low_intelligence_and_poor_information
  http://guardianlv.com/2013/06/racists-and-extreme-conservatives-are-dumber-says-new-study/#pzJbjb0tjHkjmmMs.99
  https://news.yahoo.com/low-iq-conservative-beliefs-linked-prejudice-180403506.html

  Hier bijvoorbeeld een zelfbenoemde “islamcriticus” in actie:
  http://www.addictinginfo.org/2015/10/25/watch-islamophobic-lunatic-goes-on-insane-rampage-after-being-told-to-shut-up-video/

  Let op de verwijten dat een vreemde (persoon die filmt) nota bene een terrorist zou zijn. Werkelijk geen verschil met die debielrechtse onnozelen hier in Nederland. Met hun moslim-/ islamlikker en noem al die kolder maar op.

 8. 19

  @16: Volgens het CIA World Fact Book is van de Syriërs van 15 jaar 8% van de jongens en 19% van de meisjes ongeletterd. Ter vergelijking: in Nederland is dat 1%. Met ongeletterdheid kom je in Syrië misschien nog een heel eind, maar in Nederland niet. Overigens is geletterdheid in het Arabisch van beperkt nut.

  Het is in elk geval onzin te suggereren dat de Syriërs hier de gemiddelde opleidingsgraad komen verhogen. Het huisvesten van deze mensen in Nederland is op zijn best liefdadigheid.

 9. 21

  @18: Nou ja, die man van het filmpje is aan zijn manier van bewegen te zien óf sterk onder invloed van drugs en/of alcohol, óf gehandicapt (maar tenminste ongevaarlijk). De Steenbergse petjestokkies van vorige week waren allicht niet de uitvinders van het zwart garen, maar om nou te zeggen geen verschil?

 10. 23

  @22: Je vergelijkt appels met peren. Als de ongeletterdheid in Nederland 1% is en in Syrië 14%, dan kun je er wel vanuit gaan dat 10% laaggeletterdheid in Nederland correspondeert met een fors hoger percentage in Syrië. Trouwens, iemand die alleen geletterd is in het Arabisch, is 100% functioneel analfabeet in het Nederlands.

 11. 24

  @23:
  Kromme redenatie:

  Analfabetisme is, in het algemeen niet het gevolg van een gebrekkig leervermogen, maar een gebrek aan onderwijs.

  Hoewel het leren van het Arabisch schrift, voor kinderen iets meer moeite kost, zal bij gelijke scholing het aantal functionele analfabeten per land, elkaar niet ver ontlopen.

 12. 25

  @24: Suggereerde ik dat de Syriërs beschikken over een beperkt leervermogen? Nee toch? Maar hun achterstand in relevant onderwijs valt niet meer in te halen. Nogmaals, om humanitaire redenen mogen we het ze gunnen hier te gaan wonen, maar de suggestie dat ze onze economie komen versterken is onjuist.

 13. 26

  Wat een schijnheilig argument. Voor hen is het natuurlijk altijd beter te wonen in een land waar ze goed onderwijs krijgen.

  De meeste Syriërs die hier komen zijn echter de Syriërs die een smokkelaar konden betalen en dat zijn doorgaans niet de achterlijken en de bedelaars van dat land.

 14. 28

  Daar doet dit kabinet er dan ook alle moeite voor om dat zo te houden: paspoorten innemen en zo sober mogelijk opsluiten, in sommige gemeenten zelfs met een uitgaansverbod, paar tientjes leefgeld hooguit, verbod te werken en minstens een half jaar verplicht wachten.

  Als het erom te doen was een weelderig illegaal circuit te kweken met veel armoede, onderlinge agressie en een groeiende haat tegen Nederland, dan had dit rechtse kabinet het niet beter kunnen doen.