1. 3

  Umar is een zelfstandige jonge vrouw. Wat zij Job de theedrinker en zijn club parasieten toedicht is alleen al om die reden volstrekt begrijpelijk. Maar wat is nu de precieze aanleiding?

 2. 8

  Gutgut: “Ben zo woedend elke PvdA er mag blij zijn o p3000 km afstand te zij. Stelletje klootzakken” Da´s pas fijn relativeren. Intellectuele denker van het niveau Boekestijn of Richard de Mos…

 3. 9

  @7 Bismarck
  Haar mening is voor Sargasso van levenbelang. Anders zouden die advertenties aan rechterzijde, die geld opleveren, niet verschijnen.

 4. 10

  Huh, Lieuwe van Gogh kreeg de spijbeldienst op zijn dak? Echtgenoot en zoon van Gogh het huis uitgezet? Wat is daar allemaal gebeurd?

 5. 14

  @12 Bismarck,
  Nu, rechts van de reacties, nu zie ik dat Google aan de beurt is om een financiële bijdrage te leveren. Eerder deze avond zag wat advertenties van hotelketens.
  Maakt me niets uit en vind ik helemaal niet erg. Van een beetje gezonde buitenlucht, O2, CO2, stikstof en wat er nog meer in zit is nog niemand dik geworden, ik begrijp dat Sargasso ook op een normale manier moet leven.
  Daarom wordt Ebru erbij gehaald, zij zou wellicht eens behoorlijk wat verkeer op deze site kunnen genereren, waardoor de opbrengsten uit advertenties zouden kunnen oplopen.

  Allemaal helemaal normaal en daarom is de mening van Ebru hierom alleen al belangrijk.

 6. 15

  @Harry, is het gemeen (modder?) om ebru een oude koe uit de sloot te noemen?
  we gaan volgende maand stemmen … jij toch ook? /stroming

 7. 18

  Het optreden en de rol van Cohen bij de familie van Gogh is relevante informatie voor wie meer over een potentieel MP wil weten.

  Balkenende was al niet de meest behoorlijke, Cohen lijkt al helemaal niet te weten wat fatsoen is.

 8. 19

  @DJ, weet ik niet, ik ken de achtergrond niet goed. Ben ook geen Amsterdammer.
  Maar nu we het toch over PvdA burgemeesters hebben, ik heb wel persoonlijk wat dingen met zowel Van der Louw als Peper meegemaakt en ik moet zeggen, ik ben onder de indruk van het hoge blabedibla gehalte van deze mannen.

 9. 20

  Ben die lokale relletjes uit Amsterdam beu. Het kan jullie toch ook niks verrotten of Burgemeester Jos Som van Kerkrade iets stoms gezegd heeft over een of andere plaatselijke hashkicker. Van deze orde is het.

  Met andere woorden: Nederlandse media zak eens af naar Zuid-Limburg, hier wonen pas echt interessante mensen (antropologisch gezien). Wij kunnen dat veel beter.

 10. 21

  @ 20

  Het is de potentieel premier van Nederland. En inderdaad we zakken vaak genoeg af naar het niveau van zuid nederland: als we het over Geert Wilders hebben namelijk!

 11. 23

  Maar nog even over de metareaguurders die zich afvragen waarom dit soort onzin (de rant van Umar bedoel ik dan) gepost wordt, raad ik aan naar de titel van de kolom te kijken. Waan van de dag, inderdaad.

 12. 25

  @20,21: Komt bij dat Job Cohen bestuurlijk naam heeft gemaakt als rector magnificus van de universiteit Maatsricht! Samen met voorzitter Karl Dittrich die nu in Den Haag de NVAO leidt. Hoezo afzakken naar Zuid-Limburg? Zuid-Limburg komt al naar het westen!

 13. 26

  @14: “Daarom wordt Ebru erbij gehaald, zij zou wellicht eens behoorlijk wat verkeer op deze site kunnen genereren”

  Dat is nou niet echt een antwoord op mijn vraag. Ik snap nu nog steeds niet waarom Ebru nu zoveel verkeer genereert, behalve dan van mensen zoals ik die ons blijven afvragen wie dat toch is, zonder antwoord te krijgen, maar dan had je ook de mening van een willekeurig ander onbekend persoon kunnen linken.

 14. 27

  Ik vraag me eigenlijk ook af wat ebru nou ooit heeft gepubliceerd of gedaan? Althans iets dat een bepaalde waarde of indruk achterlaat? Ik kan me niet herinneren dat zij een bijzondere rol heeft vervuld in het publieke debat, ooit… Of een bijzondere analyse? Kan ik me ook niet herinneren…

 15. 28

  Ebru Umar (Den Haag, 20 mei 1970) is een Nederlandse columnist van Turkse afkomst.

  Haar moeder is oogarts, haar vader patholoog-anatoom. Zij studeerde bedrijfskunde en heeft vervolgens bijna tien jaar in het bedrijfsleven gewerkt.

  Vanaf 2003 werkte ze als columniste op de website van Theo van Gogh’s De Gezonde Roker. Al snel begon zij ook voor andere kranten en bladen te schrijven, waaronder: het Algemeen Dagblad, het Parool, Propria Cures, Nieuwe Revu en Opzij. Ook houdt ze wekelijks een interview met bekende Nederlanders in het vrouwenblad Libelle.

  Umar nam op 2 november 2005 de wekelijkse column van Theo van Gogh over in de gratis krant Metro. Deze column was na de dood van Van Gogh door de redactie een jaar lang leeg gehouden [1]. Na het debuut Burka & Blahniks, besloot zij zich fulltime met schrijven bezig te houden.

  Ebru Umar werd op vrijdagmiddag 21 april 2006 in de buurt van haar huis in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes mishandeld door twee jongens van Marokkaanse afkomst. Daarop deed zij aangifte van dit voorval bij de Amsterdamse politie [2]. De politie kan dit echter niet bevestigen vanwege een richtlijn van burgemeester van de gemeente Amsterdam Job Cohen. Umar bracht de week hierop een column uit in Metro waarbij zij zeer hard uithaalde naar de Amsterdamse burgemeester.

  Dit komt van wiki…

  Ik denk dus dat haar voornaamste wapenfeit die mishandeling is en de uithalen naar Cohen. (Dat doet ze nu weer dus dat verklaart dan het plaatsen denk ik toch?)

 16. 29

  Verder schijnt haar schrijfwerk vooral geroemd te worden om het feit dat de tweedehands exemplaren over het algemeen in vrijwel perfecte, ongelezen staat, vaak nog in het cellofaan, worden aangeboden op diverse marktplaatsen: type Ebru Umar in op:

  http://boekwinkeltjes.nl/

 17. 31

  Umar vult haar zakken met het aanvallen van Cohen. Niet een keer, nee bijna in ieder reutelstukje van haar hand krijgt Cohen de schuld van alles wat mevrouw de-over-het-paard-getilde huppelkut maar kan bedenken.
  Vliegtuigen die uit de lucht vallen, Yslandse vulkanen die uitbarsten. Allemaal de schuld van Cohen.
  Metro gebruikt Umar’s aversie handig om rechtse politiek te bedrijven.
  Umar: niets anders dan een Gooise matras-doos die haar levenstijl en opvattingen aan anderen opdringt.