Duurzame Jonge 100 in 3 grafieken

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

DATA - De Duurzame Jonge 100 wordt vandaag voor het eerst gepresenteerd. In de lijst staan honderd jonge mensen (tot en met 32 jaar) met innovatieve en inspirerende initiatieven en activiteiten op het het gebied van duurzaamheid in Nederland. Tien juryleden maakten een selectie uit ruim 300 inzendingen. Er is bewust geen rangorde aangebracht in de lijst, ‘omdat we dat niet vinden passen bij de waarden van de jonge generatie (delen, verbinding en co-creatie),’ zegt een van de initiatiefnemers Anne Walraven.

De gemiddelde leeftijd van de mensen op de lijst is 27,6. 52 van hen zijn (mede-)oprichters/ondernemer van de initiatieven waarvoor ze genomineerd zijn. Maar er staan ook boeren, activisten, en een acteur, een muzikant en architect in de lijst. Sargasso vatte enkele eigenschappen van de lijst samen in de volgende infographic.

De Duurzame Jonge 100 wordt vanavond officieel gelanceerd in het Amsterdamse Studio K met de honderd personen uit de lijst en honderd duurzaamheidsprominenten, en verschillende sprekers uit de lijst. Er een livestream op dj100.nl.

Reacties zijn uitgeschakeld