1. 2

  Toegeven, ook ik heb wel eens een paar reacties achter gelaten bij nrc next. Maar door het gebruik van moderatie vooraf gaat de vaart uit de discussies. Dat is dan ook goed te zien aan de hoeveelheid reacties op de site. Op de gehele frontpage een aantal artikelen waarbij de aantallen reacties tussen de 1 en 3 schommelen per artikel. Een niet echt levend blog imho. Mirck kiest dus een blog waarbij zijn werkgever joop qua aantallen reacties en moderatiemethode niet al te slecht bij afsteekt. Hij kiest dus voor het in zijn ogen zwaarst gemodereerde blog van alle kandidaten. GS krijgt in het juryrapport het verwijt dat het mainstream is geworden, maar nrcnext is dat natuurlijk helemaal. Sargasso lijkt vooralsnog onder het maaiveld te opereren? Ik had eigenlijk wel een prijs in een categorie voor dit blog verwacht.

 2. 4

  VVDnext.nl is het ook niet geworden, we zaten wel in de short list, net als CDA Vandaag (waaaaaaahhhh, daar wilden we eigenlijk liever niet mee in een adem genoemd worden ;-)).
  Maar ach, het was wel leuk en we voelden ons wel een beetje gestreeld :-)
  Bij ons geldt het motto (alléén in deze kwestie, niet als het om gemeenteraadsverkiezingen gaat): “Meedoen is belangrijker dan winnen” ;-)

 3. 5

  Net 3 pagina’s diep in het archief gedoken. Beste weblog? Nou ja het is ze gegund, toen het net startte attendeerde ik ook wat mensen op het blog, immers nooit verkeerd wat concurrentie. Dat houdt iedereen scherp. Zag dat nu alleen de eerste reactie in de moderatie gaat (standaard instelling WP, tip om dit uit te zetten via menu instellingen / discussie, daar zijn ook de aantallen linkjes voordat ze in de modque vliegen op te hogen.)

 4. 7

  @seven: We hebben in 2006 al gewonnen. Meer dan voldoende.
  Verder stonden we nog wel op 1 short (populairste) en long (politiek) list. Maar we voelden ons niet echt in de running.

  Het spreken van oude bekenden was dan ook vooral de reden om er te zijn. En ik kan je vertellen, ik ben hees.

 5. 11

  En ik kan je vertellen, ik ben hees.

  Oh jee, hebben Carlos en Krasjat zich wel gedragen of kan Sargasso het komende jaar enige uitnodiging voor sociale gebeurtenissen wel vergeten?

 6. 15

  @10 Ik was er dus ook. En zelfs de VVDnext cameraman had zijn lidmaatschapskaart weer uit de vuilnisbak gehaald om dit mee te maken. Ook The Ed was r.
  Genomineerd te zijn geweest, is mooi.
  Na afloop gezellig met Heleen een hapje gegeten. Leuke meid, die Heleen.

 7. 16

  @christinA: nope, zoals Steeph later zei, Sargasso had wel de shortlist gehaald voor meest populaire weblog.

  Volgens mij door mij trouwens, daarom is het ook wel jammer:
  ik had een script gemaakt, dat volautomatisch op Sargasso stemde voor meest Populaire weblog (leek me wel amusant qua vertoning, – maar wilde vooral uitzoeken hoe/of dat kon, en een daadwerkelijke situatie motiveert nu eenmaal). Echter ik heb het vermoedelijk te laat aangezet bij de 2e ronde (had wat beters te doen *insert random smiley*). In totaal denk ik zo’n 800/900 stemmen meer dan democratisch gerechtvaardigd maar kennelijk zijn iPhones het nieuwe populistische bindmiddel (ook m.b.t. Vlamingen).

 8. 18

  Sargasso laadt heel langzaam op iphone en android generatie mobiele browsers. Meer oude blogs hebben daar last van

  Zou iets aan te doen moeten zijn, met instellingen aan de achterkant enzo.

 9. 19

  Zit ik er ver naast als ik zeg dat “het gedoe” rond de bloggies leuker is dan de uitreiking zelf?
  En zo’n script, waarschijnlijk werkt het niet als de boel beveiligd is, dat is toch het minste wat ik verwacht van zich met computers bezighoudende mensen. :))