Dunya Festival

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

In Rotterdam vindt dit weekeinde het 27e Dunya Festival plaats in het Park, rondom de Euromast. Een enorm spektakel met thema podia waarop bandjes uit de verschillende culturen optreden (ook blanke culturen dit jaar op de podia helaas), duizenden eettentjes, want verbroederen lukt blijkbaar het beste op een volle maag, veel alcohol vanuit alle windstreken behalve het oosten natuurlijk, veel standjes met wietblad-kettinkjes, afrikaanse motieven op t-shirts en rasta-mutsen, zonnebrillen-stands, een straatcircus, Bratwursten en Hollands bier, en heel veel mensen van alle kleuren en standen. Toch mooi om te zien dat men graag cultureel verbroedert (een paar dagen per jaar). En in juli is weer het jaarlijkse Zomercarnaval! Bovendien vlieg je vanaf Berlijn al voor €50 naar Rotterdam met BasiqAir en is het festival helemaal gratis.

Kusjes uit Rotterdam!

0

Reacties (12)

#1 bicat

Wietbladkettinkjes, jottum. Hebben ze ook Adihash-tshirts?

 • Volgende discussie
#2 dreadloki

OF MISSCHIEN WEL T-SHIRTS MET “AMSTERDAM HASH IT!”-OPDRUK!

MWHAHAHAHA!

ha-ha.

* kuch *

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 caprio

Ja gezellig, ook dit jaar weer lekker op vakantie in eigen land in Europa en je pakt gewoon de veilige tram, over de grenzen kijken in ons eigen kikkerland, wat een horizon!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Dreknek

HAHA! DIE OP FOTO IS NEGER!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 bicat

Hier in Aadorp rijden geen trams. Het lot van de derderangs-burger.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 vos b.

Jammer alleen dat het ook voor de 27e letterlijk in het water pleurt. Altijd kloteweer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 caprio

Da´s dan de schuld van de PvdA lijkt me, het weer, want sinds de LPF schijnt de zon. Vraag maar aan Bosboom.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 pablow

weer de regendans op het programma gezet inderdaad.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 bicat

Ik ga me vandaag eens mengen tussen de oezbeekse hardrockers in de achterbuurten van Winterswijk. Beetje babbelen over karate en luisteren naar gekke balalaika-klanken. Ben ik even hip.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 pablow

kranten gelezen vandaag bosboom ? uit RD van 2 juni 2004 …

Onveiliger dan in rest van ’t land

Rotterdam is koploper

Tegen de landelijke trend in hebben dit jaar meer inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond een onveilig gevoel dan vorig jaar. Bijna 41 procent voelt zich ‘wel eens’ onveilig, tegen landelijk krap 27 procent. Vorig jaar was dat in de regio nog 38 procent. Rotterdam en omgeving is hiermee de regio Haaglanden voorbij gestreefd en de nieuwe koploper van Nederland.

Rotterdam – Dat blijkt uit de Politiemonitor Bevolking 2004, die de ministers Remkes (Binnenlandse Zaken) en Donner (Justitie) gisteren naar de Tweede Kamer hebben gestuurd. De monitor maakt deel uit van de Veiligheidsindex, die ruim twee weken geleden werd gepresenteerd. Aan het onderzoek deden 17.000 mensen uit de regio Rotterdam-Rijnmond mee.

De Rijnmonders voelen zich vergeleken met de rest van Nederland vaker onveilig in het openbaar vervoer (22 procent), bij het uitgaan (20 procent), in de eigen buurt (23 procent), in het winkelcentrum (19 procent) en door rondhangende jeugd (33 procent). Opvallend is dat zij toch minder dan vorig jaar ‘enge’ plekken mijden, door om te lopen of om te rijden. Ook verbieden minder ouders hun kinderen onder de 15 jaar ergens naar toe te gaan omdat het onveilig zou zijn.

Hoewel meer Rijnmonders dan vorig jaar tevreden zijn over het functioneren van de politie, bengelt de regio onderaan het landelijke lijstje. De rest van Nederland is tevredener over haar blauw op straat. Er wordt echter overduidelijk minder geklaagd.Een groter deel van Rotterdam-Rijnmond heeft ook het gevoel dat de politie bescherming biedt. Het gevoel is dat de agenten meer op problemen in de buurt reageren, meer contact hebben met bewoners, zaken vaker efficiënt aanpakken. Meer Rijnmonders vinden dat de politie ‘haar best’ doet.

Het aantal mensen dat slachtoffer werd van diefstal uit de auto, (poging tot) inbraak, mishandeling en beroving is duidelijk gedaald. Dit komt ook overeen met het gevoel van de inwoners, die minder vaak zeggen dat inbraken met regelmaat voorkomen. Hetzelfde geldt voor geweld.

————-
en de volkskrant …

‘Rotterdam moet eigen prestaties beter meten’
Van onze verslaggever

ROTTERDAM – Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders zou zich nog meer moeten inspannen om de eigen prestaties meetbaar en controleerbaar te maken. Dat concludeert de Rotterdamse Rekenkamer na onderzoek van de beleidsdoelen die het college zichzelf heeft gesteld.

Van die 89 zogenoemde targets zijn er slechts 45 volledig helder en juist geformuleerd, stelt de Rekenkamer. Van de overige doelen is maar bij benadering of in het geheel niet vast te stellen wat de voortgang is. Daardoor is voor de gemeenteraad moeilijk te controleren welke vooruitgang het college over 2003 heeft geboekt.

Het college beperkt zich te vaak tot statements als ‘Rotterdam ligt op koers’. Veel te algemeen, stelt Rekenkamer-directeur Mul. Vóór 24 juni, de dag waarop de gemeenteraad het programma behandelt, zou het college de raad volledig moeten informeren over de vorderingen, vindt Mul.

Over de bedoelingen van het college is de Rekenkamer vol lof. Het college van Leefbaar Rotterdam, CDA en VVD formuleerde in 2002 de vaak gekwantificeerde beleidsdoelen en vermeldde tevens wanneer die doelen gehaald zouden moeten zijn. Andere gemeentes en ook het Rijk zouden dat voorbeeld van Rotterdam moeten volgen, vindt Mul.

Tevens verbetert de uitvoering, stelt de Rekenkamer. Gaandeweg formuleert het college steeds helderder doelen en definities.

Bij de controles kregen medewerkers van de Rekenkamer niet boven water of de bewering klopt dat Rotterdam inmiddels bijna 350 lastige verslaafden van straat heeft gehaald. De directeur van de GGD vond het een te grote inbreuk op de privacy van de junks om hun namen door te spelen.

tjah,
goochelen met cijfers joh,
zolang je je maar goed voelt in de tram nietwaar ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 bicat

Zolang je alles maar gelooft wat in de kranten staat, toch?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 pablow

of een tabelletje of grafiekje …

 • Vorige discussie