1. 1

  Interessant nieuws. Vooral dat er tussen neus en lippen even gemeld wordt dat Abu Dhabi zich heeft afgescheiden van de Verenigde Arabische Emiraten.

  Verder volg ik de wisselkoers euro-dollar (ivm. ebay-aankopen nogal belangrijk) en ik merk dat de dollar (met wat ups en downs) de laatste maanden langzaam in waarde vermindert tov. de Euro. Dat gaat wel maar met een paar cent per maand gemiddeld.

 2. 5

  @3: JSK kan je uitleggen dat dat ongunstig is voor de VS. En als het over economie gaat, ga ik ervan uit dat hij gelijk heeft.

 3. 7

  JSK, kom er maar in want ik kan me moeilijk voorstellen dat die rekening betaald gaat worden. Weg inflateren lijkt zo onderhand toch een gunstige optie.

 4. 8

  @7: Hmm.. ik moet toch Bismarck gelijk geven. Het “grappig” aan staatsschuld is dat deze nooit afgelost dient te worden: de staat is onsterfelijk namelijk.

  Het monetair financieren van de rentebetalingen lijkt gunstig maar een verdere depreciatie van de dollar doet het Amerikaanse handelstekort verruimen. Zoals in September het geval was: de dollar verzwakt, het handelstekort verruimt: dit duidt erop dat Amerika in een bepaalde zin *afhankelijk* is geworden van importen. Een verdere depreciatie van de dollar – stel naar 50 eurocent – zal een Amerikaans herstel in de kiem smoren, aangezien import een macroeconomisch lek is.

 5. 10

  Ik denk dat iedereen die geïnteresseerd is ‘m (of het idee van die grafiek dan toch) wel zal kennen, en ik kon ‘m wel eens ooit op Sargasso zelf hebben gezien, maar ik vind deze altijd aardig om zo eens in de zoveel tijd te bekijken:

  http://money.technetium.be/

 6. 11

  1. Bismarck | 6 October 2009 | 14:49

  De schrijver van het stukje had natuurlijk UAE moeten schrijven. Vreemd dat jij de afscheiding van Abu Dhabi hieruit concludeert. Abu Dhabi is de hoofdstad en financieel centrum van de VAE.