Dubbeldroste [Schermschot #10]

Klik op onderstaand beeld en raad uit welke film het schermschot afkomstig is (en zie het schot nu met officiële Sargassomlijsting -wat deze editie dubbeldroste maakt):Cut

******************************************************

Uitleg van DE SCHERMSCHOTQUIZ: Een filmstill wordt gevangen met print-screen op de computer of via het analoge gat dat tussen tv en fotocamera gaapt. En u mag raden uit welke film de afbeelding komt of anderszins zinnig cinematisch commentaar leveren. Blijven goede antwoorden lang uit in het reactiepampier, dan kan de organisatie aanwijzingen geven. Na pakweg een jaar filmplaatjes raden (eind 2008), zal een prijs aan de beste Sargassale Schermschutter worden toegekend.

 1. 9

  Maar,

  ^^^^ ROFFFFFFELDETROMMELDEDRUMSOLO! ^^^^

  36 minuten, reeds, het goede antwoord door MT. De fraaie Italiaanse ode aan de tsjIEnema, Cinema Paradiso, waarin de priester nauwgezet de vuige zoenscenes laat knippen uit de films voor de dorpsbioscoop (annex kerk). Het filmgekke jongetje krijgt later als kado van zijn held, de projecteur, al die zoenscenes kado, die hij als gevierd regisseur bekijkt, zoals op het schermschot te zien.

  Ik dacht dat het bij deze wel wat langer zou duren eer deze geraden zou worden. Er moeten misschien toch aanzienlijk lastiger schermschoten geprogrammeerd worden. Petje af, MT.

 2. 13

  lol @Crachàt.

  Het was, gezien de Sargassomlijsting, moeilijk te raden. Maar ik heb deze film minstens drie keer gezien. De eerste keer was in de Melkweg A’dam in een klein zaaltje, begin jaren negentig.

 3. 15

  Maar dan is de scène waar de regisseur naar kijkt w.s. uit de film Dracula (1931) met Bela Lugosi (Béla Ferenc Dezső Blaskó):

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bela_Lugosi

  Speelde in 104 films. Desondanks straatarm gestorven en begraven (betaald door Frank Sinatra) in volledig Dracula-kostuum. Identificeerde zich privé dusdanig met karakter dat hij zijn tanden permanent liet bijvijlen. Inclusief verwisselbare kronen om zo soms in jonge malse meidennekken te knagen.

 4. 17

  Erg netjes, YP. Bij gebreke van tegenbewijs, verdient u ook de volle 10 punten. Immers, een drosteschermschot is ook een schermschot.

  @Mister KnowitAll,
  Bijna!!! A.s vrijdag om 20.00 weer een kans.