Drugsbaronnen redden Amerika

Hoe zal het brein van Bush het volgende nieuws verwerken?

Colombiaanse drugsbaronnen hebben de Verenigde Staten behoed voor een Al-Qaeda aanslag met vergiftigde cocaïne. Bin Laden benaderden na 911 enkele drugsbaronnen met het plan duizenden Amerikanen om te brengen door een grote lading cocaïne te vergiftigen. De Colombianen weigerden zaken te doen met Al-Qaeda uit angst voor aantasting van het branche-imago en uit zorg voor hun eigen gezondheid. (Drudge Report Flash)

De bad guys in de War on Drugs zijn de good guys in de War on Terror…?!
*kraak knars kraak* zegt het brein van Bush… ..”waar heb ik toch die verzamel-dvd van Miami Vice gelaten? ”

 1. 1

  Kwestie van allianties… Een Alliantie met de dictatuur in Saoedie Arabie was ook geen probleem in Bush’ oorlog tegen de dictatuur in Irak. De vijand van je vijand is je vriend zeg ik altijd maar. Overigens wel een vriend die je liever niet achter rug laat staan.

 2. 6

  even off-topic: de google adds op sargasso worden gekker met de dag: zojuist een advertentie om me tot het christendom te bekeren en een andere om mijzelf tot jood te ontpoppen… wat wil je nou eigenlijk ?!
  Heeft sargasso een sinistere religieuze agenda?

 3. 8

  De ‘hulp’ van de drugsbaronnen is op zich niet zo vreemd natuurlijk, het doet een beetje denken aan de steun van de mafia tijdens WO-II aan de amerikaanse overheid. In beide gevallen is er sprake van een criminele organisatie die hulp biedt aan de overheid, in beide gevallen zijn ze bang voor hun eigen handeltje, en in beide gevallen kan de oorlog nauwelijks gewonnen worden zónder hun hulp.
  Niets nieuws onder de zon, gewoon een kwestie van ‘de ganzen van het capitool’.

 4. 9

  Welke ‘hulp’? Het is niet zo dat ze Bin Laden hebben neergemokerd ofzo … ondanks dat dit wellicht wat goodwill onder de westerse bevolking zou kweken.

  Een weigering tot medewerking, dat was het. Overigens niet zo raar dat ze hun clièntele niet willen uitroeien, zonder cokegebruikers geen cokeverkopers.

  @6

  Ik krijg almaar Beter-in-je-vel- en Angst?-Paniek?-reclames, ook vreemd … Hoe weten zij dat nou?

 5. 10

  Wat een raar verhaal, volgens mij proberen die drugsbaronnen een wit voetje te halen nu het net rondom hun gesloten wordt.
  Ik had namelijk meermalen gelezen dat Osama de drugs-teelt (opium, cocaine?) in afganistan beheerst. Dus waarom dan helemaal naar het zwaar katolieke zuid-amerika afrijzen.

 6. 11

  @ Andivas: ja het was mij ook al opgevallen, vrijheid van godsdienst en reclame is leuk, maar het kan ook te ver gaan… Eens kijken of ik wat kan filteren/censureren en/of naar een goelag sturen?

 7. 12

  @TheRule

  in beide gevallen kan de oorlog nauwelijks gewonnen worden zónder hun hulp

  Uhm. Wat heeft de mafia precies gedaan waardoor de kansen in de tweede wereldoorlog ten gunsten van de Amerikanen keerden?

  @Obsi

  Ik heb het idee dat dat niet klopt. Ten eerste wordt er in Afghanistan geen coke gemaakt, enkel hash en opium, en ten tweede kan men veel zeggen over de Taliban maar de drugsteelt is in Afghanistan nooit zo succesvol bestreden als door de Taliban. Er zwerven inderdaad verhalen over financiering door drugsverjoop inderdaad rond, maar de “Jihad” heeft veel stiekeme aanhangers op het Arabische schiereiland, dus ik heb het vermoeden dat het eerder oliedollars zijn die de Jihad financieren. Maar dat wil het Westen natuurlijk niet graag weten, gezien de voorliefde van de gemiddelde domme boerenlul met een enorme plaat voor z’n kop voor “dikke wagens”.

  PS: Overigens, hoe groot is zekerheid dat dit verhaal van Drudge geen.. eh.. onzin is?

 8. 13

  De “stijl” van de echte Al-Qaeda is heel lang het aanvallen van Amerikaanse macht/prestige-objecten geweest. Dit is wel even wat anders. En wat had Al Qaeda de Colombianen te bieden ? Toch niet meer geld dan de trafiq opbrengt… Of konden ze de drugsbaronnen bedreigen, in Colombia nota bene ?

 9. 14

  Het enige wat ik hier aan kan toevoegen is dat Al-Qaeda wel een trainingskamp had op het drielandenpunt van Paraguay, Brazilië en Argentinië. Daar in de jungle nabij de Iguazu watervallen zijn trainingskampen gevonden en enkele arrestaties gevallen een half jaartje na 911. Maar Iguazu ligt nou niet bepaald om de hoek van Colombia.

  Echter Colombia is natuurlijk wel een ongecontroleerde bende met allerlei gewapende groepen en drugshandel. Een milieu waarin Al-Qaeda zich thuisvoelt, nevermind het kutholisisme.

  Retrolink:
  Ciudad del Este – high tech Middeleeuwen (Sargasso 10-11-2002)

 10. 15

  Zoals Pelayo zegt: De link Taliban-drugs is niet alleen nooit bewezen, maar zelfs erg onplausibel aangezien tijdens het Talibanregime de meeste opium afkomstig was van streken waar de Talban niets te zeggen had (het was de voornaamste inkomstenbron van Taliban-tegenstanders, zoals de alomgeprezen Massud, vermoord in september 2001), alsook dat na de val van het Talibanregime de opiumexport van Afghanistan explosief gestegen is (cijfers zijn natuurlijk moeilijk te achterhalen, maar ik heb wel gehoord van verdrie/viervoudiging).

  Uiteraard laat de VS-propagandamachine zich weinig aan waarheden gelegen en weet dus succesvol het westen wijs te maken dat Osama en consorten de drugsbaronnen van het oosten zijn.