Downside Update: De eerste dag zit erop!

Het leven van ?mongooltjes? is in Rusland doorgaans erbarmelijk. Dit weblog besteedt aandacht aan hun situatie voorafgaand aan en tijdens de Red Square Charity Bike Ride van Downside Up, een organisatie die opkomt voor kinderen met het syndroom van Down.

Downside Up bannerUw razende reporter heeft gisterenavond een telefonisch onderhoud gehad met Rusland, alwaar Remco alweer lekker aan het bier zat de ploegstrategie van de etappe van vandaag aan het doornemen was. Ondanks de slechte ontvangst (uw reporter zat in de trein door het groene hart) kreeg ik een zeldzame kans om de psyche van een toprenner te doorgronden, als het ware het diepste van zijn ziel aan te kunnen raken. En voor wat ik zag (of eigenlijk hoorde) kan ik alleen maar diepe bewondering hebben.

Allereerst, Remco heeft de eerste dag overleefd. Hij heeft de hel van de Bike Ride, met temperaturen tot 40 graden Celcius, met succes getrotseerd. De paar klimmetjes waren straf, maar mede wegens het tot drie uur ’s nachts durende teamoverleg de dag ervoor wist iedereen waar hij aan toe was. De eerste etappe van 65 kilometer werd dus met vertrouwen tegemoet gezien. Het moet gezegd, niet iedereen hield de ideale lijn aan (teamoverleg!), maar over het algemeen liep het vrij aardig.

Zoals het hoort bij een wielertoer werd de stoet vooraf gegaan door een Russische politieauto, die af en toe nog flink moeite had de fietsers bij te houden. Tijdens de rit moest Remco de kopgroep helaas al snel laten gaan, maar hij kon zich met gemak handhaven in het peloton, waardoor hij niet al teveel tijd verloor in het algemeen klassement voor vandaag. Na afloop nam hij een welverdiende duik in de Oka, en vervoegde hij zich per direct weer bij zijn teamarts, die zijn bloedsamenstelling controleerde. Advies: bloedverdunners. Dat liet Remco zich geen twee keer zeggen en ging direct aan het infuus.

Op dit moment zit Remco alweer op de fiets, voor wat de zwaarste etappe belooft te worden. Qua afstand, meer dan 80 kilometer, maar ook qua klimmetjes, welke net even wat venijniger zijn dan gisteren. Zeker gezien het feit dat de ergste frisheid er bij een overgroot deel van de deelnemers alweer af is.

Vanavond heeft uw razende reporter wederom een onderhoud. Wij houden u dus op de hoogte!

Remco Reiding neemt op dit moment deel aan de Red Square Charity Bike Ride. Wees gul en stort een bedrag op (het Nederlandse) rekeningnummer 37.29.39.678 t.a.v. R. Reiding te Moskou o.v.v. Bike Ride 2007. Vermeldt uw donatie hier. Als u daar een bedrag toezegt, wilt u dan ook uw naam/alias erbij vermelden? De opbrengst komt ten goede aan Downside Up.