Donner toch op!

De God van de het oude testament is een sadistische massamoordenaar.

De God van het nieuwe testament is een watje .

Of misschien kan ik hetgeen dat duidelijk is hardop zeggen: God, Allah, Jahweh of hoe hij ook genoemd mag worden bestaat helemaal niet, net zomin als de kerstman en Sinterklaas (hoewel, over die laatste twijfel ik nog).

Waar zijn we mee bezig in dit land? Die Moslimfundamentalisten belonen door juist datgene te verbieden waar Theo van Gogh voor stond? Ze zullen er met plezier nog een paar omleggen om een nog harder standpunt af te dwingen.

Dank u meneer Donner, u brengt een nieuw hoofdstuk in onze zich opnieuw verzuilende samenleving. Dit keer niet protestant-gereformeerd-katholiek enz., maar Moslim-Christen-Andersgelovenden, met de wet in de hand die het de ene groep verbiedt om kritiek op de andere te hebben.

Meneer Donner, uw idee is leuk maar zal niet werken. Dit omdat niemand zich een zak van die wetten zal aantrekken.

Elke rechter zal, met het vonnis van Gerard (van het) Re(e)ve nog in het achterhoofd (Ja dat was al in de jaren 60!), elke poging tot veroordeling naar aanleiding van de doelloze wetsartikelen 147 en 147a lachend wegwuiven.

  1. 2

    Inderdaad en daar heeft hij gelijk in. Theo zat ook fout. Althans dat vind ik. Persoonlijk zal ik ook nooit iemand zo hard op zijn of haar geloof aanvallen. Maar dat is nog geen reden om hem te vermoorden. Maar dat is natuurlijk de grootste duh-erlebnis die je kan hebben.