1. 2

  Even slechts ter mijner informatie… is dit leuk? Interessant? Belangrijk? Nuttig? Aardig? Een afglijden van Sargasso naar het niveau van een nutteloos blaflog?

 2. 3

  Denk jij dat ik het nuttig acht jou persoonlijk informatie te verstrekken, rene?
  Sargasso is geen 2dehands massagesalon, ventje, meer iets voor mensen die niet in cliché’s denken, of voor mensen die de breedheid van de dagsluiting wel weten te smaken, of die de boodschapper niet met de boodschap verwarren.

  Overigens, eens te meer valt op hoe de overbodigsten der reaguurders het steeds maar weer hebben over hoe Sargasso zou moeten zijn. Altijd zijken als een oud uur wijf en dan ineens gaat het weer van ‘het afglijden van Sargasso’.

  Ga toch aan de afwas, ventje.
  — Citaat vrij naar het Groote Lichtnicht

 3. 4

  Hemel, Crachàt, wat bent U toch enorm agressief wanneer geconfronteerd met kritiek.

  Ik verwar U niet niet beller noch gebelde en bovendien acht ik in ieder geval zelf mijn meeste bijdragen hier niet irriterend of provocerend dus deze felheid komt op mijzelf ernstig overtrokken over.

  Dit irritante gesprek (niet deze, maar degene waar U een link naar gaf) is enkel van het geenstijl “lachen man” niveau. Heeft U een punt dat U ermee wilde maken en zo ja, welke? Dat was mijn vraag.

 4. 5

  ik denk dat u Sargasso verwart met wat Sargasso toont. Waar andere blogs blaffen, toont Sargasso het blaffen.
  Omdat U zo vriendelijk aandringt en ik niet van de slechtste ben: ja, ik vind dit een teken aan de wand. In het ‘vroegah’-tijdperk waar menigeen om menig reden naar verwijst, daar gebeurde dit niet. Ik voel me nogal alert op het gebied van sociale verandering, en de salonfähigkeit van het ‘gesprek’ is vanuit een bepaald perspectief alarmerend, punt.

 5. 6

  Ik stelde niet dat U blafte (oorspronkelijk); ik vroeg naar de reden voor de post en opperde afglijden naar dat niveau slechts als één der mogelijkheden — als laatste mogelijkheid zelfs.

  U specificeert Uw invalshoek nu. Misschien komt het doordat ik de gelinkte site niet ken dat ik niet zie dat er een hint van “salonfähigheit” van uitgaat. Op mij komt en kwam het over als gewoon het zoveelste stompzinnige jonge testosteron hoekje op het internet. Gegeven ook de comments op die site mag ik van harte hopen dat niemand er iets salonfähigs in ziet maar het zij zo — U scheen dit wel te doen en gegeven die opvatting zie ik de bedoeling.

  U blafte wel in #3 trouwens. Vrij hard zelfs.

 6. 7

  rene:

  “Even slechts ter mijner informatie… is dit leuk? Interessant? Belangrijk? Nuttig? Aardig? Een afglijden van Sargasso naar het niveau van een nutteloos blaflog?”

  dit vind ik een sneer aan mijn/Sargasso’s adres waarvoor ik niet het werk doe wat ik op Sargasso doe, punt.
  Als je je erna vriendelijk opstelt, is voor mijn part alles in orde.

 7. 8

  ik ken’de’ die site ook niet.
  Maar jij, als kenner van Sargasso, weet dat de Dagsluiting zeer losjes rondreist, op dit ogenblik in Turkije. En dan denkt de avondlijke bezoeker, op zijn frisse wandeling voor het slapengaan,”wow, wat een zelfgenoegzame boertige onbeleefdheid en agressie op zomaar een siteje wanneer je zoekt op “TURKIJE”.

 8. 10

  Wat betreft dat kennerschap — ik vind Sargasso de waarschijnlijk leukste site van het Nederlandse deel van het internet en doe als zodanig regelmatig een poging om er veel van te lezen. Ik slaag hier zeker niet altijd in echter en heb specifiek geen idee over een lopend thema van de dagsluiting.

  Echt, U zult van me moeten aannemen dat hoewel de sneer natuurlijk niet onbedoeld was ie wel degelijk bedoeld was als “waarom? oh hemel, waarom?!”, niet als een vaststelling.

  Anders even knuffelen? Ik voel me nog steeds beblaft namelijk…

 9. 11

  (wat betreft dat kroatenfilmpje — het gaat mij niet lukken om de bedoeling te missen als het eerste stuk tekst in beeld “für die Heimat” is, dus dat vind ik dan toch een verschil met dit geval)