1. 1

  Vanuit ons gebruikers bezien worden periodes van echte uitval steeds vooraf gegaan door periodes met heel veel “waiting for/transferring data from .www.google-analytics.com” meldingen in onze firefox statusbalken. Niet dat die melding veel hoeft te zeggen maar misschien nuttig om aan te geven.

  (redactie: broeha. zonder die handmatige “.” voor www plakte het forum er zelf http:// voor).

 2. 2

  Analytics com staat bij mij in het no-script lijstje en ook hier werkt het niet heel best. Ik heb het idee dat comments submitten en misschien editen de database locked tot de transactie is voltooid (mutex operatie). Vreemd genoeg lijkt de hele db dan vast te zitten, just my 2 cents …

 3. 3

  Ik heb die google-analytics zelfs naar localhost geredirect maar dat heeft geen zichtbaar effect.

  Toen ik vannacht voor ’t in m’n bed vallen sargasso nog even probeerde lag ‘ie er helemaal uit (eerst met, eh sorry, precieze formulering vergeten, maar iets als “database link broken” en daarna met gewoon een eindeloos “waiting for”) dus ik denk niet dat het echt iets met comment submitting/editing te maken heeft. Het is bovendien wel eens voorgekomen dat ik een comment zat te editen terwijl er anderen werden bijgeplaatst die ik na plaatsing dan zag, dus een lock is het in ieder geval niet. Een dergelijke plugin zou ook geen lang leven beschoren zijn gok ik zo…

 4. 4

  Het kan dat de db hangt in een transactie lock, meestal rond uitgifte van IDs enzo (zeker als het een global lock is). Zag gister-laat exact hetzelfde Rene. Vreemd genoeg was de server wel ok, maar (ik gok) de db niet. Van rond die tijd (1 uur vannacht – scherm stond nog open)
  PING http://www.sargasso.nl (85.158.203.214)
  64 bytes from vps10.server7.firstfind.nl (85.158.203.214): icmp_seq=6 ttl=57 time=25.0 ms
  64 bytes from vps10.server7.firstfind.nl (85.158.203.214): icmp_seq=7 ttl=57 time=25.9 ms
  64 bytes from vps10.server7.firstfind.nl (85.158.203.214): icmp_seq=8 ttl=57 time=23.9 ms
  Misschien hebben jullie iets aan deze input tijdens het debuggen, succes ermee!

 5. 7

  Nou hier niet hoor..traag.

  @S’z..Mijn kinders hebben Kuifje ontdekt ( ergens een kast op zolder met strips) en moet ik ineens vertellen over de context…pffft.

 6. 8

  Je moet niks @larie. En zeker niet “begeleiden”.

  Ik heb zonder praatjes ernaast ook genoten van de roetmoppen en de spleetogen, net als Arend-Jan Boekesteijn & sikbock.